Saturday, June 20, 2009

ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΛΕΜΩΝ, ΙΡΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Πηγές: Άρθρο στο Bloomberg.com και πολλαπλές ειδήσεις από το CNN και FOX News.

Ο σχολιαστής «Αρις» ανέβασε σε σχόλιό του ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο και αποφάσισα να το κάνω θέμα στο μπλογκ.

Δύο Ιαπωνέζοι άντρες συνελήφθησαν στην Ιταλία στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Ελβετία Αμερικάνικα Ομόλογα αξίας $134 δισεκατομμύρια. Υπάρχουν πολύ λίγες λεπτομέρειες έτσι οι φήμες δίνουν και παίρνουν.

Ποιοι είναι αυτοί οι λαθρομεταφορείς; Υπηρέτες του ΒορειοΚορεάτη Kim Jong Il; Μεταφορείς απατεώνων στο ιντερνετ από την Νιγηρία; Τα λεφτά προωρίζονταν για τρομοκράτες που θέλουν να αγοράσουν πυρηνικές κεφαλές στην μαύρη αγορά; Μήπως η Ιαπωνία ξεφορτώνεται κρυφά τα δολλάριά της; Είναι τα ομόλογα αληθινά ή πλαστά;

Οι επιπτώσεις θα είναι μεγάλες. Στο ελάχιστο, δείχνει ότι οι ΗΠΑ μπορούν να χάσουν τον έλεγχο της χρηματικής προσφοράς του δολλαρίου σε μεγάλη κλίμακα.

Τα τρισεκατομμύρια δολλαρίων χρέους των ΗΠΑ που θα βγει στα επόμενα δύο χρόνια θα χρειαστεί αγοραστές. Για να προσελκύσει αυτούς τους αγοραστές, πρέπει να υπάρχει η σιγουριά πως οι είδη έχοντες δολλαρίων σε μορφή χρέους δεν χάνουν την πίστη τους στην ικανότητα των ΗΠΑ να ελένξουν το δολλάριο.

Το δολλάριο, καλώς ή κακώς, είναι το κέντρο της παγκόσμιας οικονομίας και καλό θα ήταν να μείνει σταθερό και ασφαλές.

Αυτά να νέα θυμίζουν ταινίες κατασκοπίας, συνωμοσιολογίας ξεπλύματος χρημάτων μέσω κεντρικών τραπεζών - βλέπε παρακάτω το trailer της πολύ επίκαιρης ταινίας The International.



Σκεφτήτε το όμως: Δύο τύποι κουβαλάγανε χρήματα ισάξια με το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (GDP) της Νέας Ζηλανδίας ή αρκετά για τρείς Ολυμπιακούς του Πεκίνου. Αν ολόκληρες οικονομίες ήταν προς πώληση, αυτοί οι δύο τύποι θα μπορούσαν να αγοράσουν την Σλοβακία και την Κροατία και θα τους περίσσευαν για την Μονγκολία ή την Καμπότζη.

Τα Ομόλογα ήταν κρυμένα στους πάτους των βαλιτσών τους και θα μπορούσαν να ήταν πληρωμή για ο,τιδήποτε – ναρκωτικά, όπλα, ίσως και χρηματοδότηση για την τρεχούμενη επανάσταση στο Ιράν. Είναι σίγουρο πως οι δύο αυτοί άνθρωποι έχουν μεγάλες «πλάτες» για να μεταφέρουν αυτά τα ομόλογα.

Η ιστορία αυτή δεν έχει τραβήξει την προσοχή των χρηματιστηριακών αγορών ούτε καν είδα να το αναφέρουν στις ειδήσεις. Μήπως και αυτό είναι δείγμα ότι κάποιοι δεν θέλουν η ιστορία να ακουστεί και να της δωθεί η πρέπουσα προσοχή;

Βέβαια όλα τα κανάλια έχουν το βλέμα τους στο Ιράν και τα γεγονότα που αναφέρονται είναι μόνο μέσω των εναλλακτικών μέσων ενημέρωσης, όπως μπλογκς, ερασιτεχνικά βίντεο στο YouTube και συνεχείς αναφορές σε πραγματικό χρόνο στο Twitter από τους Ιρανούς επαναστάτες στους δρόμους της πρωτεύουσας και άλλων πόλεων στο Ιράν, αφού οι Μουλάδες και η υπό-επίθεση κυβέρνηση του Ιράν έχουν «κατεβάσει» κάθε μορφής επίσημης και επαγγελματικής ειδησειογραφίας. Μέχρι και τα μεγάλα κανάλια (CNN, FOX κλπ) αναμεταδίδουν αυτά που συλλέγουν από τα μπλογκς, το YouTube και το Twitter!!

