Monday, March 2, 2009

Τα Όπλα του Επομένου Πολέμου!

Καινούργιο Μη-Επανδρωμένο Αεροπλάνο μπορεί να Καταστρέψει Ιρανικούς Αντιαεροπορικούς Πυραύλους S-300.

Ισραηλινό μη-επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροπλάνο μπορεί να χτυπήσει αντιαεροπορικούς πυραύλους πριν καν τεθούν σε λειτουργία.

Η Ισραηλινή αεροπορική βιομηχανία ανακοίνωσε και έδειξε το καινούργιο Χάροπ (Harop "loiter drone"), που μπορεί να χτυπήσει αντιαεροπορικούς πυραύλους εδάφους-αέρος, στην ετήσια έκθεση Αερο-Ινδια 2009 η οποία έγινε πρόσφατα στην πόλη Μπανγκαλόρ της Ινδίας.

Τα Ιρανικά ΜΜΕ ήταν τα πρώτα που αποκαλύψανε το τεχνολογικά ανεπτυγμένο Ισραηλινό αεροπλάνο «ρομπότ» που έχει την δυνατότητα να καταστρέψει τους πυράυλους Ρωσσικής κατασκευής, εφοδιασμένους με ραντάρ S-300, πριν ακόμα οι πύραυλοι τεθούν σε επιθετική λειτουργία.



Οι στρατιωτικές πηγές της DEBKAfile αναφέρουν πως ενώ το Ιράν έχει συμβόλαιο να αγοράσει από την Ρωσσία 5 φάλαγγες Ρωσσικών S-300 αξίας $800 εκατ. για την προστασία των πυρηνικών εγκαταστάσεων από πιθανές αεροπορικές επιδρομές, η Ινδία και η Τουρκία ενδιαφέρονται να προμηθευτούν το Ισραηλινό Χάροπ. Πηγές αναφέρουν πως τα Ιρανικά ΜΜΕ έκαναν μεγάλο θέμα το καινούργιο Ισραηλινό αεροσκάφος για να πιεσθεί η Μόσχα να συμφωνήσει στις ημερομηνίες παράδωσης των S-300.

Το Χάροπ είναι το νέο μοντέλο που αντικαθιστά το Χάρπυ (Harpy), με πιο ανεπτυγμένα χαρακτηριστικά που στοχεύουν εχθρικά ραντάρ και αντιαεροπορικές πυραυλικές εγκαταστάσεις. Μπορεί να πετάξει 1000 χιλιόμετρα περιπολίας μίας συγκεκριμένης περιοχής και να παραμήνει εκεί μέχρι ο εχθρικός στόχος να εκτεθεί. Η εκρηκτική κεφαλή των 23ων κιλών τότε χτυπά τον στόχο πριν αυτός τεθεί σε λειτουργία.

Οι Ρωσσικοί πύραυλοι S-300 που αγοράσθηκαν από την Τεχεράνη είναι ένας πιθανός μελλοντικός στόχος. Αυτοί οι πύραυλοι έχουν κατηγοριοποιηθεί από την Δύση ως «παράγοντες αλλαγής των κανόνων του παιγχνιδιού» γιατί είναι κατασκευασμένοι με στόχο τον αποκλεισμό της δυνατότητας αεροπορικής επίθεσης των πυρηνικών εγκαταστάσεων. Αυτό το νέο Ρωσσικό πυραυλικό σύστημα έχει την δυνατότητα να χτυπήσει μέχρι και 100 στόχους συνχρόνως, παρακολουθώντας τους στόχους με φορητό ραντάρ το οποίο είναι απρόσβλητο σε πιθανές παρεμβολές.

Το Χάροπ είναι ένα αναλώσημο μη-επανδρωμένο αεροπορικό όχημα το οποίο μπορεί να πετάξει για πολλές ώρες πάνω από μια περιοχή. Λειτουργεί με ηλεκτροοπτικούς σένσορες που εντοπίζουν οπλικά πολεμικά συστήματα ακόμα και αν βρίσκονται εκτός λειτουργίας (εν αδρανεία), όπλα εν κινήση και εγκαταστάσεις ραντάρ που είναι εκτός λειτουργίας σε μία προσπάθεια αποφυγής εντοπισμού.

Ο στρατός λέει πως από την στιγμή που το Χάροπ καταφέρει να εισέλθει στον Ιρανικό εναέριο χώρο θα μπορούσε να εξαλήψει του πυραύλους εδάφους-αέρος και να ανοίξει τον αέρα για ελεύθερες αεροπορικές επιθέσεις.

