Monday, June 15, 2009

ΙΡΑΝΙΚΗ ΝΙΚΗ: ΘΕΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ.

Και τα Ιρανικά αποτελέσματα βγήκαν. Ο «αγαπητός» Μαχμούντ Αχμαντίνετζαντ «κέρδισε» τις εκλογές.

Κέρδισε πραγματικά; Γνωρίζοντας ότι το Ιράν δεν ελέγχεται ή κυβερνάται από τον «νόμιμα εκλεγμένο» πρόεδρο αλλά από τους Αγιατολάδες, δεν νομίζω πως πραγματικά κέρδισε.

Ας δούμε το δεδομένα.

Ο Αχμαντινετζάντ στις πρώτες εκλογές είχε υποσχεθεί να αναπτύξει την οικονομία και να μειώσει την ανεργία. Κανένα από αυτά δεν έγινε. Η ανεργία από 10.5% που ο Αχμα πρωτοέγινε πρόεδρος στο 17% σήμερα.

Σε μία στάσιμη οικονομία το κράτος πέταξε χρήμα πετρελαίου για να συντηρήσει τον πλυθησμό. Δηλαδή τεχνητή αύξηση του πληθωρισμού.

Οι Ιρανοί είναι σε μία κατάσταση αγανάκτησης για ένα μέλλον χωρίς ελπίδα. Αυτό είναι προφανές από όλες τις διαδηλώσεις που γίνονται την στιγμή που γράφω αυτό το άρθρο. Η ιστοσελίδα του Twitter.com, άλλαξε το ωράριο της συντήρησης της σελίδας τους για να πάει με βάση την ώρα του Ιράν. Αυτό γιατί οι Ιρανικές εκλογές και οι διαδηλώσεις εκεί έγιναν το νούμερο ένα θέμα στο Twitter, με τους Ιρανούς χρήστες να αναμεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο νέα και βίντεο-μπλογκς από τις διαδηλώσεις ενάντια στην «νικήτρια» κυβέρνηση του Αχμα.

Πολλοί από τους χρήστες του Twitter άλλαξαν την εικόνα του προφίλ τους σε χρώμα πράσινο για να δείξουν την συμπαράστασή τους στους Ιρανούς διαδηλωτές.

Θα είναι πολύ ενδιαφέρον το πως θα εξελιχθεί αυτό. Θα δούμε τους διαδηλωτές να αποχωρούν; Θα δούμε την Κυβέρνηση να δείχνει το δικτατορικό της καθεστώς με τον στρατό να κατεβαίνει στους δρόμους; Θα υπάρξει νέα επανάσταση; Μήπως εμφύλιος;

Τι θα κάνει ο Ομπάμα; Ιδιαίτερα με μία Δικτατορία που είναι Θεοκρατική και ενάντια της Δύσης είναι πραγματικά επικίνδυνη. Υπερβάλω; Θα δούμε...

http://israelyesgr.blogspot.com/

9 comments:

  1. to Iran exei ena tromaktiko pososto tou plithismou tou stis legomenes active ilikies. afto os ena apotelesma kai tou polemou me to Iraq . ypoxreonotan tote na genoun osa pedia mporousan perisotero . i istoria tha allaxei mono apo mesa . an exegerthoun oi neoi enantia stous moulades tipota den tous stamataei. opos tote ne ton koumounismo. an tous epitethoun apo exo tha syspirothoun se thesi aminas kai tha dikeothoun oi moulades. mono oi idioi oi iranoi, oi neoi kai oi diaspora mporoun na allaxoun tin istoria. oi exo mono se epipedo propagandas mporoun na voithisou. Alithia poso theloun na alaxei to Iran oi ypolypes diktaktories tou kolpou?

    ReplyDelete
  2. γιατί δεν πάτε οι εβραίοι να κάνετε ντου στο Ιράν, να δούμε τι θα γίνει;
    Αφού ο Αχμαντινετζάντ είναι τόσο "μη αγαπητός" και ο "χαμένος" τον εκλογών, πιστεύω πως άνετα τους έχετε, δε νομίζεις;

    ReplyDelete
  3. @aris
    Gi auto eimai ka8eta anti8eth otan akouw "nuke them" gt dn 3ereis poia t apotelesmata sthn
    eureia perioxh (the domino effect).
    H allagh erxetai ap ta esw k idiaitera ap tous neous. Oi neoi agapoun agwnes enantia sto
    katesthmeno einai mesa stous kanones ths fushs.
    Kai to YT to apodhknhei afantasta.
    Exetai dikio, apo dw k pera dn mporoume na poume
    tpt allo ap to na perimenoume t apotelesmata.

    ReplyDelete
  4. Καλώωωωωστον τον Β.Δ.,

    Ενώ εσείς οι Χρυσαυγήτες που αγαπάτε τόσο πολύ οοοολους τους ξένους, υποθέτω πως έχετε ανοιχτές αγκάλες για τους Ισλαμιστές μετανάστες στην Ελλάδα, σωστά;

    Τις ειρωνίες σου αλλού φασιστάκο.

