Thursday, March 19, 2009

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι όταν διαβάζω ηττοπαθή άρθρα, που δυστυχώς αναδημοσιεύονται από διάφορα μπλογκς, όπως το άρθρο του Gideon Levy, της Ισραηλινής αριστερής εφ. Haaretz που αναφέρει πως “πολλοί λένε πως η επέμβαση στην Γάζα ήταν αποτυχία”.

Παραπονιούνται οι μεν αριστεροί πως δεν έπρεπε να γίνει η επέμβαση καθόλου γιατί σκοτώθηκαν αθώοι και οι δε δεξιοί παραπονιούνται πως η επέμβαση θα έπρεπε να διαρκέσει περισσότερο μέχρι να πέσει η Χαμάς.

Και ενώ κανείς δεν φένεται να είναι ευχαριστημένος με βάση των λεγομένων της Αριστεράς για να δούμε:

Ποια ήταν η αποτυχία?

• Το ότι, για πρώτη φορά από το 2005, μπόρεσε να ανοίξει και να λειτουργήσει υπαίθρια αγορά στην πόλη Σντερότ;

• Το ότι μειώθηκαν στο ελάχιστο οι Τρομοκρατικές πυραυλικές επιθέσεις;

• Το ότι στην τελευταία πυραυλική επίθεση την Πέμπτη 12 Μαρτίου από την Γάζα ακόμα και η Χαμάς, για πρώτη φορά στην ιστορία της, την καταδίκασε!!!!; - προφανώς έχει πάρει κάποιο μάθημα από την Ισραηλινή επέμβαση.

• Το ότι έστειλε τους ηγέτες της Χαμάς να κρυφτούν στα υπόγεια του Νοσοκομείου Σίφα στην Γάζα;

• Το ότι η ηγέτες της Χαμάς ακόμα δεν έχουν εμφανίσει τις ΤρομοκρατικοΦάτσες τους δημόσια;

• Το ότι έκανε την Δυτική Ευρώπη και την Αίγυπτο να υποσχεθούν και να πάρουν ενεργά μέτρα για την καταπολέμηση της λαθρομετακίνησης χρημάτων και όπλων προς την Γάζα;

• Το ότι αυτά τα ενεργά μέτρα έχουν κάποια αποτελέσματα, όπως τις επιτυχημένες επιχειρήσεις που σταμάτησαν Ιρανικό πλοίο μεταφοράς όπλων προς την Χαμάς και τις συλλήψεις ανθρώπων της Χαμάς με μετρητά στα σύνορα Γάζα-Αιγύπτου; - αν και σίγουρα υπάρχουν πολλά όπλα και χρήματα που δεν πιάνονται, αλλά τώρα τουλάχιστον κάτι γίνεται για το πρόβλημα.

Ποια ήταν η αποτυχία? Είναι προφανές πως ο δημοσιογράφος Gideon Levy της Αριστερής εφημερίδας Haaretz δεν ρώτησε τους κατοίκους της Σντερότ πως αισθάνονται.

Η πραγματικότητα στο έδαφος έχει αλλάξει. Παρ’ όλο που δεν υπάρχει πραγματική ειρήνη, έχει δημιουργηθεί κάποια ησυχία και ηρεμία... αυτός ήταν ο πρωταρχικός σκοπός των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), και αυτό είναι επιτυχία.

http://israelyesgr.blogspot.com

3 comments:

  1. Καιρος ηταν να γραψεις & ενα "σκληρο " αρθρο...

    Αν τους ψαξεις γενετικα,τους Λεβιδες & τους Χααρετζιους,θα δεις οτι ειναι Εβραιοι μαιμου,μαλλον προσηλυτισμενοι γυφτοι...( αν ειναι απο Ευρωπη,αλλιως Αραβες,σαν τον Μαροκινο Βανουνου)...

    ReplyDelete
  2. Να κοπεί ο από πάνω αντισημίτης

    ReplyDelete
  3. ArisMUC,

    mallon pareksigises. Megaliteros filosimitis apo ton harrylogy den eiparxei. Diavase alla tou sxolia na deis.

    Makari na itan oloi oi antisimites san ton harrylogy.

    ReplyDelete