Ιρανοί μετανάστες στις ΗΠΑ βγήκαν στους δρόμους του Λος Αντζελες για να διαδηλώσουν την υποστήριξη στους συμπατριώτες τους επαναστάτες στο Ιράν. Το ειρωνικό είναι πως οι Ιρανοί στο Ιράν υπο-δικτατορία δεν μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα, ενώ στις ΗΠΑ, οι Ιρανοί που είναι ξένοι μετανάστες έχουν την ελευθερία να βγουν στους δρόμους για διαδήλωση (χωρίς βέβαια να τα κάνουν λαμπόγιαλο).

Είχα αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο πως στο Ιράν μπορεί να είναι στην αρχή μιας νέας επανάστασης ή εμφύλιου πολέμου. Δεν διαψεύτικα ακόμα...

http://israelyesgr.blogspot.com

11 comments:

  1. eftixos edo den plironoume akoma gia torrent lol to katevasa apo to gamato.info fovero alithina..

    Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν έχει ένα ιδιότυπο σύστημα εξουσίας η δομή του οποίου είναι ριζικά διαφορετική από το δυτικό μοντέλο.Από το 1978, όταν ξέσπασε η Ιρανική Επανάσταση πάνω στις στάχτες και το αίμα που άφησε πίσω του το φιλοαμερικανικό καθεστώς του Σάχη, η Ισλαμική Δημοκρατία βασίστηκε πάνω στη διδαχή και την πολιτική σκέψη του αγιατολάχ Χομεϊνί.

    to ypolipo endiaferon sto
    http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=56263

    ReplyDelete
  2. Είναι τα ομόλογα αληθινά ή πλαστά;

    Αληθινά - το θέμα είναι οτι είναι σε denominations διαθέσιμα μόνο σε διακρατικό επίπεδο. Αρα η διαρροή δεν είναι επιπέδου ναρκωδολλαρίων ή ξεπλύματος αλλά προέρχεται από πιο ψηλά. Από που κανείς δεν ξέρει.

    ReplyDelete
  3. "Δωράκι" θα είναι από έναν πρόεδρο σε κάποιον άλλον.

    Μήπως ο Ομπάμα στέλνει δωράκια στον Αχμαντινετζαντ για να τον καλοπιάσει :)

    ReplyDelete
  4. kanenas ma kanenas den exei tosa lefta cash .eine telios adynaton . ektos an kati erxete . pythanon h diaroi na egine kata lathos apo xamilovathmous ypalilous ( kata to thelei h pout.. na kriftei kai i xara den tin afinei ). gia na doume. pantos ta global media mounga.

    ReplyDelete
  5. para poly symantiko arthro. opos eixa pei ston harouli ( mas eftyse opos htan anamenomeno) to israil kai emeis exoume mono kyna pragmata kai koinous exthrous .arkei na to katalavoume oloi

    Η άλλοτε αποδοτική και λειτουργούσα στρατηγική συμμαχία μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας φαίνεται να οδεύει προς το τέλος της. Δύο είναι, μεταξύ άλλων, οι σημαντικότεροι λόγοι, που πυροδότησαν αλυσιδωτές εξελίξεις, ώστε η συμμαχία μεταξύ των δύο χωρών να έχει ήδη αποδυναμωθεί: Η άνοδος στην εξουσία, το 2002, του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, του Ταγίπ Ερντογάν και η εμφάνιση στο προσκήνιο του αρχιτέκτονα της νέας τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, Αχμέτ Νταβούτογλου.
    http://www.sigmalive.com/simerini/politics/164590
    diavaste to OPOSDIPOTE OLO

    ReplyDelete
  6. poly symantiko arthro 2
    Ο Χομεϊνί της Τουρκίας;
    Έχτισε την αυτοκρατορία του στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ελέγχει τις δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας, για κάποιους ακόμη και την τουρκική κυβέρνηση, και του καταλογίζουν ότι σχεδιάζει να επιστρέψει στην Τουρκία για να εγκαταστήσει τη Σαρία.
    http://www.sigmalive.com/simerini/world/epikairotita/164315

    ReplyDelete
  7. edo eine o fasistakos :)) tsimpise opos eixa provlepsei . den antexe postare lol. tora ti na sxoliaso? paralirima ....