12 comments:

  1. Δείτε το Βίντεο με το Χαροπ στη δημοσίευση του Disaster Press με τίτλο "Τηλεκατευθυνόμενος δολοφόνος Ραντάρ"
    http://nrdisaster.blogspot.com/2009/02/blog-post_4828.html

    ReplyDelete
  2. Η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία προτείνουν μια σειρά νέων αυστηρών κυρώσεων κατά του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, αναφέρουν δημοσιεύματα των Financial Times και της ιταλικής εφημερίδας Il Riformista,την 27/2/2009.

    Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά, απόρρητο έγγραφο παραθέτει τα ονόματα δέκα ατόμων και 34 οργανισμών που πιστεύεται ότι συνδέονται με την προσπάθεια συγκάλυψης των προγραμμάτων πυρηνικών ή βιολογικών όπλων.

    Ευρωπαίοι διπλωμάτες δίνουν διαφορετικές ερμηνείες για τους λόγους που οδήγησαν στη λίστα αυτή.

    Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η λίστα θα αποτελέσει για τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ένα ισχυρότερο όπλο ώστε να συνεχίσει την υπάρχουσα τακτική του "καρότου και του μαστιγίου" απέναντι στο Ιράν.

    Αλλοι εκτιμούν ότι οι τρεις ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα της διαδικασίας αναθεώρησης της πολιτικής της Ουάσινγκτον απέναντι στο Ιράν, η οποία ολοκληρώνεται τον προσεχή μήνα, ώστε αυτή (η πολιτική) να καταστεί αυστηρότερη.

    Ο Ομπάμα έχει τονίσει ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να συνομιλήσουν με την Τεχεράνη, ωστόσο η κυβέρνησή του έχει προειδοποιήσει για αυστηρότερες κυρώσεις, εάν το Ιράν αρνηθεί να διακόψει το πυρηνικό του πρόγραμμα.

    Τα δέκα άτομα που αναφέρονται στο απόρρητο έγγραφο αντιμετωπίζουν κυρώσεις για πρώτη φορά. Ανάμεσά τους είναι ο διοικητής και ο υποδιοικητής της παραστρατιωτικής οργάνωσης Μπασίζ. Μεταξύ των κρατικών οργανισμών που αναφέρονται για πρώτη φορά είναι το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Σαρίφ, η Ασφαλιστική Εταρία του Ιράν, η Iran Air Cargo, η Ιρανική Διαστημική Υπηρεσία. Επίσης αναφέρονται έξι τράπεζες, μεταξύ των οποίων η Bank Tejarat μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές τράπεζες της χώρας.

    ReplyDelete
  3. του Roger Cohen
    Κανένας άλλος γρίφος σχετικά με το Ιράν δεν αποθαρρύνει τόσο την Αμερική και τους συμμάχους της όσο το πώς να προσεγγίσει τον Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, τον ανώτατο ηγέτη ο οποίος καθορίζει την κατεύθυνση της χώρας. Ο άνθρωπος αυτός είναι ένα μυστήριο.
    Η λύση αυτού του μυστηρίου βρίσκεται στην καρδιά της πρόκλησης την οποία αντιμετωπίζει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, διότι αν και η εξουσία του Χαμενεΐ δεν είναι απόλυτη, η δύναμη που έχει το...βέτο του είναι. Δεν μπορεί να παρακαμφθεί περισσότερο απ΄ ό,τι η Μεγάλη Υφεση.
    Ο Χαμενεΐ, ο οποίος φυλακίστηκε και βασανίστηκε από το καθεστώς του σάχη, θα γίνει 70 ετών τον Ιούλιο. Ηγείται του Ιράν εδώ και δύο δεκαετίες και οι ευρείες αρμοδιότητές του περιλαμβάνουν το δικαίωμα να διορίζει τους αρχηγούς των επίλεκτων Φρουρών της Επανάστασης, των ενόπλων δυνάμεων, του δικαστικού συστήματος και της κρατικής τηλεόρασης. Διαθέτει την έμμεση εξουσία να εξετάζει τους κοινοβουλευτικούς υποψηφίους. Παρ΄ όλα αυτά, καλύπτει τον απολυταρχισμό του με τον μανδύα του διαιτητή.
    Στο σύστημα που είναι γνωστό ως «Βελαγιάτ ε φακίχ» ή επιτροπεία του θρησκευτικού νομοδιδασκάλου, μια ιδέα που αναπτύχθηκε από τον Χομεϊνί για να δικαιολογηθεί η ανάληψη της πολιτικής εξουσίας από τον κλήρο, ο Χαμενεΐ ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει τη διά βίου ηγεσία ως θεματοφύλακας της Ισλαμικής Επανάστασης.
    Για πολλούς δυτικούς αξιωματούχους αυτό το σύστημα είναι εξωφρενικό, αλλά δεν πρόκειται να αλλάξει. Αντιθέτως, θα έλεγα ότι το κεντρικό πολιτικό φαινόμενο των τελευταίων ετών στο Ιράν είναι η ενίσχυση του Χαμενεΐ. Η προσέγγιση με το Ιράν αρχίζει και τελειώνει με αυτόν.

