Wednesday, July 8, 2009

Ελληνο-Παλαιστινιακή Φιλία

Έμαθα πως έγινε ένα «Διεθνές Συμπόσιο για την ΕλληνοΠαλαιστινιακή Φιλία» στην Αθήνα. Σε αυτό πήραν μέρος πολλοί Έλληνες πολιτικοί... μόνο δύο ονόματα μου έμειναν: Απόστολος Κακλαμάνης δεν το περίμενα από αυτόν.

Σοφία Σακοράφα η οποία δεν με εκπλήσει. Η Σοφία στους Ολυμπιακούς της Αθήνας είχε προσπαθήσει να λάβει μέρος εκπροσωπόντας την... Παλαιστίνη!!!, όχι, όχι την Ελλάδα, αλλά την Παλαιστίνη. Πως γίνεται αυτό;

Λέει η Σοφία, πως ο αγαπητός της Yasser Arafat (Τρομοκράτης για πολλά χρόνια, Πολιτικός για μερικά, και επιστροφή στο παλαιό του επάγγελμα του Τρομοκράτη), της είχε δώσει Παλαιστινιακή Εθνικότητα και Παλαιστινιακό Διαβατήριο!!

Η Σοφία κατηγόρησε τους πάντες πως ήταν όλοι εναντίων της και επίτηδες δεν την αφήσαν να λάβει μέρος. Μόνο που ποτέ δεν θέλησε να παραδεχθεί πως απλά αποκλείστηκε αφού δεν πέρασε τα σταθμά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Γιαγιά Σοφία δεν θέλησε να πιστέψει πως έχει μεγαλώσει και προτίμησε να κατηγορήσει άλλους αντί τα χτυπήματα της ηλικίας της στις επιδώσεις της.

Η γελοιότητα των παραπάνω με κάνει να αισθανθώ την επίσης γελοιότητα της «Ελληνοπαλαιστινιακής Φιλίας».

Επίσης, πώς γίνεται μία Παλαιστίνια Υπήκοος, με Παλαιστινιακό Διαβατήριο, σήμερα να είναι Βουλευτής στο Ελλήνικό Κράτος;;

Η «Ελληνοπαλαιστινιακή Φιλία» λέει μεταξύ άλλων: «...Προωθεί τα δίκαια και τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, όπως περιγράφονται σε όλες τις αποφάσεις του ΟΗΕ, για ένα ελεύθερο και ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ και το Δικαίωμα στην Επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων...»....

Επεξήγηση των παραπάνω: Δηλαδή ο Παλαιστίνιος λέει: Δώσε μου το Παλαιστινιακό Κράτος, Δώσε μου την Ιερουσαλήμ, και αφησέ με να έρθω μαζί με μερικά εκατομμύρια φίλους και συγγενείς μέσα στο Ισραήλ να γεννοβολίσουμε σαν τα κουνέλια έτσι ώστε και το Ισραήλ να γίνει μέρος του Παλαιστινιακού Κράτους που θα μου έχεις δώσει!

Εάν αυτοί οι εκπρόσωποι του Ελληνικού κράτους είναι σοβαροί, καλά θα κάνουν να προσέχουν με ποιους λαούς, κράτη, ηγεσίες και ανθρώπους κάνουν φιλίες και συμμαχίες.

Η Ελλάδα πληρώνει να πολιτικά λάθη, των λαθανσμένων συμμαχιών της. Να θυμήσω:
- την λάθος υποστήριξη των Σέρβων γεννοκτόνων κατά την διάρκεια του πολέμου της Πρώην Γιουγκοσλαβίας,
- παρ’ όλο που είμαστε στο ΝΑΤΟ, θυμάμαι όσο μεγάλωνα όλο τις διαδηλώσεις με συνθήματα «έξω από το ΝΑΤΟ», «έξω από την Ευρωπη» και την υποστήριξη της τότε Σοβιετικής Ένωσης.
- τον συνεχή λανθασμένο, «πατριωτικό» και φανατικό αντιΑμερικανισμό με μοναδικό αποτέλεσμα να έχουμε μία υπερδύναμη βεβαίως να υποστηρίζει την αντίπαλο Τουρκία. Και κάθε λίγο και λιγάκι, όλο και κάποια Αμερικάνικη σημαία θα καεί στην Λεωφόρο Κηφισίας.

