Saturday, February 28, 2009

ΝΕΕΣ ΑΠΡΟΚΑΛΕΣΤΕΣ ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΕΚ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ! - ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ!!

Χωρίς κανένα λόγο, οι Παλαιστίνιοι και πάλι εκτοξεύσαν πύραυλους την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Σντερότ και στην Σντοτ Νεγγέβ αντίστοιχα.

Επίσης δύο ανεπτυγμένους τεχνολογικά πυραύλους Κασσάμ το Σάββατο το πρωί. Ένας από τους πυραύλους χτύπησε και διαπέρασε ένα σχολείο στην πόλη Άσκελον και κατέστρεψε αίθουσες διδασκαλίας αφού θραύσματα εκτινάχθηκαν προς όλες τις κατευθύνσεις.

Φώτο: Σχολείο στην Άσκελον καταστράφηκε κατά την Τρομοκρατική πυραυλική επίθεση του Σαββάτου. Photo: Ashkelon Minucipality

Μερικές από τις κατεστραμένες περιοχές του σχολείου είχαν θεωρηθεί «ασφαλής».

Δύο άνθρωποι που ζουν κοντά στο σχολείο τραυματίστηκαν ελαφρά και 8 ακόμα άτομα είχαν πέσει σε κατάσταση σοκ.

Ο δεύτερος πύραυλος έπεσε σε ανοιχτή περιοχή στην πόλη χωρίς ζημιές ή τραυματισμούς.

Τέσσερις επιπλέον πύραυλοι έπεσαν κατά την διάρκεια της ημέρας στην Δυτική Νεγγέβ σε ανοιχτή περιοχή.

Το Σάββατο βράδι, έκτος πύραυλος χτύπησε την Σααρ Χανεγγεβ.

Η αστυνομία είπε πως τρομοκράτες από την Γάζα κατασκεύασαν αυτούς τους πυραύλους με μία καινούργια τεχνική που τους έκανε πιό δυνατούς.

Οι δύο πύραυλοι που βρέθηκαν και αναλύθηκαν από την αστυνομία, είχαν 170-mm. διάμετρο, η οποία μπορούσε να χωρέσει περισσότερα εκρηκτικά.

"Αυτοί οι καλύτεροι Κασσάμ, είναι πιο ισχυροί από τους στάνταρ Κασσάμ. Έχουν μεγαλύτερη εμβέλια και είναι πιο ισχυροί" είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Παρ’ όλα αυτα, οι πύραυλοι δεν ήταν της ισχύος των πυραύλων τύπου Γκραντ, που κατασκευάζεται στο Ιράν.

Στα Ελληνικά μέσα ενημέρωσης έχει είδη δωθεί η παραπλανητική και διαστρευλωμένη εικόνα πως το Ισραήλ άρχισε τις επιθέσεις προς την Γάζα, πράγμα που είναι ανακριβές. Πρώτα έπεσαν οι ρουκέτες απροκάλεστα και μετά το Ισραήλ αντεπετέθει.

Από το τέλος της Ισραηλινής επέμβασης και την υποτιθέμενη ανακοινωθήσα εκεχειρία από την πλευρά της Χαμάς έχουν πέσει στο νότιο Ισραήλ 65 πύραυλοι.

http://israelyesgr.blogspot.com/

3 comments:

  1. Η στάση των ΜΜΕ στην Ελλάδα δυστυχώς όχι μόνο στα ζητήματα που αφορούν στο χώρο της Μέσης Ανατολής αλλά και σε ζητήματα καθημερινότητας διακατέχεται από το σύνδρομο της τηλεθέασης και των κατευθύσεων των συγκεκριμένων καναλαρχών, αναλόγως των προσωπικών και οικονομικών τους συμφερόντων.Η είδηση δεν αναφέρεται ως είδηση αλλά ως προϊόν σχολιασμού συγκεκριμένης κατεύθυνσης δημοσιογράφων οι οποίοι δρούν όχι ως επαγγελματίες αλλά ως τηλεοπτικοί αστέρες.Ο απερχόμενος Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα σχολίασε στην τελευταία δήλωσή του "Δεν μπόρεσα να καταλάβω πως θα κυβερνηθεί αυτός ο τόπος με τόσους τηλεοπτικούς σταθμούς".
    Στα γεγονότα των κουκουλοφόρων στην Αθήνα το Δεκέμβριο του 2008, ζήσαμε το θέατρο της τηλεοπτικής ασυδοσίας.Ο καθένας σχολίαζε σε πραγματικό χρόνο κατά το δοκούν προκαταλαμβάνοντας την κοινή γνώμη.
    Ιδίως σε ότι αφορά στα Εθνικά συμφέροντα στην Ελλάδα,η πλειονότητα των μεγαλοδημοσιογράφων ήταν υπέρ του σχεδίου Ανάν.
    Σε ότι αφορά στο χώρο της Μέσης Ανατολής εντύπωση μας προκαλεί η παρουσία γνωστού Έλληνα ανταποκριτή στην Ιερουσαλήμ, ο οποίος τεχνιέντος προβαίνει σε μονόπλευρες ανταποκρίσεις υπέρ συγκεκριμένης πλευράς.Θεωρώ πολύ σωστό τον αποκλεισμό όλων των δημοσιογράφων από την εμπόλεμη ζώνη κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων και αιτιολογώ την άποψή μου ως εξής: Τα αποτελέσματα της κάλυψης των επεισοδίων στην Αθήνα από τους κουκουλοφόρους, διέσυραν την Ελλάδα διεθνώς και έδωσαν την ευκαιρία στον τηλεοπτικό φακό να καταγράψει "επιλεγμένα" στιγμιότυπα που θα πουλούσαν τηλεοπτικά.Προβληματίζομαι για ποιό λόγο η Ελληνική Αστυνομία δεν απέκλισε τα τηλεοπτικά συνεργεία από τη ζώνη επιχειρήσεών της τουλάχιστον μπροστά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, με αποτέλεσμα να γίνει πρόβα τζενεράλε βελούδινης επανάστασης.
    Σε ότι αφορά στην ενημέρωση για το χώρο της Μέσης Ανατολής νομίζω πως και η Ισραηλινή πλευρά έχει ευθύνες διότι δεν φροντίζει να κάνει έντονη την παρουσία της στα ΜΜΕ.Ο σημερινός Πρέσβης του Ισραήλ είναι εξαιρετικός άνθρωπος αλλά η φυσιογνωμική παρουσία του δεν τον βοηθά τηλεοπτικά. Δυστυχώς δεν γνωρίζει τη γλώσσα και όποτε έδωσε συνέντευξη είχε απέναντί του έναν συμπαθέστατο τηλεοπτικά Παλαστίνιο που γνώριζε άπταιστα Ελληνικά, με αποτέλεσμα χάνεται η αλήθεια και να μένουν οι εντυπώσεις. Μήπως το Κράτος του Ισραήλ θα πρέπει να ορίσει ως μόνιμο Πρέσβη του στην Ελλάδα κάποιον από την Κοινότητα των Αθηνών, Επιστήμονα, Ακαδημαϊκό ή Δημοσιογράφο; Aς πούμε τον κύριο Ζάν Κοέν που είναι και συμπαθέστατος τηλεοπτικά και γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις και κυρίως την τηλεοπτική ψυχοσύνθεσή μας;

    ReplyDelete
  2. Οταν ανεβαζεις αρθρα,που εμφανιζουν πραγματικα περιστατικα,
    οι αντισημ κανουν συμψηφισμο & γενικολογουν,
    λέγοντας " εσεις σκοτωσατε 1000 εκ των οποιων 439,5 παιδια " κλπ...

    Πρεπει να ειστε προετοιμασμενοι να αντικρουσετε καθε αντισημ επιχειρημα...

    ReplyDelete
  3. harrylogy=paparylogy

    ReplyDelete