Monday, July 27, 2009

Η ΧΑΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΝΕΛ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΚΤΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΗΕ! ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ BINTEO.

Η Χαμάς σκάβει τούνελ δίπλα σε κτίσματα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών σκεπτόμενοι πως οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δεν θα τις στοχεύσουν σε έναν μελλοντικό πόλεμο.

Επίσημοι είπαν πως η Χαμάς ενώ έσκαβε δίπλα σε ένα σχολείο του ΟΗΕ στην πόλη Beit Hanun το τούνελ κατέρευσε στις αρχές του Ιουλίου. Συμφωνα με αναφορές που έχει το Ισραήλ, η κατάρευση του τούνελ είχε επιπτώσεις και στο σχολείο.

Σύμφωνα με τον επίσημο το τούνελ σκαβόταν ακριβώς δίπλα στο σχολείο και πιθανότατα πήγαινε και από κάτω.

Η ιδέα να φτιάξουν τούνελ δίπλα σε κτίσματα του ΟΗΕ ήταν ένα από τα μαθήματα που έμαθε η Χαμάς κατά την διάρκεια της επιχείρησης Συμπαγές Μολύβι αφού οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις έκαναν την μέγιστη προσπάθεια να αποφύγουν να χτυπήσουν κτίσματα του ΟΗΕ.

Η Χαμάς χρησημοποιεί του πολίτες της Γάζας και τα πολιτικά χτίσματα για τις τρομοκρατικές τους επιχειρήσεις και αυτό είναι άλλο ένα παράδειγμα της κυνικής χρήσης ενός σχολείου από την Χαμάς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που Παλαιστίνιοι τρομοκράτες χρησημοποιούν αυτό το σχολείο της Beit Hanun. Τον Οκτώβριο του 2007 (δείτε βίντεο παρακάτω), ένα τηλεκατευθυνόμενο κατασκοπευτικό αεροπλάνο του Ισραήλ είχε μαγνητοσκοπήσει τρεις τρομοκράτες να ετοιμάζονται και να εκτοξεύουν πυράυλους μέσα από τον χώρο του σχολείου του ΟΗΕ στην Beit Hanun.

Μην κλαίγονται οι Παλαιστίνιοι και ο ΟΗΕ όταν το Ισραήλ αναγκασθεί να ρίξει βόμβες σε αυτήν την εγκατάσταση σε μελλοντικό πόλεμο.

Βίντεο τρομοκρατών που εκτοξεύουν πυραύλους μέσα από το προαύλιο του σχολείου και δίπλα από άλλες κατοικημένες από πολίτες περιοχές τον Οκτώβριο του 2007:



http://israelyesgr.blogspot.com/

4 comments:

  1. Me liga logia o OHE e8elotuflei...k sto telos panta thn plhrwnoun a8wa paidia.
    Ap thn allh dn mporw na katalavw gt to Israhl dn
    xrhsimopoiei alles me8odous wste na mhn thn plhrwsoun tosa 8umata. Gt epimenei se vomvardismous pou exoun apodhxtei ole8rioi, apo
    thn epoxh tou Vietnam hdh, ston amaxo plh8usmo.
    Einai h megaluterh k isxuroterh dunamh ths perioxhs dn mporei na mhn dia8etei thn katallhlh "inteligencia" k na mhn mporei na 3etrupwsei 10-20 touneloarouraious.
    Giati?

    ReplyDelete
  2. Η απάντηση είναι απλή. Κανένας στρατός δεν θα διακινδυνεύσει τους στρατιώτες του αφού έχει τον οπλισμό να καταφέρει τον σκοπό του με άλλα μέσα. Ο σκοπός ήταν να σταματήσουν τις πυραυλικές επιθέσεις από την Γάζα.