Αυτά δεν παιρνούν απαρατήρητα. Αυτά είναι πολιτικές αυτοκτονίες. Ναι, βέβαια, να έχουμε υπερηφάνεια, αλλά μην είμαστε και μαλάκες.

Έτσι και σήμερα... προσέχετε ποιους κάνετε φίλους. Θα ήταν καλύτερα να έχουμε μια Ελληνο-Ισραηλινή Φιλία.

http://israelyesgr.blogspot.com/

15 comments:

  1. Ε ας κάνει και κάτι και το Ισραήλ και οι Εβραίοι για να συμπαθήσουμε αυτούς...όχι μόνο ενώσεις σεφαραδιτών υπέρ της Τουρκίας ή την απαράδεκτη συμπεριφορά του Εμμάνιουελ...μέχρι στιγμής μόνο αγάλματα του γενοκτόνου Κεμάλ βλέπω (ή μήπως ο Κεμάλ δεν ήταν γενοκτόνος;) στο Ισραήλ.Μην πω για την ελληνοεβραϊκή προϊστορία...ιδίως στην Θεσσαλονίκη-που μεταξύ μας αν ξανακούσω ότι η Θεσσαλονίκη ήταν εβραϊκή πόλη,πράγμα το οποίο προέρχεται κυρίως από την αριστερίστικη προπαγάνδα,θα σας αντιτάξω κάλλιστα τα επιχειρήματά σας περί Παλαιστίνης- (π.χ. Άγιος Μηνάς) και την Χαλκιδική (δες σφαγή Κασσανδρία,Παπαρηγόπουλος) και όχι μόνο...
    Από εκεί και πέρα σαφώς και η φιλοαραβική ακρότητα δεν είναι καλή.Στην γεωπολιτική θα έπρεπε να ήμασταν πιο ψυχροί.Αλλά όπως καταλαβαίνεις στην παρούσα φάση υπάρχουν πολλά προβλήματα με κύριο την τρομοκρατία.Επίσης το Ισραήλ είναι αδύνατο να είναι σύμμαχος της Ελλάδας και της Τουρκίας,πρέπει να διαλλέξει,γιατί σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία τι θα έκανε;σήμερα τι θα κάνει;αν γίνε κάτι στην Κύπρο που είναι κοντά;Από εκεί και πέρα ούτε η Συρία φαίνεται κατάλληλη επιλογή,ιδίως αφότου σταμάτησε να διεκδικεί πίσω την Αλεξανδρέττα και την Αντιόχια.
    Η μη υποστήριξη της Αμερικής δεν οφείλεται σαφώς στον εν πολλοίς δίκαιο αντιαμερικανισμό!
    Αυτό που λες για του Σέρβους είναι αχαρακτήριστο λίαν επιεικώς!χαρακτηρίζεις έναν λαό γενοκτόνο(οι γενικότητα είναι αλήθεια ότι σε χαρακτηρίζει,δεν νομίζω πως θα σου άρεσε αν κι εγώ την χρησιμοποιούσα...)!και δεν λαμβάνει καθόλου υπόψιν τα Αλβανικά αίσχη,τα αμερικανικά αίσχη στην περιοχή και το γεγονός ότι η μόνη σύμμαχος στα Βαλκάνια είναι η Σερβία κι αυτό για φυσικούς λόγους!Φυσικά μην περιμένεις να στηρίξουμε την σφαγή και τον ξεριζωμό από την αρχαία του κοιτίδα το Κοσσυφοπέδιο έναν λαό ομόδοξο με πολλά κοινά στοιχεία (και γενετικά).Άλλωστε ίδιο πρόβλημα με τους Αλβανούς έχουμε κι εμείς,το είπε και ο Μητσοτάκης άλλωστε που εσείς οι Εβραίοι υπερσυμπαθείτε (εγώ δεν τον συμπαθώ γιατί είναι αντιπαθητικός και αντικαραμανλικός αλλά σε πολλά που λέει έχει δίκιο).Δηλαδή τι ήθελες να συμμετάσχουμε στην σφαγή των Σέρβων;μια άδικη επιχείρηση για την εξυπηρέτηση αμερικανικών συμφερόντων;

    Κάθεσαι κι ασχολείσαι με μια σακοράφα!

