Tuesday, July 7, 2009

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΜΑΣ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ

Πηγή: Jerusalem Post.

Μειώνεται η υποστηριξη της Χαμάς από τους Παλαιστίνιους, σύμφωνα με έρευνα που έγινε από την Palestinian Jerusalem Media and Communications Center (JMCC).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που ανακοινώθηκαν την Δευτέρα, 18.8% των Παλαιστινίων υποστηρίζει το Ισλαμικό γκρουπ, σε σύγκριση με το 27% από την προηγούμενη έρευνα που είχε γίνει τον Ιανουάριο.

Ερωτήθηκαν 1.199 άνθρωποι και το 35% των Παλαιστινίων υποστηρίζουν την Φατάχ, μία άυξηση 9% σε σύγκριση με την έρευνα του Ιανουαρίου.

Επίσης το 26.5% κατηγορούν το Ισραήλ για την αδυναμία συμφιλίωσης μεταξύ Φατάχ και Χαμάς (ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΛΟ!), ενώ το 23% λέει πως ευθύνεται η Χαμάς και το 15% κατηγορεί την Φατάχ.

Ο Khader Khader, προϊστάμενος της JMCC media, είπε πως η δημοτικότητα της Χαμάς έπεσε λόγο του θυμού των κατοικων της Γάζας για την μη-επίληση στις ομιλίες με την Αίγυπτο και στο ότι η Γάζα συνεχίζει να είναι αποκλεισμένη.

"Έίναι ένα είδος διαμαρτηρίας των κατοίκων της Γάζας αφού δεν υπάρχει πρόοδος σε κανένα από αυτά τα δύο βασικά ζητήματα" είπε ο Khader στο Reuters.

http://israelyesgr.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment