Tuesday, March 10, 2009

Θρησκεία Ειρήνης!

Δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας καταδίκασε ηλικιωμένη γυναίκα 75 ετών σε 40 μαστιγώματα και 4 μήνες στην φυλακή επειδή «συνεναστράφει» με άντρες! Μετά τις 40 βουρδουλιές και το πέρας της φυλάκισής της, έχει ζητηθεί ο εξωρισμός της από την χώρα.

Η Καμίσα Σαουάντι, η οποία είναι Σύρια, παντρεμένη με Σαουδάραβα άντρα που έχει πεθάνει, καταδικάστηκε γιατί οι άντρες που μίλησε δεν ήταν μέλοι της οικογένειάς της.

Οι δύο άντρες επίσης καταδικάστηκαν σε μαστίγωμα και φυλάκιση.

Ποιό ήταν το αδίκημά τους? Πήγανε να φέρουν 5 φρατζόλες ψωμί από το φούρνο στο σπίτι της 75χρονης. Μετά την παράδωση του ψωμιού, οι δύο 24χρονοι άντρες συνελλήφθησαν.

Η «Θρησκευτική Αστυνομία», που ερμηνεύει το Ισλάμ με τους πιο αυστηρούς κανόνες, μεταξύ άλλων απαγορεύει: την συναναστροφή αντρών-γυναικών που δεν ανοίκουν στην απευθείας οικογένεια, την μουσική, τον χορό, και οποιαδήποτε κινηματογραφική ταινία θεωρήται «ανήθικη».

Η ειδική αστυνομική ομάδα που ονομάζεται «Συμβούλιο για την Προώθηση της Ηθικής και την Καταπολέμιση των Αμαρτιών» εφαρμόζει αυτούς τους νόμους με το να περιπολεί τους δρόμους για να δει αν οι γυναίκες καλύπτονται από το κεφάλι μέχρι τα πόδια, να μην έχουν μακιγιάζ, άντρες και γυναίκες να μην συναναστρέφονται, τα μαγαζιά να κλείνουν πέντε φορές την ημέρα για τις Ισλαμικές προσευχές και οι άντρες πρέπει να πηγαίνουν στο Τζαμί για προσευχή.

Ωραία πράγματα, εε?

http://israelyesgr.blogspot.com

12 comments:

  1. Ειμαι & εγω εναντιον του ισλαμοφασισμου,οσο & εσυ...

    Ομως,αν δεν βοηθηθουν οι Τουρκοι & οι Πακιστανοι,που ειναι οι μονοι μωαμεθανοι με καποια κοσμικοτητα,τοτε θα ξεπεσουν & αυτοι στο βοθρο με αγιατολλαχ,τζιχαντ,βουρδουλα & κρεμαλα...

    Τουρκοι & Πακοι ειναι οι μονοι μωαμ. παγκοσμια που εξελεξαν για πολιτικο αρχηγο γυναικα...

    Γραικοι,Εβραιοι & λοιποι,πρεπει να διαβλεπουμε ποιοι ειναι οι λιγοτερο εχθροι μας.

    Θυμασαι τα κομμουνια πώς ειχαν λυσσαξει με το πολιτισμενο καθεστως του Σαχη στη Περσια.

    Η Τουρκια πρεπει να βοηθηθει,τερμα.

    ReplyDelete
  2. και γι' αυτό ακριβώς πιστεύω πως αν τους δωθεί οικονομική ενωποίηση με την Ευρώπη όπου θα μπορούν να εξάγουν τα προιόντα τους χωρίς δασμούς και η Ευρώπη θα έχει άλλο ένα "φτηνό" μέρος παραγωγής προϊόντων και μια καινούργια αγορά, και κάποια ευελιξία σε Τούρκους πολίτες να μπορούν να δουλέψουν στην Ευρώπη (αν υπάρχει δουλειά!), όλα αυτά θα τους γλυκάνουν.

    Πολιτική υπέρ-επιροή δεν πρέπει να έχουν επί της Ευρώπης, που αυτό θα γίνει αν γίνουν πλήρες μέλη.

    ReplyDelete
  3. Αυτη ειναι & η Φραγκικη γραμμη...

    Τεσπα,τον...μωαμεθανο & αν τον πλενεις...

    Γι αυτο οι Εβραιοι πρεπει να κανουν 4-6 παιδια ο καθενας,να μη σβησει η ρατσα...

    Λεφτα εχουν,να κατσει η συζυγος κυρία στο σπιτι να τα μεγαλωσει...

    ReplyDelete
  4. 4 με 6????? χαχαχα, είμαι πτώμα στην κούραση με ένα και ας μένει η κυρία σπίτι - για δύο με το ζώρι θα πάμε :)

    ReplyDelete
  5. Ο αντισιωνισμός δεν είναι αντισημιτισμός.