    ReplyDelete
  2. όσο για τον Ευαγόρα που δεν ήξερες,αφερόμουνα στον Ευαγόρα Παλληκαρίδη,ήρωα της ΕΟΚΑ που κρεμάστηκε από τα αγγλοειδή ανθρωπάρια σε ηλικία μόλις 17 ετών!δεν είδα να πήρες θέση όταν ένα ανθελληνικότατο γελοιοδέστατο υποκείμενο στο μπλογκ σου τον έβριζε...
    Ο άλλος γνωστός Ευαγόρας είναι ο Ευαγόρας ο βασιλιάς της κυπριακής Σαλαμίνας (σημερινής Αμμοχώστου) που επαναστάτησε ενάντια στους Πέρσες και στην Φοινική (σημιτική) εξουσία που είχαν εγκαθιδτύσει οι πρώτοι στο νησί και απελεθεύρωσε μεγάλο μέρος του νησιού με τη βοήθεια και του Κίμωνα (απεσταλμένος των Αθηνών),ο οποίος Κίμων "και νεκρός ενίκα"!Η Κύπρος απελευθερώθηκε τελικά από τον Μέγα Αλέξανδρο και το ελληνικό ναυτικό της Κύπρου συνέτριψε τους Φοίνικες,όπως τους άξιζε μετά τα αίσχη που έκαναν στο νησί.

    Πάντως πρόσεξε γενικά τι χαρακτηρίζεις τρομοκρατία γιατί και όταν ο Σαρόν (αν πέθανε κακώς γιατί κανονικά έπρεπε να δικαστεί όπως οι ναζιστές στη Νυρεμβέργη και να απαγχονιστεί) έμπαινε σε προσφυγικούς καταυλισμούς και έσφαζε το κτήνος αυτό,νομίζω πως κι αυτό τρομοκρατία ήταν!εκτός κι αν εξ'ορισμού η τρομοκρατία προέρχεται μόνο από μουσουλμάνους...

    ReplyDelete
  3. H δε άποψή σου για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και αθωωτική για την αμερικανική ασυνέπεια είναι και λογικά λανθασμένη,γεωπολιτικοί είναι οι λόγοι του αμερικανικού ανθελληνισμού (και των συμμάχων της Αμερικής βέβαια με πρώτη και καλύτερη την χώρα που εξαφάνισε τον μισό πληθυσμό της γης,την Αγγλία,σαφώς και το Ισραήλ που δεν έπαψε να στηρίζει με νύχια και με δόντια την Τουρκιά,και όσο για τα τελευταία μεταξύ Ισραήλ-Τουρκιάς,πολύ μιλάνε μάλλον για συζηγικά καυγαδάκια...)

    ReplyDelete
  4. Ε όχι και "δικαιο" αντιαμερικανισμό. Κάθε τρεις και λίγο, ποιος φταίει; αν δεν είναι οι Εβραίοι είναι οι Αμερικάνοι. Όλες, 100% όλες οι πορείες όποτε πάνε Αμερικάνικη πρεσβεία, επόμενος σταθμός είναι η Ισραηλινή πρεσβεία και πάντα δίπλα στην Αμερικάνικη καιγεται και η Ισραηλινή σημάια.

    "Δίκαιο" my ass. Θα ήταν ενδιαφέρον αν μια από αυτές τις δύο πρεσβείες άλλαζε τοποθεσία έτσι ώστε να μην βόλευε.

    Η ζωή μας είναι γεμάτοι γενικολογίες. Δεν χαρακτήρισα όλους τους Σέρβους γεννοκτόνους. Αλλά είναι γεγονός πως οι Σέρβοι έκαναν γεννοκτονία - είναι αποδεδηγμένο και σήμερα η Εληνική κυβέρνηση και στα κανάλια και άρθρα έχω δει που αναρωτιούνται πως γίνεται η Ελλάδα να έκανε τέτοιο λάθος και υποστήριζε του Σέρβους (ξανά, όχι όλους) αλλά του Κυβερνήτες τους.