    Άμμεσα ή έμμεσα το πετύχαν. Για πρώτη φορά από το 2005 (από την αποχώριση του Ισραήλ από την Γάζα) μπόρεσε και λειτούργησε υπαίθρια αγορά. Για πρώτη φορά τα παιδιά μπορέσαν να πάνε στο σχολείο τους χωρίς τις σειρήνες πυραυλικών επιθέσεων. Άμαχοι δεν υπάρχουν μόνο στην Γάζα. Αν έχω να διαλέξω μεταξύ αμάχων του Ισραήλ και αμάχων της Γάζας, φυσικά διαλέγω τους αμάχους του Ισραήλ.

    Επίσης κανένας στρατός που αγαπά την ζωή του δεν θέλει να πολεμίσει με τρελούς που επιδιώκουν τον θάνατο στον πόλεμο λόγο θρησκευτικού φανατισμού. Αν και στον τελευταίο πόλεμο στην Γάζα τα παλικαράκια, οι ΜΑΡΤΥΡΕΣ της Χαμάς μας βγήκαν λίγο κοτούλες. Πριν το πόλεμο ήταν όλο μεγάλα λόγια πως θα γίνει κόλαση για τους Ισραηλινούς κλπ. Μόλις μπήκε το πεζικό του Ισραήλ υπήρξαν πολύ λίγες μάχες με την Χαμάς και αυτές ήταν από πολύ μακριά. Γενικά η Χαμάς κρύφτυκαν και απέφυγαν τους Ισραηλινούς στρατιώτες.

    Λυπάμαι για τους αμάχους. Όμως μην ξεχνάμε ότι οι Παλαιστίνιοι ήθελαν ελέυθερες εκλογές. Και τις είχαν. Και ήθελαν να βάλουν και την Χαμάς στο ψηφοδέλτιο. Και την έβαλαν. Και αυτοί πάλι, οι ίδιοι οι άμαχοι, ψηφίσαν την Χαμάς. Τώρα, όπως κάθε δικτατορία, αφού πήραν την εξουσία «δημοκρατικά», θα την κρατήσουν δικτατορικά. Την πληρώνουν οι άμαχοι – αλλά οι άμαχοι δεν είναι απλοί θεατές - ήταν ενεργοί υποστηρικτές της Χαμάς.

    ReplyDelete
  3. Evlepa sta dika mas ta nea to 8ema gia tis katoikhmenes perioxes (settlements) k thn dusforia merikwn epoikwn sthn kuvernhsh Obama.
    Kratousan epigrafes me sun8hmata
    "No We Can't"
    Ti nomizeis?

    ReplyDelete
  4. Είχε γραφτεί ένα άρθρο πρόσφατα στο θέμα αυτό. Οι οικισμοί είναι πολύ απλό θέμα.

    Οι μεγάλοι οικισμοί που σήμερα είναι πόλεις - όπως Μααλέμ Αντουμιμ και κάποιος άλλος (δεν θυμάμαι όνομα) παραμένουν εκεί - Οι Παλαιστίνιοι παίρνουν χρηματική και εναλλακτική γη που σήμερα δεν κατοικίται από Ισραηλινούς. Οι μικρότεροι οικισμοί αφήνονται και οι κάτοικοι μετακινούνται μέσα στο Ισραήλ - όπως ακριβώς έγινε στην Γάζα.

    Αυτό το είχαν συμφωνίσει Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί σε παλαιότερες ομιλίες. Δεν είναι πρακτικά δυνατό να μετατοπίσεις με την βία πάνω από 200.000 ανθρώπους. Επίσης αυτό είναι αντίθετο στην συνθήκη της Γενέβης διάβασα κάπου.

    Τώρα όμως το κάνουν θέμα.

    Όπως πάντα, κάπου θα κολάνε οι Παλαιστίνιοι. Ο Ομπάμα είναι αφελής νομίζω.

    Οι Παλαιστίνιοι όσο καθυστερούν την ειρήνη, τόσο μικρότερο τελικά θα είναι το κράτος που θα δημιουργηθεί - αν δημιουργηθεί ποτέ.

    ReplyDelete