Sunday, May 24, 2009

ΑΥΞΑΝΩΜΕΝΗ ΑΝΕΡΓΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ


Ένα μέρος των προβλέψεών μου στις αρχές Μαρτίου σε αυτό το άρθρο (ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΩΝ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΛΕΜΟΥ – ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ) αρχίζει να επαληθεύεται (δυστυχώς).

Είδα εχθές στο CNN μία ανάλυση σε ένα πρόγραμμα που έλεγαν ότι οι ΗΠΑ μάλλον θα χάσουν το τριπλό ΑΑΑ της πιστωτικής εμπιστοσύνης. Αυτό είδη έχει συμβεί για αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσα και η Ελλάδα.

Στην έρευνα του CNN αναφέραν το λόγο αυτής της πτώσης: ανεξέλεγκτα έξοδα της κυβέρνησης με σκοπό να «σώσει» την οικονομία. Έξοδα χρημάτων που δεν υπάρχουν και που αναγκάζεται να τυπώσει, με αποτέλεσμα την πτώση της αξίας του Δολλαρίου.

Σε συνδυασμό με τα τελευταία επεισόδια Μουσουλμάνων στην Αθήνα, επαληθεύονται όχι μόνο τα οικονομικά στοιχεία που γράφω αλλά και η κοινωνική απειλή του Ισλαμικού φονταμενταλισμού που αναφέρεται συνεχώς σε αυτό το μπλογκ και που προειδοποιεί συνεχώς πως θα επιρρεάσει αρνητικά την Ελλάδα.

Για τους Φασιστο-Αναρχικούς Αναγνώστες του μπλογκ (οι οποίοι δεν αφήνουν εδώ σχόλια αλλά με βρίζουν σε άλλα μπλογκς και φόρουμς στο ιντερνετ), σας ξαναλέω πως η απειλή στην Ελλάδα δεν είναι οι Εβραίοι ή το Ισραήλ – αλλά ο Ισλαμικός ιμπεριαλισμός – ξυπνήστε.

Τώρα, σε συνδυασμό με το παρακάτω άρθρο από το Reuters, πηγαίνουμε ακόμα πιο κοντά στις προβλέψεις του άρθρου μου. Δεν αναφέρουν το πόλεμο εδώ ακόμα, λόγο συντηρητηκότητας και πολιτικής ορθότητας, αλλά αν διαβάσει κανείς προσεκτικά λέει «υπάρχει κίνδυνος για μεγάλη ανθρωπιστική και κοινωνική κρίση». Συνήθως αυτά οδηγούν ή σε επαναστάσεις ή σε πολέμους. Διαβάστε το ενδιαφέρων άρθρο που ακολουθεί!

-------Πηγή: Reuters -----
ΜΑΔΡΙΤΗ (Reuters) – Η Παγκόσμια οικονομική αναστήλωση θα αργήσει και η αυξανώμενη ανεργία θα μπορούσε να φέρει την απειλή κοινωνικής κρίσης και προστατευτισμό, είπε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Robert Zoellick σε συνέντευξη με την Ισπανική Κυριακάτική εφ. El Pais.

«Αυτό που άρχισε σαν μεγάλη οικονομική κρίση και τώρα μετατρέπεται σε μία μεγάλη κρίση ανεργίας, αν δεν πάρουμε μέτρα, υπάρχει ο κίνδυνος για μεγάλη ανθρωπιστική και κοινωνική κρίση, με πολύ βαθιές πολιτικές επιπτώσεις.»

«Αυτό είναι πρόσφορο έδαφος για δημαγωγικές, προστατευτικές πολιτικές»

«Οι υπουργοί οικονομικών των G7 και G20 δείχνουν κάποια ανακούφιση γιατί η οικονομική παράκαμψη έχει μειωθεί. Παρόλο που θα έχουμε χαμηλή ή αρνητική ανάπτυξη, η κατάσταση είναι λιγότερο άσχημη.»