    Λες: "δεν είδα να πήρες θέση όταν ένα ανθελληνικότατο γελοιοδέστατο υποκείμενο στο μπλογκ σου τον έβριζε... (τον Ευαγόρα)". Όπως προανέφερα, δεν ξέρω ποιος είναι, ούτε εψαξα να μάθω ποιος είναι. Και εδώ ανέβασες πολλές λεπτομέρειες για αυτόν που συμπεριλαμβάνουν πράγματα που δεν τα ξέρω. Επομένος δεν μπορώ να πάρω θέση για το οποιοδήποτε σχόλιο ανεβαίνει εδώ και το οποίο είμαι άσχετος. Δεν είμαι wikipedia :)

    Συμφωνώ απόλυτα πως όλα παίζονται με βάση τα γεωπολιτικά, και εγώ θα πρόσθετα, οικονομικά συμφέροντα της κάθε χώρας. Ακριβώς για αυτό λέω πως η Ελλάδα έχει χάσει πολλά στην πορεία πολλών ετών γιατί υποστηρίζει και κάνει συμμαχίες με τους λάθος ανθρώπους.

    Δεν θυμάμαι ακριβώς πότε ήταν, αλλά οι ΗΠΑ είχαν ζητήσει από την Ελλάδα να βάλουν κάποιες βάσεις σε Ελληνικό έδαφος. Η Ελλάδα αρνήθηκε με φυσικό ακόλουθο οι ΗΠΑ να τα κάνουν πλακάκια με την Τουρκία που με αγάπη έδωσε την βάσεις. Αυτό είναι ξεκάθαρο πολιτικό λάθος.

    ReplyDelete
  5. Πιστεύω οτι η άκριτη υιοθέτηση πολιτικών με βάση το ποιους δεν συμπαθούμε σε αντίθεση με το τι συμφέρει την πατρίδα μας, έχει οδηγήσει την Ελλάδα σε λάθη που τα έχει πληρώσει με αίμα την δεκαετία του '80.

    Επίσης ας μην ξεχνάμε οτι το Ισραήλ απευθύνθηκε πρώτα στην Ελλάδα και ζήτησε την στρατιωτική συνεργασία, (το Ισραήλ θα κέρδιζε αγορές, ενώ η Ελλάδα θα κέρδιζε εξελιγμένα οπλικά συστήματα μη διαθέσιμα στην Τουρκία) και η οποία ακυρώθηκε από ελληνικής πλευράς ώστε να μην διαταραχθούν οι ελληνοαραβικές σχέσεις χωρίς όμως κανένα πλεονέκτημα.

    Και μια μικρή παρατήρηση: η Θεσσαλονίκη ήταν μια πόλη όπου οι έλληνες χριστιανοί αναγκαστικά μάθαιναν και ισπανοεβραικά, ενώ χρειάστηκε ειδική νομοθεσία για να πάψει η πόλη να αργεί το Σάββατο και όχι την Κυριακή παραπάνω από μια δεκαετία μετά την απελευθέρωση της πόλης. Αυτά είναι γεγονότα που οφείλουν να σε βάλουν σε σκέψη Owain Glyndwr.

    ReplyDelete
  6. Στο άρθρο που παρουσίασες abravanel η Θεσσαλονίκη παρουσιάζεται ως εβραϊκή πόλη,και μόνο κατά την ίδρυσή της ελληνική και για λίγα χρονάκια,ενώ μετά από 2000 χρόνια την παρουσιάζεις ως κατακτημένη από κακούς Έλληνες "χωροφύλακες",να σου θυμίσω απλώς ότι από ότε που ιδρύθηυκε από τον Κάσσανδρο μέχρι το 1502,όχι απλώς δεν έπαψε να μιλάει ελληνικά αλλά όπως δείχνουν όλες οι πηγές ήταν το κέντρο του ελληνισμού μετά την Κωνσταντινούπολη,το γεγονός ότι κάποιος έφερε έναν ξένο πληθυσμό κάποτε που έκατσε για τετρακόσια χρόνια μπροστά στα 2500 χρόνια περίπου της ύπαρξής της δεν την κάνει λιγότερο ελληνική,πολύ δε περισσότερο ως πόλη του πληθυσμού εκείνου.Στο κάτω κάτω αυτό το "σπρωχμένοι χριστιανοί" που λες πολύ ειρωνικό μου ακούστηκε...Πέραν αυτού αρκεί να χρησιμοποιήσω τα επιχειρήματά σας για την Παλαιστίνη δεν χρειάζεται κάτι άλλο...Θα ήταν ενδιαφέρον πάντως abravanel να έπαιρνες εσύ θέση για τα αίσχη του εν Θεσσαλονίκη εβραϊσμού απέναντι στους Έλληνες,μέχρι στιγμής μόνο για δοσιλογισμό και κακία μας κατηγορείς και για "χωροφύλακες" και άλλες τέτοιες "ωραίες" τρεμοπουλιές...μήπως να τιμήσουμε και τον Κεμάλ φίλε Αβραβανέλ;

