Friday, March 13, 2009

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ

Του Ανδρεα Ανδριανοπουλου

Αγριες ευχές μου είχε απευθύνει (να πέσει δηλ. βόμβα στο σπίτι μου) προ ετών ο μεγάλος μας Μίκης όταν υποστήριζα την Νατοική επέμβαση στην Γιουγκοσλαυία. Το ερώτημα είναι πως τότε η πλειοψηφία στην Ελλάδα στήριζε τους Σέρβους που έκαναν εναντίον των Αλβανών ό,τι κάνουν σήμερα οι Ισραηλινοί εναντίον των Παλαιστινίων. Τότε ο Σαρόν και το Ισραήλ ήσαν δημόσια υπέρ του Μιλόσεβιτς. Και ο Αραφάτ υπέρ των βομβαρδισμών του Νατο!! Δεν είναι φανερή η διασύνδεση; Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει την πολεμική δράση του Ισραήλ. Η επιθετικότητά του καταντάει εγκληματική και πολιτικά αδιέξοδη. Απλά οι πραγματικές παράμετροι του προβλήματος είναι πολύ πιό σύνθετες.

Γιατί οι γειτονικές Αραβικές χώρες γυρίζουν την πλάτη στους άμαχους στη Γάζα? Και κόπτονται οι Ελληνες? Που αδιαφορούσαν για τους Αλβανούς του Κόσοβου. Είναι αυτονόητο πως οι Ισραηλινοί οφείλουν να σταματήσουν τις ακρότητες στη Γάζα. Αλλά και η Χαμάς οφείλει να αναγνωρίσει το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει. Και να επιχειρήσουν και οι δύο ειρηνικά να βρούν λύση στο πρόβλημα.

Τελικά είναι φανερό πως το θέμα μας εδώ στην Ελλάδα δεν είναι οι Παλαιστίνιοι και η τύχη τους. Αλλά ο αντι-δυτικισιμός και ο αντι-αμερικανισμός. Γιατί δεν εξοργίζεται κανείς για την εθνοκάθαρση που γίνεται στο Νταρφούρ του Σουδάν και για τις σφαγές στο Κονγκό; Ποιά θέση είχαν πάρει οι Παλαιστίνιοι, αλλά και οι ανα τον κόσμο υποστηρικτές τους, όλο το διάστημα που Αραβες έσφαζαν Αφρικανούς στο Σουδάν; Είναι δραματικό παιδιά να πεθαίνουν από τις βόμβες. Εξ ίσου όμως αποκρουστικό είναι οι μανάδες τους να δηλώνουν στις τηλεοράσεις υπερήφανες όταν τα παιδιά αυτά διαμελίζονται σαν βομβιστές αυτοκτονίας! Σκοτώνοντας ταυτόχρονα και μερικές δεκάδες ανύποπτους περαστικούς.

5 comments:

  1. Τωρα μαλιστα...

    Ψωνισες απο σβερκο...

    Ο Ανδριανο ειναι περιπτωση δεξιου μλκα...

    Ειδες πόσο φιλοσημιτης ειναι ?

    "Εγκληματικη επιθετικοτητα " το Ισραηλ.

    Τα δε επιχειρηματα του ειναι η βλακωδης σοφιστεια του ειδους
    " & εσεις καταπιεζετε τους μαυρους "...

    Ειχα τον Σαρον σε υποληψη,δεν ηξερα οτι ειχε συμπαρασταθει στους Σερβους φονιαδες...

    Εχουν & οι ηρωες τα ατοπηματα τους...

    ReplyDelete
  2. Για τον Ανδριανό: επιστρέφουμε στο "θέλω να τα έχω καλά με όλους..." - και αυτός δεν θέλει να εξαγριώση τους Έλληνες αντισημίτες, γι' αυτό χώνει αυτήν την φράση "Εγκληματικη επιθετικοτητα το Ισραηλ". Αλλά μετά γράφει ένα κατεβατό που υποστηρίζει το Ισραήλ. Διπλωμάτης. Όλοι που έχουν κάποια επίσημη θέση περπατάνε σε τεντομένο σχοινί.

    Τα επιχειρήματα του "δεν βλέπετε τι γίνεται στο Darfur" τα χρησημοποιεί συνέχεια το Ισραήλ στον ξεφτίλα Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών που κυβερνάται και έχουν πλειοψηφία το 22 Αραβικά και δεν ξέρω πόσα Αντι-Ισραηλινά έθνη. Και αυτό γιατί όλα τα resolutions του ΟΗΕ είναι εναντίον του Ισραήλ και μηδέν για το τί συμβαίνει στο Darfur.

    ReplyDelete
  3. Ου δυνασαι δυσοιν κυριοις υπηρετειν...

    Δεν μπορεις να τα "εχεις καλα " με αντιμαχομενους...

    Η πας με το # 1 κεντρο εξουσιας,το καλο,
    εβραιοι-αμερικανοι-αμερικανοφιλοι ,
    ή με ολους τους αλλους...

    Η με το Θεο ή με τον Μαμωνα...

    ReplyDelete
  4. Συμφωνώ, αλλά αυτά ισχύουν για τους κοινούς ανθρώπους σαν και εμάς - όχι για τους πολιτικούς!

    ReplyDelete
  5. Ισα ισα που ο πολιτικος πρεπει να ειναι δογματισμενος & ταμενος σε ενα κεντρο εξουσιας...

    Το καλό...

    ReplyDelete