    ReplyDelete
  8. Αν είχαμε πυρηνικά… λέει η Αλ Κάιντα
    Δευτέρα, 22.06.09
    Αν είχαμε πυρηνικά… λέει η Αλ Κάιντα

    Εάν ήταν σε θέση να κάνει κάτι τέτοιο, η Αλ Κάιντα θα χρησιμοποιούσε τα πυρηνικά όπλα του Πακιστάν στις επιθέσεις της εναντίον των ΗΠΑ, δήλωσε ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα, στον τηλεοπτικό σταθμό Αλ Τζαζίρα.

    Ο Μουστάφα Αμπού αλ-Γιαζίντ, ηγέτης της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν ανέφερε στη συνέντευξή του ότι «με τη θέληση του Θεού, τα πυρηνικά όπλα δεν θα πέσουν στα χέρια των Αμερικανών, αλλά οι μουτζαχεντίν θα μπορούσαν να τα πάρουν και να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον των Αμερικανών».

    Ο Αμπού αλ Γιαζίντ απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το αναμένεται να κάνουν οι Αμερικανοί για να ελέγξουν το πυρηνικό οπλοστάσιο του Πακιστάν σε περίπτωση που οι ισλαμιστές μαχητές βρεθούν κοντά στο να το θέσουν υπό τον έλεγχό τους.
    «Αναμένουμε ότι ο πακιστανικός στρατός θα ηττηθεί (στο Σουάτ) και αυτό θα είναι το τέλος του παντού, με τη θέληση του Θεού», δήλωσε το ηγετικό στέλεχος της αλ Κάιντα.

    Ερωτηθείς για τα σχέδια της οργάνωσης, απάντησε ότι «η στρατηγική της οργάνωσης στην προσεχή περίοδο είναι ίδια όπως και στην προηγούμενη περίοδο: να χτυπά στο κεφάλι το φίδι, στο κεφάλι την τυραννία-τις ΗΠΑ. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη συνεχιζόμενη δουλειά στα ανοιχτά μέτωπα, αλλά και με το άνοιγμα νέων μετώπων, με τρόπο που να επιτυγχάνονται τα συμφέροντα του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων», δήλωσε.

    Ερωτηθείς για το που βρίσκονται ο Οσάμα μπιν Λάντεν και ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, ο ηγέτης της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν δήλωσε : «με τις ευλογίες του Θεού, ο σεϊχης Οσάμα και ο σεϊχης Αϊμαν αλ-Ζαουάχρι είναι ασφαλείς από τον εχθρό, αλλά δεν θα πούμε περισσότερα, επιπλέον δεν γνωρίζουμε που ακριβώς βρίσκονται, αλλά είμαστε σε διαρκή επαφή μαζί τους».
    http://www.e-tipos.com/newsitem?id=96281

    ReplyDelete
  9. ne to diavasa
    http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=newsarchive&sid=adc1HD7mWY4A

    pali kala..........

    ReplyDelete
  10. fantazese omos na eine alithina? pios tha to paradexotan????????

    ReplyDelete
  11. Αυτό ακριβώς σκέφτομαι και εγώ. Είπαν πως είναι ψεύτικα... αλλά κανείς ποτέ δεν πρόκειται να μάθει την αλήθεια.

    Αν ήταν πραγματικά μεταφορά σε διακρατικό επίπεδο, ποιός ο λόγος να κάνουν την ζωή τους δύσκολη και να δώσουν σε δύο τυπάκους που ούτε η μάνα τους δεν τους ξέρει. Θα μπορούσαν εύκολα να μεταφερθούν με κάποιους διπλωμάτες ή πρέσβης που δεν τους ελέγχει κανένας.

    Αν τα ομόλογα είναι ψεύτικα καλώς. Αν είναι αληθινά τότε σίγουρα καλύπτουν η μία κυβερνήση την άλλη. Δεν θα μαθευτεί ποτέ η πραγματικότητα.

    ReplyDelete