    Ισραέλμαν υπήρξαν δεκάδες περιπτώσεις που οι αμερικάνοι ήταν αγνώμονες και άδικοι απέναντί μας,αντίθετα έδειξαν τεράτια συμπάθεια και στήριξη στους Τούρκους όταν οι Τούρκοι μόνο φιλικά δεν φέρονταν,για τους Άγγλους δε θα πω καν,υπήρξαν η καταστροφή μας...όσο για το Ισραήλ απορώ τι στάση θα κρατήσει τώρα με τον νεοθωμανισμό της Άγκυρας,θα συνεχίσει να κάνει αγάλματα στον Κεμάλ;θα συνεχίσουν οι εβραϊκές επιτροπές υπέρ της Τουρκίας;
    Την ίδια σφαγή και μαζικές εκαθαρίσεις έκαναν και οι Αλβανοί απέναντι στους Σέρβους από τότε!αλλά βλέπετε οι Αλβανοί είχαν στήριξη και από εγκληματίες έγιναν ήρωες και αρχηγοί κρατών!Η κατασυκοφάντηση του σερβικού λαού είναι παμπάλαια,έχω δει ντοκυμαντέρ βρεττανικά της δεκαετίας του 60 και 70 που τους παρουσιάζουν σαν τέρατα!
    Το να βομβάρδιζε η Ελλάδα και να σκότωνε Σέρβους την ημέρα του Πάσχα,όπως θα θέλατε μόνο ανήθικο μου ακούγεται.Ευτυχώς που η Ελλάδα δεν πήρε μέρος στο αίσχος αυτό!Άλλωστε η Σερβία είναι η μόνη φυσική σύμμαχος στα Βαλκάνια!Και μιας και είστε τόσο φιλοαλβανοί ξέρετε πως και εδώ έχουμε πρόβλημα με τους Αλβανούς ή όχι;κι αν δεν πιστεύετε εμένα ρωτήστε τον Μητσοτάκη!ο πρώτος που είπε ότι πρέπει να δούμε το πρόβλημα με τους Αλβανούς και ότι αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για το μέλλον και όσο κι αν μην χωνεύω τον Μητσοτάκουλα επειδή είναι αντιπαθητικός και αντικαραμανλικός είναι αλήθεια ότι σε πολλά θέματα έχει δίκιο!

    ReplyDelete
  7. Και λογικό είναι να φταίνε τις περισσότερες φορές οι αμερικάνοι αφού είναι παγκόσμια ιμπεριαλιστική δύναμη!
    Όσο για την ΕΟΚΑ ε μη μου πεις ότι δεν την ήξερες ούτε αυτή!πάντως εγώ είπα:προσοχή στο τι χαρακτηρίζει κάποιος τρομοκρατία!τα όρια είναι λεπτά!

    ReplyDelete
  8. και όταν λέω θέση δεν εννοώ με την έννοια της απολογίας (δεν είναι δυνατόν κάποιος σήμερα να αντιπροσωπεύει τα όσα έγιναν τότε) αλλά σε σχέση με αυτό που πολλές φορές ανέφερα,τις ήδη κακές σχέσεις Ελλήνων-Εβραίων κατά την διάρκεια της τουρκοκρατίας που έπαιξαν ρόλο στην μετέπειτα πορεία

