Monday, March 9, 2009

O Ασσάντ λέει: Η Βομβαρδισμένη από το Ισραήλ Βάση του 2007, Ξαναχτίστηκε

Ο Σύριος πρόεδρος καταδίκασε τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι, η Συριακή βάση που βομβαρδίστηκε από το Ισραήλ πριν 2 χρόνια, ήταν ένας σχεδόν ολοκληρωμένος πυρηνικός αντιδραστήρας. Επίσης είπε πως η βάση έχει ξαναχτιστεί χωρίς όμως να δίνει περισσότερες εξηγήσεις για το τι ακρίβως είναι η καινούργια κατασκευή στο Αλ Κιμπάρ.

Διπλωμάτες στην Βιέννη είπαν πως η καινούργια κατασκευή φαίνεται πως είναι κέντρο ελέγχου πυραύλων ή βάση εκτόξευσης πυραύλων. Η Δαμασκός φυσικά διαψεύδει πως η βάση πριν το βομβαρδισμό ήταν στρατιωτικού χαρακτήρα και ότι απλά ξαναχτίστηκε.

Περιβαντολογικά δείγματα κατα τον έλεγχο της IAEA αποκάλυψαν σημάδια τεχνιτά παρασκευασμένου ουρανίου και γραφίτη που είναι πολυ συνηθισμένο στοιχείο στους αντιδραστήρες της Βόρειας Κορέας.

Το γεγονός πως η Συρία έμεινε σιωπηρή, με μόνον μία τυπική αρχειοθέτηση στον ΟΗΕ, μετά τον βομβαρδισμό δείχνει την πραγματική ενοχή της και την επιθυμία της να επικαλύψει τις πυρηνικές της προσδοκίες. Ίσως ακόμα να προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή μακριά από τις Ιρανικές πυρηνικές προσδοκίες.

http://israelyesgr.blogspot.com/

3 comments:

  1. Εψαξα το γκουγκλ,οι Συριοι δεν εχουν να φανε,ουδεμια σχεση με δυνατοτητες Ιραν...

    Η εντυπωση μου ειναι οτι ο Ασαντ γιός ειναι μπουλης & λεει μονο λογια.

    Τωρα,αν ετοιμαζει κατι,η ισρ αεροπορια θα το (ξανα)κατεδαφισει...

    ReplyDelete
  2. Πες στον Κοεν να σε βαλει λινκ στο νεο του σαητ...

    ReplyDelete
  3. Στο προηγούμενο σχόλιο: "harrylogy είπε...

    Η τουρκια πρεπει να μπει ΕΕ για να πεσει χρημα & να γλυτωσει απο τους...Ερντογκανηδες...

    Φταινε & οι Κεμαλικοι που δεν κανουν πραξικοπημα..."

    Για το χρήμα της Τουρκίας συμφωνώ πως χρειάζεται. Γι’ αυτό θα έπρεπε να την βάλουν μόνο οικονομικά. Να υπάρξει μια οικονομική ένωση με την Τουρκία χωρίς όμως να είναι full μέλος της ΕΕ ώστε να μην έχει πολιτική δύναμη στις αποφάσεις της Ένωσης. Δεν θα ήθελα, και νομίζω κάνεις δεν θα ήθελε να έχει πολιτική δύναμη μία χώρα που κάποια μέρα θα μπορούσε να γίνει σαν την Σαουδική Αραβία (βλ. το άρθρο "Θρησκεία Ειρήνης!")

    ReplyDelete