    Αρις, Σταυρούλα,
    μακάρι να μπορέσουν να το κάνουν οι νέοι του Ιράν. Αν και είδα σήμερα στις ειδήσεις που η Ιρανική αστυνομία άρχισε να "καθαρίζει" ανθρώπους.

    Ήταν αστείος σήμερα ο Ομπάμα που πάντα έλεγε πως θέλει να μιλήσει με τον Αχμαντ., ενώ σήμερα στην ομιλία του πάνω στο θέμα, έψαχνε να βρει τις "σωστές" λέξεις να περιγράψει την κατάσταση.

    Όταν ο πιο ανοιχτόμυαλος και αριστερός Πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ θα έχει πρόβλημα να συνεννοηθεί με την ηγεσία του Ιράν, τότε οι Δεξιές πολιτικές θα αρχίζουν να δικαιώνονται. Αν δεν μπορέσουν οι νέοι να αλλάξουν το καθεστώς στο Ιράν, η Δύση μπορεί να αναγκαστεί να κάνει κάτι απ' έξω αν φτάσει στο παρά πέντε για πυρηνική βόμβα το Ιράν.

    Το ίδιο θέλουν και οι άλλες Ισλαμικές, αλλά πιο φιλικές (προς το παρόν) δικτατορίες στη περιοχή, όπως η Σαουδ. Αραβία, Αίγυπτος, Ιορδανία.

    ReplyDelete
  5. Η Τεχεράνη εξακολουθεί να ζει στο ρυθμό της μεγαλύτερης λαϊκής εξέγερσης από την επανάσταση του 1979. Αν και ο μεταρρυθμιστής Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί, εγκλωβισμένος και ο ίδιος στο δίλημμα της ανάληψης ρόλου ηγέτη της αντιπολίτευσης ή μιας συμβιβαστικής λύσης, κάλεσε χθες τους υποστηρικτές του να μη συμμετάσχουν σε αντικυβερνητική διαδήλωση, «για να προστατεύσει τις ζωές τους», εκείνοι πραγματοποίησαν τη συγκέντρωση. Σχεδόν ταυτόχρονα, σε άλλες συνοικίες της Τεχεράνης διαδήλωσαν οι οπαδοί του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, κρατώντας πορτρέτα του ηγέτη τους.
    http://www.e-tipos.com/newsitem?id=95369

    ReplyDelete
  6. EINAI POLLA TA LEFTA ARI ..
    opos vlepete mavro xrhma yparxei afthono ..
    menei na mathoume an mathoume pios mporei na kouvalaei tosa dis dolaria ikana na agorasoun oloklira krati

    June 17 (Bloomberg) -- It’s a plot better suited for a John Le Carre novel.

    Two Japanese men are detained in Italy after allegedly attempting to take $134 billion worth of U.S. bonds over the border into Switzerland. Details are maddeningly sketchy, so naturally the global rumor mill is kicking into high gear.

    Are these would-be smugglers agents of Kim Jong Il stashing North Korea’s cash in a Swiss vault? Bagmen for Nigerian Internet scammers? Was the money meant for terrorists looking to buy nuclear warheads? Is Japan dumping its dollars secretly? Are the bonds real or counterfeit?

    The implications of the securities being legitimate would be bigger than investors may realize. At a minimum, it would suggest that the U.S. risks losing control over its monetary supply on a massive scale.

    The trillions of dollars of debt the U.S. will issue in the next couple of years needs buyers. Attracting them will require making sure that existing ones aren’t losing faith in the U.S.’s ability to control the dollar.

    http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601039&sid=a62_boqkurbI

    ReplyDelete
  7. Φοβερό αυτό το άρθρο που ξετρύπωσες με τα λαθραία Bonds.

    Αααρε τι κάνει ο Ομπάμα για να σώσει την οικονομία. Smuggler έγινε :)

    ReplyDelete
  8. mporeis na fanasteis pos 2 atoma pou den ta xerei h mana tous kouvalane tosa dis dolaria?
    tetia reystotita den exei kanenas. apo pou kai giati eine ta lefta? fantasou oti oi italoi tha paroun 40 zesta epidi den ta dilosan. an kai pisteyo oti tha ta mangosoun ola. ala to noumero eine trelo. elpizo na min eine gia pirinika i tromokratia

    ReplyDelete
  9. Αφού τα έχουν οι Ιταλοί θα τα μοιραστούν ο Μπερλουσκόνι και ο Πάππας στο Βατικανό.

    Θα τα κρατήσουν όλα οι Ιταλοί - όχι μόνο το 40%. Δεν θα τολμήσει κανένας να τα ζητήσει. Όποιος εμφανιστεί να τα ζητήσει θα ήταν σαν παγκόσμια ομολογία ενοχής ότι ήταν μπλεγμένος σε αυτήν την μεταφορά.

    Καλύτερα οι Ιταλοί παρά τρομοκράτες.

    ReplyDelete