    ReplyDelete
  9. Eilikrina, proswpika 8a h8ela kapoia sunergasia
    Elladas/Israhl, nomizw oti uparxoun polla koina
    k stous duo laous k exw gnwrisei pollous polites
    Amerikanous Euraikhs katagwghs.Asxeta tis ahdies
    pou mporeis n akouseis ap ton ka8e Pleurh k dusthxws Panoush me ta klassika stereotupa.
    Nomizw ta aitia "sugroushs"(an mou epitrapei na
    ekfrastw etsi) pou isws pote dn didaxthkame k sta
    sxoleia na einai istorika/koinwnika opou xanontai ston xrono...
    Eipame xwris thn katalhlh istorikh anadromh me
    apodei3eis, fwtografies klp 8a sunexizoume na
    perpatame se kuklous exontas mesanuxta.
    Ean dn diavaza kapoio ar8ro apo ellhnoamerikanikh efhmerida kapoia 28h Oktwmvriou pote sthn zwh mou dn 8a gnwriza ton
    Frizh k tosa alla pou aforoun to Euraiko stoixeio sthn Ellada.
    Twra gt h Tourkia tuxainei na einai to agaphmeno
    paidi twn Amerikanwn k n anoikei sta fave tou
    Israhl? Auto sigoura exei na kanei me thn geopolitikh ths 8esh, kata thn gnwmh mou.

    Sthn 10/etia 80 opws 8umaste oloi o Antreas eixe
    kolhsei ston aderfo Arafat (mallon h Sakorafa 8a
    exei pa8ei kapoia palindromhsh k 8a 8umatai ekeines tis epoxes ef oson mesouranouse)8a h8ela omws na 3erw, xwres san thn Aigupto,Iordania gia na mhn anaferw thn S.Aravia, ti exoun kanei gia tous aderfous Arafat...oxi dld se periptwsh k
    kindunepsoun oi ellhnoaravikes mas "sxeseis".

    Telos, katadikazw ka8e morfh vias. Sthn Gaza eginan upervoles pou perierga sunepesan prin kala kala analavei o neos Amerikanos proedros.
    Arketo melani 3odeuthke se efhmerides ana ton kosmo gia thn olh katastash k sigoura dn 8a pros8esw tpt perissotero.
    Auto pou m enoxlei einai, to gegonos oti fwnazoume gia thn Gaza k kaneis dn endeiaferetai
    gia alla merh tou planhth pou upoferoun xeirotera(Darfur) Kapote sta xronia mou(80) eixame kanei k kapoies poreies enantia tou Apartheid sthn
    N. Afrikh. Malista sto Zapeio Megaro eixe ginei
    k oloklhrh ek8esh me sumparastash ston Nelson
    Mantela. Eixe tuxei na vre8w k gw me sumfoithtes.
    Sthn periptwsh ths Gaza dw8hke eukairia s ena swro grafikous na katadikasoun enan oloklhro lao(Euraiko)k na vgaloun olo tous to flegma enantion. Xwris n anazhthsoun tis aities pou
    dusthxws k isws xanontai k autes ston xrono...
    Picot-Sykes

    Xairetw Isrelman k kalh sunexeia tou kalokairiou sthn hliolousth California:)

