Monday, May 25, 2009

ΕΡΕΥΝΑ: ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΙΡΑΝ

Παρενθετική Είδηση: Ο πρόεδρος του Ιράν Mahmoud Ahmadinejad την Δευτέρα απέριψε την προταση της Δύσης να "παγώσει" το πυρηνικό του πρόγραμμα ώστε να μην υπάρξουν νέες κυρώσεις και αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε συζήτηση σε αυτό το θέμα, με οποιαδήποτε Δυτική χώρα. Συγχρόνως έστειλε πολεμικά πλοία σε διεθνή χωρικά ύδατα ώς ένδειξη δύναμης. Όλη η είδηση εδώ.

Πηγή:
The Israel Project

Η μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες φαίνεται ότι αρχίζουν να αλλάζουν ιδέες.

Αυξημένη Ανησυχία στην Γαλλία για το Ιράν.

Το Γαλλικό κοινό ανησυχεί όλο και περισσότερο για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, σύμφωνα με έρευνα που έγινε τον Απρίλιο στην Γαλλία από την Greenberg Quinlan Rosner.

Το 69% των Γάλλων πιστεύουν ότι το Ιράν θέλει να παράγει πυρηνικά όπλα και όχι μόνο ενέργεια όπως ισχυρίζεται (και μόνο το 14% πιστεύει τιην ιστορία της «ενέργειας»). Ως αποτέλεσμα, τα τρία τέταρτα (73%) των Γάλλων ενηλίκων βλέπουν το Ιράν σαν μία σοβαρή απειλή για την χώρα τους.

Αυτή η ανησυχία οδηγεί στην υποστήριξη της Γαλλικής πολιτικής για περισσότερη διπλωματία και κυρώσεις κατά του Ιράν. Το κοινό υποστηρίζει σκληρότερες διεθνείς κυρώσεις σε Ιρανικές δημόσιες εταιρείες και τράπεζες αν το Ιράν δεν σταματήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα (60%).

Τα Γαλλικά αποτελέσματα της έρευνας συμβαδίζουν με τα αποτελέσματα έρευνας καταγεγραμμένων Αμερικάνων ψηφοφόρων που έγινε τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ. Η έρευνα έδειξε πως η μεγαλύτερη ανησυχία των Αμερικάνων ήταν πως το Ιράν θα δώσει πυρηνικά όπλα σε τρομοκράτες που είναι απειλή για τις ΗΠΑ.

Η Γαλλική έρευνα επίσης έδειξε ανησυχία για τον ρόλο του Ιράν στην Μέση Ανατολή. Το 86% βλέπουν το Ιράν σαν μία πολύ σοβαρή απειλή για το Ισραήλ, και το 91% πιστεύει πως η άμμεση παύση υποστήριξης τρομοκρατών από το Ιράν θα ήταν το πιο σημαντικό βήμα για την ειρήνη στην περιοχή. Το ίδιο πιστεύουν και οι Αμερικάνοι.

Η Πρόταση των Δύο-Κρατών Διακατέχεται από Σκεπτικισμό ώς Λύση για Ειρήνη.

Οι Γάλλοι κατά 83% πιστεύουν ότι η πρόταση των Δύο-Κρατών είναι η μόνη ρεαλιστική λύση για το Ισραηλινο-Παλαιστινιακό. Συγχρόνος όμως οι πλειοφηφίες στην Γαλλία και στην Αγγλία αποδέχονται τα επιχειρήματα πως η πρόταση των Δύο-Κρατών δεν είναι ρεαλιστική λύση τη παρούσα στιγμή ή πως χρειάζεται κάποιες αλλαγές.

• Τα δύο τρίτα στην Γαλλία συμφωνούν ότι «η πρόταση των Δύο-Κρατών δεν είναι ρεαλιστική αυτήν την στιγμή που οι Παλαιστίνιοι είναι πολιτικά διχοτομημένοι και χρειάζονται πρώτα περισσότερη οικονομική ανάπτυξη.»
• Πλειοψηφίες στην Γαλλία (83%), Γερμανία (79%) και Αγγλία (66%) συμφωνούν πως η πρόταση των Δύο-Κρατών δεν είναι ρεαλιστική την παρούσα στιγμή και αντ’ αυτού πρέπει να γίνουν κινήσεις βήμα-βήμα για την οικονομική ανάπτυξη, ευκαιρίες εργασίας και ατομικής ελευθερίας για τους Παλαιστίνιους.
• Πλειοψηφίες και στις τρεις χώρες (Γαλλία και Γερμανία 60% percent, Αγγλία 53%) λένε πως το Ισραήλ δεν μπορεί να συμφωνήσει στην πρόταση των Δύο-Κρατών χώρις να έχει ασφαλή σύννορα.
• Το Γαλλικό κοινό ρίχνει την ευθύνη στην Χαμάς, και όχι στο Ισραήλ, για την υποτιθέμενη ανθρωπιστική κρίση στην Γάζα.

Οι Ευρωπαίοι είναι κυρίως Ουδέτεροι στην Ισραηλινο-Παλαιστινιακή Διαμάχη και Ριχνουν την Ευθύνη στους Παλαιστίνιους Εξτρεμιστές για την Απουσία της Ειρήνης.

Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι είναι ουδέτεροι στην Ισραηλινο-Παλαιστινιακή Διαμάχη. Το 86% του κοινού στην Αγγλία, το 59% στην Γαλλία και το 58% στην Γερμανία δεν πέρνουν το μέρος καμίας πλευράς στην διαμάχη.

Στην ερώτηση ποια θα ήταν το πιο σημαντικό βήμα κάποια κυβέρνηση θα μπορούσε να πάρει στην Μέση Ανατολή, το 92% των Γάλλων είπε «Οι Παλαιστίνιοι θα πρέπει να σταματήσουν να εκτοξεύουν πυράυλους προς το Ισραήλ.»

Η πλειοψηφία των Γάλλων (70%) είναι αντίθετοι στο μποϊκοτάρισμα των Ισραηλινών προϊόντων και πανεπιστιμίων σαν μέθοδο διαδήλωσης ενάντια στις ενέργιες του Ισραήλ εναντίων των Παλαιστινίων.

Κατά την διάρκεια του πολέμου ενάντια της Χαμάς στην Γάζα, τα αντισημητικά περιστατικά στην Γαλλία αυξήθηκαν δραματικά. Το 69% του Γαλλικού κοινού αναγνωρίζει ότι ο αντισημητισμός είναι μεγάλο προβλημα στην Γαλλία αυτήν την στιγμή.

http://israelyesgr.blogspot.com/

4 comments:

  1. Εδω ισχυει η φραση..." Πες μου τι απαντηση θελεις,να κανω τη καταλληλη ερωτηση¨...

    ReplyDelete
  2. Ξεχασες να ανοιξεις το νεο ποστ σε σχολια...

    ReplyDelete
  3. Μάλλον δεν σου φόρτωσε τελείως η σελίδα. Το κάνει αυτό καμιά φορά. Όλο το μπλογκ για όλα τα ποστς είναι ανοιχτά για σχόλια.

    ReplyDelete
  4. kalos ton . rimaxe to blog me tin apousia sou :(. ego diavaza kai o katharoemos skeftotan .as rixoume dyo themata gia sizitisi. o rolos ton evreon trapeziton kai to nazistiko kinima kai adolf einchmann ? ti lete ?

    ReplyDelete