    Συνέλθετε...
    επειδή κάποτε οι Εβραίοι υπέφεραν από τους Ναζί
    ...δεν έχουν το δικαίωμα να συμπεριφέρονται χειρότερα από τους Ναζί στους αυτόχθονες Παλαιστήνιους.

    Το κακό άρχισε όταν οι Άγγλοι και ο ΟΗΕ δώσαν στους ταλαιποριμένους Εβραίους ένα κομάτι γης της Παλαιστήνης επειδή πριν εκατοντάδες χρόνια τους ανήκαν.
    Όμως οι Άγγλοι έδωσαν κάτι που δεν είχαν ...
    οι Παλαιστήνιοι από υποδουλομένοι στους Άγγλους κατακτητές έγιναν υποδουλομένοι σε ένα νέο άπαρχαϊντ όπου διαχόριζε τους πολίτες σε Άραβες-Ισραηλινούς...
    και μετά από πολιτικές εκδίωξης των Παλαιστηνίων από τα σπίτια τους που είχαν από τους πατεράδες τους και όχι από τις υπερδυνάμεις της εποχής.

    Φανταστείτε τι κακό θα υπήρχε στον κόσμο εαν οι Έλληνες ήθελαν να ξανακατοικήσουν στα εδάφη του Βυζαντίου.. οι Τουρκοι της Οθομανικής αυτοκρατορίας... οι Ιταλοί της Ρωμαϊκής... οι Μόγγολοι της αυτοκρατορίας του Τζεκινς Χαν...
    οι Γάλλοι της αυτοκρατορίας του Βοναπάρτη ... κλπ ... με τη δύναμη της βίας και των όπλων αδιαφορώντας για την ανθρώπινη ζωής εκτός και αν αυτή προέρχεται από τη φυλή τους...

    Το παραπάνω είναι ένα εφιαλτικό σενάριο αμαδικών εγωισμών - σωβινισμών που συμβαίνει σήμερα στο Ισραήλ.
    Εύχομαι να μάθουμε να σκεφτόμαστε πρώτα ως άνθρωποι και μετά ως Έλληνες..Εβραίοι..Άγγλοι κλπ.
    Ο θάνατος χιλιάδων αθώων "ξυπόλιτων" παιδιών μέσα σε λίγες βδομάδες από το παντοδύναμο-Ισραήλ ...... μόνο ως αποτρόπαιο έγκλημα εναντίον της Ανθρωπότητας μπορεί να χαρακτηριστεί.

    Σκεφτείτε λίγο σαν συνάνθρωποι.

    ReplyDelete
  6. Φίλος 7,

    Αν και το σχόλιό σου δεν έχει καμία σχέση με το παρών άρθρο θα απαντήσω.

    Αν και ετοιμολογικά ο αντισιωνισμός πραγματικά δεν είναι το ίδιο με τον αντισημιτισμό, σήμερα πρακτικά η κοινωνία το λαμβάνει το ίδιο.

    Συμφωνώ με τα σχόλια περί ανθρωπιάς – αλλά δεν θα πρέπει να ζούμε σε μία ουτοπική φαντασίωση. Δυστυχώς τα γεγονότα στο έδαφος σήμερα έχουν ως εξής:

    • Καλώς ή κακώς (και εγώ θα υποστήριζα φυσικά καλώς) το Ισραήλ είναι πραγματικότητα εδω και 60 χρόνια και δεν είναι δυνατόν να φύγει όπως θέλουν οι εξτρεμιστές και τρομοκράτες.
    • Το Ισραήλ μαζί με τους μετριοπαθής Παλαιστινίους θέλουν ειρήνη, αναγνωρίζουν την ύπαρξη ο ένας του άλλου και προσβλέπουν στην ημέρα που θα υπάρχουν δύο κράτη, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης δίπλα-δίπλα με ειρήνη και ασφάλεια. Η λέξεις κλειδιά εδώ είναι ειρήνη και ασφάλεια.
    • Υπάρχει ένα κυρίως εμπόδιο στο παραπάνω. Οι Τρομοκρατικές οργανώσεις (Χαμάς, Ισλάμικ Τζιχάντ, κλπ, κλπ, πάρα πολλές για να τις αναφέρω).
    • Κάμια από της Τρομοκρατικές οργανώσεις δεν αναγνωρίζουν καν την ύπαρξη του Ισραήλ. Όλες οι Τρομοκρατικές οργανώσεις στο καταστατικό τους έχουν παράλογα κείμενα του τύπου «...δεν υπάρχει λύση εκτός από την ένοπλη μάχη εναντίων του Ισραήλ μέχρι την εξαφάνισή του από τον χάρτη...»
    • Όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις αποθηκεύουν τον οπλισμό τους σε αυτοσχέδια υπόγεια στα σπίτια αθώων πολιτών, σε σχολεία,Τζαμιά και νοσοκομεία. Ανοιχτά και χωρίς προκατάληψη κάνουν χρήση των αθώων πολιτών και των «ξυπόλιτων» παιδιών, όπως λές Φίλος 7, ως "Μάρτυρες", έτσι ώστε να πεθάνουν και να κατηγορηθεί το Ισραήλ για αυτά ακριβώς που κατηγορείς στο σχόλιό σου.
    • Το Ισραήλ αποχώρισε από την Γάζα το 2005, στρατό και 9.000 πολίτες. Τα σύνορα τότε ήταν ανοιχτά. Η Χάμας και άλλοι άρχισαν να εκτοξεύουν πυραύλους – πράγμα που δέν έγινε ποτέ μεγάλο θέμα στα ΜΜΕ γενικά και ειδικά στα Ελληνικά ΜΜΕ. Μεταξύ 2005 και 2008 έχουν πέσει πάνω από 4.000 πύραυλοι στο Νότιο Ισραήλ σπέρνοντας τον πανικό και τον θάνατο.
    • Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα και η τελευταία επέμβαση στην Γάζα έγινε με έναν και μοναδικό σκοπό: να αλλάξουν οι συνθήκες στο έδαφος με τις Τρομοκρατικές Οργανώσεις να σταματήσουν ή τουλάχιστον να μειωθούν δραματικά οι Τρομοκρατικές επιθέσεις. Αυτό έχει επιτευχθεί εν μέρη αφού έχει γίνει αισθητή μείωση αυτών των επιθέσεων.
    • Ακόμα γίνονται (λιγότερες, αλλά γινονται) απροκάλεστες πυραυλικές επιθέσεις εναντίων αθώων πολιτών και Ισραηλινών παιδιών που παρ’ όλο που δεν είναι ξυπόλιτα, εξακολουθούν να είναι παιδιά, πολλά νεκρά και τα ζωντανά με ψυχολογικές φοβίες κάθε φορά που ακούγεται συναγερμός και πέφτουν πύραυλοι. Αυτές οι επιθέσεις εξακολουθούν να μην αναφέρονται από τα Ελληνικά ΜΜΕ – σε αυτό το μπλόγκ αναφέρονται.

    Τέλος, για να συνηδητοποιήσεις λίγο καλύτερα την κατάσταση, όσο είναι δυνατόν, γιατί δεν μπορεί να γίνει φυσικά απόλυτος παραλληλισμός:

    η Ελλάδα έκανε οικονομικό και πολιτικό εμπάργκο, και έκλεισε τα σύνορα με την ΦΥΡΟΜ πριν μερικά χρόνια, μόνο και μόνο επειδή ήθελαν/θέλουν να λέγονται Μακεδονία. Και έχετε το θράσσος να κάνετε κριτική στο Ισραήλ που έκλεισε τα σύνορα όταν η Τρομοκρατικές οργανώσεις που ούτε καν αναγνωρίζουν την ύπαρξη του Ισραήλ, πετάνε σχεδόν καθημερινά πυραύλους? Και τι θα έκανε η Ελλάδα αν για παράδειγμα μία παραστρατιωτική οργάνωση της ΦΥΡΟΜ άρχιζε ξαφνικά να ρίχνει πυραύλους στην Θεσσαλονίκη?

    Όταν, και μόνον όταν, μπορέσετε να απαντήσετε με φιλότιμο και αντικειμενικά, της παραπάνω δύο ερωτήσεις, τότε να δούμε τι είδους κριτική θα κάνετε στο Ισραήλ.

    Ευχαριστώ

    ReplyDelete
  7. Αχ βρε Ισραελμαν,γιατι δεν ακολουθειτε τις συμβουλες μου περι προπαγανδας ?

    Τι θες & κανεις παραλληλισμο αθωων & αοπλων ( Βαρδαριων/Μακεδονων ) με ενοχους & ενοπλους ( Παλ τρομοκρατες ? ).

    Νισαφι...

    ReplyDelete
  8. Ξέρω, είναι πράγματι δύσκολος παραλληλισμός, όμως πως θα μπορούσες να δώσεις σε κάποιον, που δεν ζει ή κατανοεί την κατάσταση, να καταλάβει πως έχουν τα πράγματα. Πρέπει να χρεισημοποιήσεις κάτι που βρίσκεται κοντά του.

    Στην Αμερική λένε: "...φανταστείτε από το γειτονικό New Jersey να πέφτουν καθημερινά πύραυλοι στο Manhattan...". Δεν είναι απόλυτος παραλληλισμός, αλλά βοηθάει κάποιον να καταλάβει τι γίνεται.