    ReplyDelete
  10. Τα όσα έκανε ο Ανδρέας με τον αδελφό Αραφάτ και τον αδελφό Καντάφι(ο οποίος δεν μοιάζει πολύ με τον Ψινάκη;) ήταν για εσωτερική κατανάλωση!τόσο άμεσα ψηφοθηρική όσο κατά την γνώμη μου για να συνηθίζει ο λαός σε τέτοια μοντέλα εξουσίας!το τι θα έλεγε το εξωτερικό δεν τον ενδιέφερε!αυτό την καρεκλάρα του κοιτούσε!εγώ το λέω ξεκάθαρα ο Παπανδρέου ήθελε να μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα-φέουδο τύπου Καντάφι,στην θέση του Καντάφι ο ίδιος φυσικά!Ο αείμνηστος Κ.Καραμανλής (που δεν ήταν καθόλου δογματικός στην εξωτερική πολιτική) είχε πει μετά από χρόνια "ευτυχώς που ήμουν κι εγώ και δεν πέρασαν οι τρέλες του Ανδρέα",τίποτα παραπάνω δεν θέλησε να πει για να μην διαταράξει το κλίμα,σκεφτείτε τι είχε στο μυαλό του ο Παπανδρέου (εκτός φυσικά από νιμού και ουσίσκυ...).
    Οι υπόλοιποι Άραβες για τους Παλαιστήνιους έκαναν από τίποτα έως αρνητική στάση!χαρακτηριστικό το θέμα των προσφύγων.
    Η μόνη αραβική χώρα που μας σύμφερε και μας συμφέρει ως σύμμαχος είναι η Συρία και λόγω εχθρότητας με την Τουρκία (η Τουρκία κατέλαβε παρανόμως την Αλεξανδρέτα και την Αντιόχια που ανήκαν στην Συρία από κάθε άποψη,ιδίως η Αντιόχια που είχε και το προσωνύμιο στην αρχαιότητα "Αθήναι συριάδαι") και λόγω παραληλισμού Κύπρου-Γκολάν,επίσης υπάρχει παραλληλισμός Κύπρου-Παλαιστίνης σε πολλά θέματα και θα ήταν ανόητο να τα αγνοήσουμε.Η Συρία όμως παρόλα αυτά είναι ουσιαστικά ανίσχυρη.Από συμμαχία με το Ισραήλ θα είχαμε πολλά οφέλη αλλά θα χάναμε την Συρία και δεν ξέρω πως θα έβλεπε μετά η διεθνείς κοινότητα το δίκιο μας στο κυπριακό αν εμείς σε άλλη αντίστοιχη περίπτωση υποστηρίζαμε κάτι άλλο.Οι υπόλοιποι Άραβες δεν νομίζω να καίγονται και τόσο πολύ...μια χαρά εμπορικές σχέσεις έχουμε και επιτέλους ο Καραμανλής ανέπτυξε προς την σωστή κατεύθυνση την αραβοφιλία!Όμως μια συμμαχία με Ισραήλ θα έπρεπε να είχε και πολλά άλλα χαρακτηριστικά!θα έπρεπε να αποκλείει συμμαχία Ισραήλ-Τουρκίας τουλάχιστον.Από εκεί και πέρα γνωρίζοντας Ισραηλινούς κι εγώ βρήκα πολλά κοινά.Ήταν πολύ "μεσογειακοί".
    Αυτά όμως δεν θα με κάνουν να μην λέω την αλήθεια όπου νιώθω ότι υπάρχει,γιατί σίγουρα οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης δεν ήταν και η καλύτερη πλειονότητα...η δε έχθρα δεν ήταν μόνο στην Θεσσαλονίκη,δείτε ας πούμε τι έγινε με τον Γρηγόριο τον Ε'!Υπήρξαν όμως και περιπτώσεις μεγάλης φιλίας και έρωτα,δεν ξέρω αν έχετε ποτέ ακούσει για το τραγούδι "Σουσσάνα" από την Καρδίτσα και την ιδιαιτερότητά του,αν θέλετε να σας πω

    ReplyDelete
  11. όσο για τον Μαρδοχαίο Φρυζή νομίζω ότι έχει τιμηθεί αρκούντως και καθώς έπρεπε από το ελληνικό κράτος,για λίγους αξιωματικούς έγιναν τέτοιες τιμές,και λίγοι ήρωες του '40 είναι τόσο γνωστοί,ίσως κανένας άλλος,τον τίμησε ήδη ο ίδιος ο Μεταξάς!Εδώ στην Θεσσαλονίκη υπάρχει πλατεία με την προτομή του.Ήταν μεγάλος πατριώτης ο Φρυζής και ακραιφνής Έλληνας!ο εγγονός του δεν ξέρω τι λέει βέβαια...

    ReplyDelete
  12. Διαβάστε την αχαριστία και τον παραλογισμό θα έλεγα του Αμπάς:

    άββατο, 18 Ιούλιος 2009
    Μυθεύματα, ότι στηρίζει την Κύπρο, λέει ο Αμπάς


    Αβάσιμα μυθεύματα φέρεται να αποκάλεσε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου, ότι υποστηρίζει τις ελληνοκυπριακές θέσεις. Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο Γκιουλ στην Άγκυρα, ο πρόεδρος Αμπάς είπε ότι «κάτι τέτοιο δεν υφίσταται», αναφερόμενος σε δήλωση που έκανε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λευκωσία, υπέρ των ελληνοκυπριακών θέσεων στο Κυπριακό.

