Monday, March 2, 2009

Η Κύπρος Κοντά σε Συμφωνία με το Ισραήλ.

ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και χωρίς επίσημες ανακοινώσεις, η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας διαβουλεύεται με το Ισραήλ για την οριοθέτησης της οικονομικής ζώνης των δύο χωρών. Ο πρέσβης της Κύπρου στο Τέλ Αβίβ Τάσος Τσιωνής έχει ήδη μεταφέρει την πρόταση της Κυβέρνησης της Κύπρου στο Υπουργείο Εξωτερικών της φίλης χώρας.

Οι Ισραηλινοί δέχονται κατ’ αρχήν τους βασικούς διεθνείς κανόνες της οριοθέτησης. Συναρτούν παράλληλα το θέμα με την εκμετάλλευση κοιτάσματος φυσικού αερίου, το οποίο βρέθηκε πολύ κοντά στο Κυπριακό Οικόπεδο με τον αριθμό 12.

Ο υποθαλάσσιος χώρος της περιοχής από τη χαρτογράφηση και τις έρευνες του βυθού παρομοιάζει και είναι σχεδόν βέβαιο ότι το κοίτασμα του φυσικού αερίου έχει συνέχεια στο κυπριακής ιδιοκτησίας θαλάσσιο οικόπεδο. Οι Ισραηλινοί αντιμετωπίζουν θετικά τη συμφωνία με την Κύπρο, φαίνεται, ωστόσο, να καθυστερούν στην τελική τους απόφαση, συναρτώντας το θέμα με ευρύτερες συμμαχίες και σχέσεις τους στην περιοχή.

Το σίγουρο είναι πως η Κύπρος προχωρεί στους σχεδιασμούς της χωρίς αντίδραση από τον ισχυρό περιφερειακά γείτονα. Οι διασαλευμένες σχέσεις Ισραήλ - Τουρκίας αυξάνουν τις ελπίδες ότι η γειτονική χώρα δεν θα αργήσει να υπογράψει τη διακρατική συμφωνία με την Κυπριακή Δημοκρατία για την οριοθέτηση της οικονομικής ζώνης. Τα χωρικά ύδατα της Κύπρου είναι ήδη στα 12 ναυτικά μίλια. Βάσει του διεθνούς δικαίου της θαλλάσης, η υφαλοκρηπίδα και η οικονομική ζώνη μεταξύ δύο γειτονικών χωρών που βρίσκονται η μία απέναντι στην άλλη ορίζονται στο μέσο ακριβώς από το τέλος της νοητής γραμμής της αιγαλίτιδας ζώνης.
Πηγη InfognomonPolitics

11 comments:

  1. Αυτος ο Παλλικαριδης ειναι συγγενης του τρομοκρατη Ευαγορα της ΕΟΚΑ,που σκοτωνε πισωπλατα Αγγλους,αλλα & αμαχους Τουρκους & Κυπριους κομμουνιστες ?

    Οι Κυπριοι αγαπουν πολυ τους Εβραιους & το Ισραηλ...

    ReplyDelete
  2. harrylogy=paparylogy=παπαρι+λογί+α!!!

    ReplyDelete
  3. Ισραελμαν,νομιζα οτι θα εκανες ενα σοβαρο μπλογκ.

    Οχι μονο μαζεψες τα ουφο τους αρχαιους αλλα δεν κοβεις & τις βρισιες.

    Διαλεξε με ποιους θα κανεις κολληγια...

    ReplyDelete
  4. Δεν ξέρω αν είναι ο ίδιος ο Παλλικαρίδης.

    Όποιος βρίζει αναδεικνύει το χαμηλό του επίπεδο!

    Έχει ανέβη όμως το επίπεδο λίγο από τον βόθρο που βρισκόταν στην αρχή, δεν νομίζεις? Δες τα 28 σχολια στο άρθρο "Τι πραγματικά συνέβη στην Μέση Ανατολή"!! :)

    ReplyDelete
  5. Διαβασα τα 28 σχολια & ειδα οτι τα φασιστακια...σε κατατροπωσαν...

    Το εχω γραψει πολλες φορες αλλα εσυ,ο εξαφανισμενος Αμπραβανελ,ο Κοεν,δεν με ακουτε...

    Οσο παριστανετε τον "ελληνα",οσο παιζετε στο γηπεδο του "ελληνισμου",τοσο θα χανετε με αυτογκολ απο τ'αποδυτηρια...