    Ο μερικός παραλληλισμός της ΦΥΡΟΜ είναι καλός για να καταλάβει ο Έλληνας και όποτε έχω κάνει τις ερωτήσεις στο παραπάνω σχόλιο, κανείς, ποτέ, δεν έδωσε απάντηση. Ίσως γιατί η απάντηση είναι πως και η Ελλάδα σε τέτοια περίπτωση θα αντιδρούσε ακριβώς όπως το Ισραήλ. Και τέτοια απάντηση δεν συμφέρει αυτούς που κάνουν κριτική.

    Συμφωνώ μαζί σου πως δεν είναι ίδιες καταστάσεις, όμως έχουν στοιχεία ομοιότητας που βοηθούν στην κατανόηση των πραγμάτων.

    ReplyDelete
  9. Παμε στο ποστ για παπουτσοσκανερ

    ReplyDelete
  10. ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΕΛΛΗΝApril 3, 2009 at 6:09 PM

    ΡΕ ΓΚΑΡΝΤΑΣΙ ΙΣΡΑΕΛΜΑΝ, ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ Ή ΣΟΥ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ;

    ΑΣΧΕΤΩΣ ΠΟΥ ΤΑΣΣΟΜΑΙ ΥΠΕΡ ΣΑΣ, ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ/ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

    ΚΑΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ.

    θΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ...
    ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΡΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΑΛΛΟΙ;

    ΕΝΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΗ ΓΗ, ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΕ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ (!!!) ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕ (!!!) ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ.

    ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙ, ΑΥΤΗ Η ΑΤΥΧΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑ;

    ΕΙΣΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΞΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟ ΘΕΤΩ...

    ReplyDelete
  11. Μακεδόνα,

    Είπες πως το κράτος του Ισραήλ ιδρύθηκε με τις ευλογίες τρίτων, και το δέχομαι - αλλά να σου θυμήσω πως και οι: Λίβανος (Γαλλία), Συρία, Ιορδανία (Αγγλία), επίσης δημιουργήθικαν με την ευλογία της Γαλλίας και της Αγγλίας.

    Ο Λίβανος επειδή ήταν Γαλλική αποικία και ήθελε να προστατέψει του Χριστιανούς από τους Μουσουλμάνους και η Αγγλία χώρισε όλα τα άλλα.

    Όπως ανέφερα και στα προηγούμενα σχόλια δεν θέλω να κάνω απόλυτο παραλληλισμό. Πως θα μπορούσες να δώσεις σε κάποιον, που δεν ζει ή κατανοεί την κατάσταση, να καταλάβει πως έχουν τα πράγματα. Πρέπει να χρησημοποιήσεις κάτι που βρίσκεται κοντά του.

    Στην Αμερική λένε: "...φανταστείτε από το γειτονικό New Jersey να πέφτουν καθημερινά πύραυλοι στο Manhattan...", και στην Ιταλία λένε: "...φανταστείτε από την γειτονική Ελβετία να πέφτουν καθημερινά πύραυλοι στο Μπέργκαμο ή στο Μιλάνο...". Αυτά δεν πρόκειται πότε να συμβούν και δεν είναι απόλυτος παραλληλισμός, αλλά βοηθάει κάποιον να καταλάβει τι γίνεται.

    Ο μερικός παραλληλισμός της ΦΥΡΟΜ είναι καλός για να καταλάβει ο Έλληνας - και όποτε έχω κάνει τις ερωτήσεις στο παραπάνω σχόλιο, κανείς, ποτέ, δεν έδωσε απάντηση. Ίσως γιατί η απάντηση είναι πως και η Ελλάδα σε τέτοια περίπτωση θα αντιδρούσε ακριβώς όπως το Ισραήλ. Και τέτοια απάντηση δεν συμφέρει αυτούς που κάνουν κριτική.

    Συμφωνώ μαζί σου πως δεν είναι ίδιες καταστάσεις, όμως έχουν στοιχεία ομοιότητας που βοηθούν στην κατανόηση των πραγμάτων.

    ReplyDelete
  12. Επίσης Μακεδόνα,

    Ελπίζω να διαβάσεις το παρακάτω νέο κείμενο που ανέβασα. Είναι επίκαιρο στο σχόλιό σου για το ότι το Ισραήλ θα εξαφανιστεί από τον χάρτη επειδή οι Ισραηλινοί κάνουν λιγότερα παιδιά από τους Άραβες.

    Να ήταν μόνο το Ισραήλ? Η Ευρώπη ολόκληρη θα εξαφανιστεί. Δες το άρθρο στον σύνδεσμο παρακάτω.

    http://israelyesgr.blogspot.com/2009/04/blog-post_04.html

    ReplyDelete