    Ο κ. Αμπάς πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα. Εκτός από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Γκιουλ, ο κ. Αμπάς είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νατβούτογλου.
    Σημειωτέον ότι μια εβδομάδα πριν, η Άγκυρα ζήτησε εξηγήσεις από την Παλαιστινιακή Αρχή, σχετικά με τις πληροφορίες ότι ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς, κατά την πρόσφατη συνάντησή του στην Κύπρο με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσέφερε πλήρη υποστήριξη στις κυπριακές θέσεις.

    ΣΗΜΕΡΙΝΗ




    Αυτό νομίζω και μας αποδεσμεύει από το θέμα της αμοιβαιότητας Κυπριακού-Παλαιστινιακού και μας θέτει όλους υπό νέων σκέψεων...
    (έχω και θέμα που δίνουν σοβαρά στοιχεία προς την πιθανολογούμενη βοήθεια του Ισραήλ στον Αττίλα,βέβαια αν έγιναν έτσι τα πράγματα,το Ισραήλ δεν ήταν η μοναδική δύναμη που βοήθησε τον Αττίλα,όποιος ενδιαφέρεται να του τα στείλω,βέβαια αυτά είναι του χθες,σήμερα τι κάνουμε,άραγε το Ισραήλ τι λέει για τον τουρκικό νεοθωμανισμό;πιστεύουν ότι θα τους αφήσει αδιάφορους;θα συνεχίσουν την συμμαχία με την τουρκία;εγώ δεν έχω πληροφόρηση για το θέμα αυτό,αν έχετε εσείς ευχαρίστως να μας διαφωτίσετε)

    ReplyDelete
  13. Δεν με εκπλήσουν τα λόγια του Αμπάς. Ναι, βέβαια, από την πλευρά μας ακούγονται παράλογα... όμως πρέπει ξανά να δούμε τα πράγματα με κυνισμό: Ο Αμπάς είναι σε επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, ομόθρησκο έθνος και αρκετά δυνατό για να έχει επιρροή στο Ισραήλ. Και βέβαια θα πει αυτά ακριβώς που θέλει η Τουρκία να ακούσει.

    Συμμαχίες και φιλίες αλλάζουν ανάλογα με τις καταστάσεις, και όχι μόνο με τα χρόνια αλλά ακόμα και με την ημέρα. Ο Ομπάμα προεκλογικά έκανε μία ομιλία υπέρ του Ισραήλ σε Εβραϊκούς οργανισμούς και δύο μέρες μετά μια εντελώς αντιφατική ομιλία σε Αραβικούς οργανισμούς. Άντε βρες άκρη.

    Αν και όταν συναντηθεί ο Αμπάς με κάποιον επίσημο, Έλληνα ή Κύπριο θα πει τα εντελώς αντίθετα.

    Έχω διαβάσει τουλάχιστον δύο επίσημες ανακοινώσεις από την Ελληνική πρεσβεία στην Αμερική για την υποστήριξη της Ελλάδας από το Ισραήλ στο θέμα των Σκοπίων. Θα ξαναψάξω τα λινκς να τα ανεβάσω.

    ReplyDelete
  14. Δεν είναι πρώτη φορά που Άραβες φέρονται αχάριστα,ένα μόνο από τα παραδείγματα:σε τι διαφέρει η εκδίωξη των Ελλήνων από την Αλεξάνδρεια με αυτή από την Κωνσταντινούπολη;(σημειωτέον ότι ο Νάσερ είχε υποσχεθεί και διαβεβαιώσει τον Καραμανλή ότι δεν θα έφευγε κανένας Έλληνας!)

    ReplyDelete
  15. ...ούτε η τελευταία! :)

    Δεν το πιστέυω... είσαι ο ίδιος Owain που σχολίαζε πιο πριν;;;; :)

    Οι Παλαιστίνιοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Θέλουν να τα έχουν καλά με όλους, αλλά αυτό δεν γίνεται γιατί όλοι οι άλλοι είναι "εχθροί" μεταξύ σε κάποια θέματα. Πρέπει να διαλέξουν μια μεριά για να επιβληθεί τάξη και να παρθούν σοβαρές αποφάσεις. Με αυτή την στάση και πολιτική δεν μπορούν να προχωρίσουν.

    ReplyDelete