Thursday, June 4, 2009

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ - ΜΟΚΟ ΤΑ ΜΜΕ.

Φώτο: Πρόεδρος της Παλαιστινικής Αρχής Mahmoud Abbas.

Πηγή: Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις.

Αρχηγοί του Ισραηλινού Στρατού, της Διοίκησης των Πολιτών, και ο αρχηγός των Παλαιστινιακών Δυνάμεων Ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής συναντήθηκαν στις 2 Ιουνίου και συμφωνίσανε την καθαίρεση δύο σημαντικών σημείων ελέγχου των Παλαιστίνιων πολιτών.

Στην συνάντηση συζήτησαν διάφορα θέματα ασφαλείας και θέματα για την διευκόλυνση της καθημερινής ζωής των Παλαιστινίων πολιτών.

Πολλές παρόμοιες συναντήσεις έχουν γίνει φέτος που έχουν το σκοπό και αποτέλεσμα τα αυξάνεται η ελεύθερη κυκλοφορία των Παλαιστίνιων πολιτών στην Ιουδέα και την Σαμάρια ενώ συγχρόνος δυναμώνουν οι Παλαιστινιακές Δυνάμεις Ασφαλείας και η οικονομία τους.

Το σημείο ελέγχου της πόλης Rimonim, ανατολικά της Ramallah αφαιρέθηκε και έτσι οι πολίτες μπορούν να κινούνται ελεύθερα μεταξύ της πόλης και της κοιλάδας του Ιορδάνη. Επίσης το σημείο ελέγχου του Bir Zeit, βόρεια της Ramallah, αφαιρέθηκε επιτρέποντας την ελέυθερη μετακίνηση ανάμεσα στην πόλη και τα βόρεια χωριά.

Η διαλυση αυτών των δύο σημείων ελέγχου προστήθονται στα άλλα 145 που έχουν είδη αφαιρεθεί το τελευταίο χρόνο.

Επίσης σύντομα θα μπορούν να δίνονται άδειες σε Παλαιστίνιους επιχειρηματίες να μπορούν να περάσουν μέσα στο Ισραήλ για επιχειρηματικούς λόγους. Έτσι η Παλαιστινιακή οικονομία και οι τοπικές επιχειρήσεις Παλαιστινίων θα αρχίσουν να ευδοκιμούν.

Σχόλιο Ισραελμαν: Αυτή είναι η πολιτική που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση Νετανιάχου. Άμεσα, πρακτικά βήματα που θα βοηθήσουν στην καλυτέρευση της οικονομίας των Παλαιστινίων χωρίς παράλληλα να κινδυνεύει η ασφάλεια του Ισραήλ και των πολιτών της.

Αυτό όμως όπως βλέπουμε μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο με την πραγματική συνεργασία των Παλαιστινιακών Δυνάμεων Ασφαλείας που έχουν ευθύνη, δύναμη και θέληση να χτυπήσουν πιθανούς Παλαιστίνιους Τρομοκράτες. Τελευταία η Φατάχ, του Μαχμούντ Αμπάς έχει μεγάλο έλεγχο στις Τρομοκρατικές ενέργειες της Χαμάς.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι πως τίποτα από τα παραπάνω δεν αναφέρθηκε στα ΜΜΕ, παρά μόνο η ομιλία του Ομπάμα που δεν την βρήκα και τόσο συνταρακτική. Είπε τα ίδια που έχουν πει όλοι οι προηγούμενοι: Ισραήλ μην χτίζετε άλλο στη Δυτική Οχθη και Παλαιστίνιοι αναγνωρίστε το Ισραήλ και σταματήστε την βία και την τρομοκρατία. ΦΟΒΕΡΟ! Για τα πραγματικά καλά γεγονότα που έχουν πραγματικά και άμεσα αποτελέσματα στην καθημερινή ζωή των Παλαιστινίων υπάρχει μουγκαμάρα!

http://israelyesgr.blogspot.com/

3 comments:

  1. deytero koma stin olandia oi fasistes synfona me tous dimoskopous. kapote mia apo tis pio aniktes koinonies. thimame malosa me ton batso otan evgaza taytotita na pao na doso panelinies. hthela thriskeyma ouden me egrapse x.o. tha sou xriastei eipe. kita pou tha katalixoume :( sad. perimeno na do me endiaferon ti tha vgalei h kalpi stin evropi. telika malon eine sigouro oti i istoria kanei kyklous .

    ReplyDelete
  2. Πραγματι,ο λογος του Ομπαμα ηταν σουπα...

    Τα ιδια τα ιδια...

    Εξομοιωση κυριαρχου κρατους & ειρηνοποιου με " ανθυποκρατος " τρομοκρατη.Καλα κρασια...

    Η Δυτικη Οχθη ειναι ζωτικος χωρος Ισραηλ.
    Δεν υπαρχει θεση για Παλ "κρατος " εκει.

    Ο Αμπας ειναι λαμογιο,οσο μπορει,υπαρχει μεγαλος κινδυνος να τον σκοτωσει η Χαμας.

    Οσο για την Ολλανδια,οχι μονο δεν εχει φασιστες αλλα μαχητικους φιλελευθερους που αγωνιζονται εναντιον ισλαμοφασισμου...

    ReplyDelete
  3. Σιγουρα η ιστορία επαναλαμβάνεται. Δεν ανέβασα τίποτα για τον βανδαλισμό του εβραικού νεκροταφέιου στα Γιάννενα γιατί τον έχουν χιλιοσυζητήσει σε άλλα μπλογκς και λένε πως κάνουμε το ολοκαύτωμα καραμέλα.

    Οι νεκροί είναι νεκροί και δεν ενοχλούνται. Οι ζωντανοί συγγενείς των νεκρών είναι αυτοί που τρομοκρατούνται με αυτό το είδος εξτρεμιστικής βίας (σκοτωμένη χελώνα με αίμα της πασαλλημένο στον τάφο!!!).

    Αυτό είναι ένα από τα αποτελέσματα της αθώωσης αυτού του καθικιού, του Πλεύρη.

    Η άνοδος των φασιστικών κομμάτων στην Ευρώπη είναι αποτέλεσμα της εξτρεμιστικής Ισλαμικής μετανάστευσης και των εξτρεμιστικών τους απαιτήσεων για νόμο Σαρία, μπούρκα κλπ.

    Οι Εβραίοι είναι στην μέση και τουσ μισούν και οι Ισλαμιστές και οι Φασίστες.

    Για τον Αμπάς δεν νομίζω η Χαμάς να τον σκοτώσει. Δεν την συμφέρει καθόλου. Άν το κάνουν θα έχει επώδυνα αποτελέσματα για όλους τος Παλαιστινίους (ένοχους και αθώους).

    ReplyDelete