    Οσο αφηνετε μπασταρδους τουρκοσπορους να παριστανουν τον αρχαιο,τοσο θα σας κοπανανε το " Εξεγειρου Σιων επι των τεκνων των ελληνων"...

    ReplyDelete
  6. Kamia katatroposi. Ean diavaseis prosektika, kathe ena apo ta sxolia ton fasiston eixe tin apostomotiki tou apantisi, stis opoies den ipirkse oute mia antapantisi. Afto synevei kai sto arthro me ta 28 kai me ta 24 sxolia.

    Oi fasistes itan san lambera pyrotexnimata: perasane, skasane kai eksafanistikan piso ston diko tous esostrefi kai paranoiko kosmo ton synomotikon theorion.

    ReplyDelete
  7. Στα μισα επιχειρηματα των αντισημ,δεν απαντησες...

    ReplyDelete
  8. den nomizo. ta ksanadiavasa kai apantisa se ola osa itan pragmatika epixeirimata. Afta pou itan apla vrisies kai genikologies tou typou "...eseis oi evraioi xasapides tou kosmou..." den yparxei tipota na apantiso - afta den einai epixeirimata.

    Tha anevaso simera kapoia stigmi mia analysi pou pistevo einai efstoxi.

    ReplyDelete
  9. Μια συνεργασία Ισραήλ Κύπρου, έχει οφέλη και για τους δυο.
    Αυτό που πρέπει να κάνει το Ισραήλ είναι ότι προβλέπεται.
    Και αυτό πρέπει να το κάνει, άσχετα με το τι γίνεται σήμερα.
    Η Κύπρος είναι μικρο κράτος, το να το σεβαστεις, παίζει κάποιο ρόλο, δίνει και ένα μήνυμα. Θετικό.
    Η Μέση ανατολή είναι δύσκολη εικόνα. Πρέπει να είσαι μεγάλος αν όχι κορυφαίος Μαέστρος για να βάλεις τα κομμάτια με την σωστή σειρά.
    Μια και διαλέξατε και το 12, πρέπει να προχωρήσετε.
    Επίσης επειδή διάβασα διάφορα, για τους Αρχαίους να πω ότι ο κορυφαίος Ελληνας στρατηλάτης ο Μέγας Αλέξανδρος, σεβάστηκε τους Εβραίους.
    Άλλωστε πίστευε στους αρίστους, από όπου κι αν προέρχονταν.

    ReplyDelete
  10. harrylogy,είσαι ψυχιατρική περίπτωση,καλύτερα να πας σε έναν ψυχαναλυτή να σου πει που οφείλεται αυτή η κατασυκοφάντηση ενός από τους μεγαλύτερους ήρωες του νέου Ελληνισμού,που οφείλεται το μίσος που έχεις για τους Έλληνες
    Όσο για το "μπάσταρδοι" που είπες δες καλύτερα αγράμματε τις γενετικές έρευνες τόσων δεκάδων πανεπιστημίων!αλλά ακόμα και έτσι να ήταν το έθνος δεν το κάνει η γενετική!
    Και για να το θέσω διαφορετικά,το να είσαι αντισημίτης είναι κακό σαφώς.Το να είσαι ανθέλληνας γιατί είναι δείγμα προοδευτισμού;δεν έχεις κανένα δικαίωμα να είσαι ανθέλληνας όπως κι εγώ αντισημίτης (ή αντιεβραίος το θεωρώ σωστότερο) και πρόσεξε γιατί μέχρι στιγμής συγκρατιέμαι!μπορώ κι εγώ να χρησιμοποιήσω πολύ άσχημη γλώσσα και να μην ξέρεις που να κρυφτείς!νομίζεις ότι θα σε φοβηθούμε κιόλας!φαντάζομαι θα είσαι ένας από τους φανατικούς της ομάδα του facebook...

    ReplyDelete
  11. το περίεργο είναι πως οι ανθέλληνες του ΑΚΕΛ που μέχρι πριν μερικούς μήνες ήθελαν να καταργήσουν το ενιαίο αμυντικό δόγμα τώρα ζητάνε να παρέμβει το ελληνικό ναυτικό για να τους βοηθήσει να βγάλουν τους υδρογονάθρακες...βρε αν είναι για ριάλια μέχρι και την Ένωση θα ανασύρουν...
    (το "τρομοκράτης" προσέξτε επιτέλους κάποιοι "κύριοι" που το χρησμιμοποιείται!και μην ξαναπροκαλέσεις harry μόνο αυτό λέω!)

    ReplyDelete