    ReplyDelete
  4. Η Μόσχα απρόθυμη να παραδώσει στην Τεχεράνη συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-300 για να βελτιώσει τις σχέσεις της με την Ουάσινγκτον.
    Ο υπουργός Αμυνας του Ιράν θα προσπαθήσει να πείσει τη ρωσική ηγεσία να παραδώσει στη χώρα του συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-300, ικανά να αποκρούσουν ενδεχόμενη ισραηλινή ή αμερικανική αεροπορική επίθεση, γράφουν σήμερα τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποιεί στη Μόσχα ο Μοσταφά Μοχαμάντ Νατζάρ.
    Την είδηση επιβεβαίωσαν καλά πληροφορημένες διπλωματικές και στρατιωτικές πηγές, αναφέροντας ότι το ζήτημα αυτό βρίσκεται στο...επίκεντρο των συνομιλιών του ιρανού αξιωματούχου ο οποίος είχε σήμερα μία συνάντηση με τον ρώσο ομόλογό του Ανατόλι Σερντιούκοφ.
    Ωστόσο, όπως γράφει σήμερα η ρωσική εφημερίδα Κομερσάντ η Ρωσία, ανυπόμονη να βελτιώσει τις σχέσεις της με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση, είναι απρόθυμη να ικανοποιήσει τις προσδοκίες του Ιράν.
    "Η Ρωσία προς το παρόν δεν έχει την πρόθεση να παραδώσει τα συστήματα αυτά στο Ιράν, ώστε να μην θέσει εμπόδια στο διάλογο με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση", γράφει η εφημερίδα.
    Από την πλευρά του ο Νατζάρ εξέφρασε την ελπίδα ότι η επίσκεψή του αυτή "θα οδηγήσει σε περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου και του τομέα της στρατιωτικής συνεργασίας".
    Η Ρωσία έχει διαψεύσει επανειλημμένα ότι σκοπεύει να πουλήσει στο Ιράν συστήματα S-300.
    Σύμφωνα με την Κομερσάντ ήδη έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών ένα συμβόλαιο ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων για πέντε συστήματα αυτού του τύπου, αλλά σύμφωνα με πηγή της ρωσικής βιομηχανίας όπλων η Μόσχα δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν θα τα παραδώσει στην Τεχεράνη.
    "Το συμβόλαιο παράδοσης των S-300 μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή ανά πάσαν στιγμήν (...) Ομως για να γίνει αυτό χρειάζεται μία πολιτική απόφαση την οποία εξακολουθούμε να περιμένουμε", δήλωσε πηγή του ρωσικού στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος την οποία επικαλείται η εφημερίδα.

    ReplyDelete
  5. Λάβαμε το e-mail σου και σε ευχαριστούμε πολύ.Έχε όμως υπόψη σου ότι για μας υπάρχουν μόνο δυο αξίες στη ζωή.Η εξασφάλιση των συμφερόντων της Ελλάδας και του Ισραήλ.Σε έναν κόσμο που αλλάζει άρδην και τα Έθνη-Κράτη διαλύονται,αν η Ελλάς και το Ισραήλ δεν συνεργαστούν, ως Έθνη ανάδελφα και υφιστάμενα το καθένα σε μη φίλια περιοχή θα εξαφανιστούν ή θα συρρυκνωθούν/διαμελιστούν.Προτείνουμε να τοποθετήσεις δίπλα στην Ισραηλινή σημαία και τη σημαία της Ελλάδας, γιατί όποιος εισέρχεται στην Ιστοσελίδα σου αν είναι Έλληνας, έστω και συμπαθών στον Εβραϊσμό, του δημιουργείται αρνητική εντύπωση.Επίσης με όλο το σεβασμό και το Israelman που διάλεξες, δεν βοηθά στην προώθηση της αλήθειας, διότι με το που το βλέπει ο επισκέπτης σου προβληματίζεται.Εμείς σε καμμία περίπτωση δεν πρόκειται να δράσουμε ερασιτεχνικά αλλά θα εργαστούμε προς την κατεύθυνση που πρέπει με επαγγελματισμό.Αν βεβαιωθούμε ότι εργάζεσαι για το κοινό καλό Ελλάδας και Ισραήλ θα επανέλθουμε.

    ReplyDelete
  6. Κι εγώ συμφωνώ ως προς το ότι θα πρέπει να προσαρμόσεις το blog σου πιο επαγγελματικά. Κατ' αρχήν τη λέξη "τρομοκρατία" την έχεις ατυχώς τοποθετήσει ακριβώς πάνω στην κορυφή του άστρου του Δαυίδ και δίπλα στη λέξη Ισραήλ, με αποτέλεσμα όποιος μπαίνει να σενδέει συνειρμικά τις έννοιες του συμβόλου με την τρομοκρατία και το Ισραήλ.
    Επίσης και ο τίτλος σου δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο που θα κινήσει την προσοχή και θα καταγραφεί ως μήνυμα.Θα πρότεινα ας πούμε "Η φωνή της Αλήθειας" ή "Η Αλήθεια που μας κρύβουν".
    Και βέβαια θα συμφωνήσω ότι θα πρέπει να βάλεις και την Ελληνική σημαία.

    ReplyDelete
  7. Το μπλογκ είναι για το Ισραήλ, στην ασφάλειά του και τις σχέσεις του με άλλα κράτη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος, στην Ελληνική γλώσσα.

    Με την ίδια λογική θα έπρεπε να ανεβάσω τις σημαίες κάθε κράτους που αναφέρω :)

    Στην πλυθώρα των μπλογκ που υπάρχουν είναι συμαντικό να έχω κάποιο τίτλο που τραβάει το ενδιαφέρον και θα κάνει το πιθανό αναγνώστη να το επισκεφτεί. Νομίζω πως αυτός ο τίτλο πετυχαίνει αυτόν το σκοπό. Οι τίτλοι που αναφέρατε είναι "γενικοί" και λίγο "βαρετοί".

    Ισως να το άλλαζα σε "Τρομοκρατία Κατά του Ισραήλ". Θα ήταν πιο σωστο?

    ReplyDelete
  8. Από τις νέες αναρτήσεις σου διακρίνω ότι βελτιώνεσαι και προχωράς σωστά.Δέχομαι τα επιχειρήματά σου για τη σημαία, αλλά προς Θεού βγάλε τη λέξη τρομοκρατία από τη θέση που την έχεις τώρα.Δείνεις μια εμμονή με τον όρο τρομοκρατία.Έχε υπόψη σου ότι δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα έχει περάσει από τα ΜΜΕ ότι το Ισραήλ είναι Κράτος τρομοκράτης και οι πραγματικοί τρομοκράτες αθώα θύματα.Άρα θα πρέπει να βρείς
    ένα τίτλο που μεταφραζόμενος στα αγγλικά και
    Ελληνικά να είναι προσητός.
    Μομίζω πως θα ταίριαζε και με κεφαλαία γράμματα (κάνει περισσότερη εντύπωση): "ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΜΗΜΕΡΩΣΗ" Η "ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ".
    Επίσης διόρθωσε το ειδήσείς στον τίτλο στο ορθό ειδήσεις.

    ReplyDelete
  9. Επαναλαβάνω σωστά: "TO ΙΣΡΑΗΛ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΜΑΖΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ" Η " ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΘΥΜΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ"

    ReplyDelete
  10. Ευχαριστώ τον Ανώνυμο για τις προτάσεις και η αλλαγή έγινε. Έχεις δίκιο για το πως αντιλαμβάνονται τα ΜΜΕ και γενικά ο κόσμος το Ισραήλ στην Ελλάδα.

    Και οι δύο τίτλοι μου αρέσανε. Εβαλα τον δεύτερο που δεν είναι τόσο μακρύς.

    ReplyDelete
  11. Συγχαρητήρια! Απλώς διόρθωσε κάτω από τον τίτλο και το ειδήσείς, έχεις βάλει δύο τόνους, στο ορθό ειδήσεις.

    ReplyDelete