«Όμως οι οικονομολόγοι και βιομήχανοι έχουν συνήδηση ότι η ανάρρωση θα είναι αργή και πολύ πιο αδύναμη από ότι θα θέλαμε.»

Κίνδυνοι παραμένουν στο οικονομικό σύστημα των ΗΠΑ και στις αδύναμες αγορές – είπε ο Zoellick.

«Ίσως αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ξεκαθαριστεί το οικονιμικό σύστημα. Οι ΗΠΑ έχουν κάνει βήματα προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλές τράπεζες με σοβαρές δυσκολίες σε σχέση με την χρηματοπίστωση των καταναλωτών, πιστωτικές κάρτες και στεγαστικά δάνεια. Επίσης, οι ΗΠΑ εξαρτώνται, πιο πολύ από την Ευρώπη, στα υγεία των στεγαστικών δανείων και αυτή η αγορά είναι ακόμα σε ύφεση.»

Είπε επίσης πως υπάρχουν κίνδυνοι στην Αφρική, Λατινική Αμερική και Ανατολική Ευρώπη.

«Η Κίνα θα μπορούσε να μας δώσει μία ευχάριστη έκπληξη άν τα αναζωογονιστικά μέτρα πιάσουν. Για χώρες όπως το Μεξικό και την Βραζιλία, οι κύριες απειλές είναι ότι μπορεί να χάσουν την πρόσβαση στην χρηματοδωτική πίστωση.»
---

http://israelyesgr.blogspot.com

3 comments:

  1. Ο ορος "πολεμος " ειναι βαρυς...

    Καλυτερα να μιλαμε για ξυλο ...στυλ Δεκεμβριανων /Γρηγοροπουλου...

    Οσο για το αισχος των ισλαμογυφτων ,να τα βλεπουν οι κοτες οι Γκρεκοι μπας & ξυπνησουν...

    Ουτε μια γλαστρα απο μπαλκονι δεν τους πετανε,αυτοαμυνα μηδεν,πληρης ευνουχισμος...

    Τρωνε ξυλο μεσα στο ιδιο τους το σπιτι & μαλιστα απο...ποιούς ?

    Ναταν...ρωμαλεοι Αλβαναραδες να πω...ταμαμ...

    Δωσε θαρρος στον ισλαμιστη...

    ReplyDelete
  2. Ακριβώς! Ο όρος πόλεμος είναι βαρύς, γι' αυτό και ο Zoellick δεν τον χρησημοποιεί - τουλάχιστον ακόμη.

    Είναι όπως όταν η παγκόσμια οικονομία ήταν είδη σε ύφεση, αλλά οι πολιτικοί φοβόντουσαν να χρησημοποιήσουν τον όρο recession. Τολμήσαν και είπαν την λέξη recession περίπου 1 χρόνο μετά.

    Το ίδιο έγινε και στο Ιράκ μετά την πτώση του Σαντάμ, δεν ήθελαν να πουν τον όρο Civil War, μέχρι πολύ αργότερα.

    Δεν θα πούνε τον όρο απειλή πολέμου μέχρι που να έχει αρχίσει ο πόλεμος. Πολιτικοί... τι περιμένεις.

    Δεν παρακολούθησα τις λεπτομέρειες των Ισλαμιστών στην Ελλάδα - μόνο διάβασα στα μπλογκς - αλλά το κράτος θα έπρεπε να τους μαζέψει και όποιος δεν έχει άδεια παραμονής, πίσω στην χώρα του και απαγόρευσει επιστροφής στην Ελλάδα για πάντα. Αλλά αυτά είναι πολύ δύσκολο για τα Ελληνικά δεδομένα.

    Θα έχει τρομερή πλάκα όταν θα κάνουν διαδήλωση με απαιτήσεις για Σαρια!!!

    ReplyDelete
  3. Μα...κανενας δεν εχει αδεια...

    Ετοιμασε μας ταξιδιωτικο για Μεχικο,να αλλεγραρουμε...

    ReplyDelete