Saturday, July 4, 2009

ΕΠΕΙΓΟΝ - ΑΠΑΙΤΗΤΑΙ ΔΡΑΣΗ

Σχόλιο: Αν και προσωπικά, ως κυνικός που είμαι, νομίζω πως καμία ιδιωτική επιχείρηση δεν θα έχανε δουλειά για ιδεολογικούς λόγους - και ούτε είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν - ειδικά όταν δεν υπάρχει άμμεση επίδραση στην χώρα τους.

Παρ' όλα αυτά συμφωνώ με την παρακάτω δράση αφού είμαι ενάντια στο Θεοκρατικό Ισλαμοφασιστικό Ιμπεριαλισμό.

ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ:

Ο μεγάλος αδερφός υπάρχει παντού, ειδικά σε χώρες με έλλειμμα δημοκρατίας. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η Nokia πούλησε (χωρίς δεύτερη σκέψη) τεχνολογία με σκοπό την παρακολούθηση πολιτών προς την κυβέρνηση της Τεχεράνης. Το ειδικό αυτό λογισμικό θα βοηθήσει τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Mahmoud Ahmadinejad να ανακαλύψει ποιοι είναι εκείνοι οι πολίτες του Ιράν -οι οποίοι αντιμετωπίζονται ως εχθροί του καθεστώτος ή ως εγκάθετοι ξένων δυνάμεων- που «ανέβασαν» στο διαδίκτυο μέσω του Τwitter, βιντέακια που τραβούσαν με τα κινητά τους, δείχνοντας έτσι στον έξω (δυτικό) κόσμο τις αντιδράσεις, τις πορείες, τις συγκρούσεις με την αστυνομία, τις δολοφονικές επιθέσεις και τις αγριότητες που υφίσταντο όσοι διαμαρτυρήθηκαν για το αποτέλεσμα των πρόσφατων προεδρικών εκλογών στη χώρα τους.

Η Νokia-Siemens θα έπρεπε να ντρέπεται γιατί εν γνώσει της θέτει σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων στο Ιράν, αναφέρουν όσοι διαμαρτύρονται, όμως, όπως σωστά επισημαίνεται, επειδή οι επιχειρήσεις σπάνια ντρέπονται, οι blogger προτρέπουν τους χρήστες του διαδικτύου να στείλουν e-mail διαμαρτυρίας στις ιστοσελίδες της Νokia και της Νokia-Siemens. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Republica «μέσα σε λίγες ώρες από την έκκληση αυτήν είχαν σταλεί 4.300 τέτοια μηνύματα». Υπάρχουν τουλάχιστον 13 ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο που επισημαίνουν: «Μποϊκοτάρετε τη Νokia επειδή πούλησε στο καθεστώς του Ahmadinejad τεχνολογία παρακολούθησης των πολιτών».

ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΗΘΗΤΕ ΕΔΩ
http://campaigns.aicongress.org/nokia

http://israelyesgr.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment