Monday, June 8, 2009

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ

Μετάφραση πολλαπλών άρθρων με σχόλια του Ισραελμαν. Πηγές: Του IBRAHIM BARZAK, Associated Press και Jerusalem Post και την ιστοσελίδα του Ζαν Κοέν.

Φώτο: Νεκρό το κακόμοιρο το άλογο που οι Τρομοκράτες το φορτώσαν με εκρηκτικά.

GAZA CITY, Λωρίδα της Γάζας – Ομάδα 10 Τρομοκρατών στην Γάζα, με τεράστια ποσότητα εκρηκτικών, μέρος αυτών φορτωμένα σε άλογο, πλησίασαν τα Ισραηλινά σύννορα με αποτέλεσμα να υπάρξει μάχη μεταξύ των Τρομοκρατών και των Ισραηλινών στρατιωτών. Τέσσερις από τους δέκα τρομοκράτες σκοτώθηκαν.

Αυτό το συμβάν, αμέσως μόνο μία ημέρα μετά την, παρουσιασμένη από τα ΜΜΕ ως «τέλεια» ομιλία του Ομπάμα, και το άνοιγμα φιλίας προς Τρομοκρατικές οντότητες από τις ΗΠΑ, οι Τρομοκράτες δέιχνουν για άλλη μία φορά το πραγματικό τους πρόσωπο. Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό περιστατικό στα σχετικά ήσυχα σύνορα Γάζας-Ισραήλ από το τέλος της Ισραηλινής επέμβασης κατά της Χαμάς.

Επίσης το περιστατικό συνέβη μία μόνο μέρα πριν η αντιπροσωπία του Ομπάμα να φτάσει στο Ισραήλ για συνομιλίες (βασικά για να διατάξουν το Ισραήλ) να σταματήσει την κατασκευή νέων κατοικιών για την φυσιολογική αύξηση του πλυθησμού μέσα στα είδη υπάρχουσα χωριά κατοικούμενα από Ισραηλινούς.

Το πτώμα του αλόγου ήταν επίσης δίπλα σε τρία καμένα φορτηγά. Οι Παλαιστίνιοι τρομοκράτες χρησημοποιούν για πρώτη φορά άλογο σαν όπλο. Το 2001 και το 2003 είχαν χρησημοποιήσει γάιδαρους με βόμβες που εξεράγησαν κοντά σε στρατιώτες. Και στις δύο περιπτώσεις μόνο οι γάιδαροι ήταν τα θύματα.

Πραγματικά λυπάμαι για τους δύο γαϊδάρους και το καημένο το άλογο που σκοτώθηκε την Δευτέρα.

Οι τρομοκράτες καταλήξανε εκεί που τους άξιζε – παρέα με τις 72 παρθένες και το μέλι, ενώ και ο Ismail Haniyeh, ηγέτης της κυβέρνησης της Γάζας ανακοίνωσε πως οι Τρομοκράτες πεθάναν σαν Μάρτυρες ενάντια στις βίαιες Ισραηλινές δυνάμεις. Χχχμμμ, Θυμήστε μου ξανά ποιος πήγε να κάνει Τρομοκρατική επίθεση πάλι την Δευτέρα χωρίς λόγο και αιτία;;;;

Η Χαμάς έτσι με αυτήν την συμπεριφορά, διακινδυνεύουν να προκαλέσουν την Επιχείρηση Βαρύ Μολύβι Νούμερο ΙΙ, προειδοποίησε ανώτατος διοικητής των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων.

Σήμερα εμποδίστηκε μία πολύ μεγάλης ισχύος Τρομοκρατική επίθεση. Η Χαμάς βοήθησε τους «Μάρτυρες» με όλο τον εκρηκτικό εξοπλισμό.

Αυτό φάινεται είναι το ευχαριστώ προς την ομιλία του Ομπάμα. Αυτή είναι η απάντηση των Τρομοκρατών προς στον Ομπάμα στα λόγια του πως οι Παλαιστίνιοι πρέπει να σταματήσουν την βία και να αναγνωρίσουν/αποδεχθούν το Ισραήλ.

Ίσως και ο Gideon Levy της αριστερής εφ. Haaretz θα έπρεπε να συνυπολογίσει αυτά τα γεγονότα πριν προτρέξει και γράψει περίτρανα άρθρα εξύμνησης του Ομπάμα με λόγια όπως «Πρόεδρε Obama. Οδήγησέ μας στην ειρήνη.» ΧαΧα, λες και ο Ομπάμα είναι ο μεσσίας με θεϊκές ικανότητες που θα φέρει την ειρήνη. Μετάφραση του άρθρου του Gideon Levy μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα του Ζαν Κοέν. Μου φαίνεται πως ο Gideon το έγραψε το άρθρο πριν την Τρομοκρατική επίθεση.

Παρόλο το γεγονός της Τρομοκρατικής επίθεσης, το Ισραήλ συνέχισε την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας με 140 φορτηγά και 30.000 εμβόλια για την ασθένεια, foot-and-mouth (πως μεταφράζεται αυτό ρε παιδιά) μέσω άλλων συννοριακών περασμάτων αφού ο μάχες με τους Τρομοκράτες τα κάναν γης μαδιάμ στο πέρασμα του Karni.

Μετά από αυτά, ποιος είναι το θύμα και ποιος ο θύτης νομίζω είναι προφανές. Και το πρόβλημα της Τρομοκρατίας θα συνεχίσει να εμποδίζει τους Παλαιστίνιους να δημιουργήσουν το "πολυπόθητο" όπως λένε αυτοί Παλαιστινιακό κράτος. Ο Ομπάμα θα τελειώσει την θυτεία του και η ασφάλεια του Ισραήλ από τους Τρομοκράτες και συνεπώς το Παλαιστινικό κράτος δεν θα έχουν λυθεί.

http://israelyesgr.blogspot.com

25 comments:

  1. foot-and-mouth= afthodis pyretos

    ReplyDelete
  2. Hand, foot and mouth=Coxsackie

    dialegeis kai perneis

    ReplyDelete
  3. Συνεννοησου με 3-4 ατομα να παμε για κλειστο σχολιασμο...

    Ο Λεβυ θα τη βρει απο κανενα..."ακροδεξιο "...

    Εχει προκαλεσει πολυ το δημοσιο αισθημα...

    Αν τον ψαξεις γενετικα,θα βγει προσυλητισμενος γυφτος,χωρις σταγονα εβραικου αιματος...

    ReplyDelete
  4. ante na fygo kai ego opos areose o xhmikos. tha meinei monos o bloger :( . esy distixos den ta kataferneis ston sxoliasmo harouli. thes eine ta gramata liga thes to complex thes ta pisteyo .....
    pantos ama mou zitithei eytheos apo ton oikodespoti feygo

    ReplyDelete
  5. Προκαταρκτική συμφωνία για συγχώνευση με την Genel Energy International, θυγατρική του τουρκικού ομίλου Cukurova Group, με στόχο τη δημιουργία ομίλου αξίας περίπου 5,5 δισ. δολαρίων του οποίου οι δραστηριότητες θα εστιάζονται στο ιρακινό Κουρδιστάν, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική πετρελαϊκή εταιρία Heritage Oil.

    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_09/06/2009_283562

    palies agapes megala synferonta ....

    ReplyDelete
  6. Εγώ δεν διώχνω κανέναν ούτε σβήνω σχόλια (εκτός από ελάχιστες φορές που έχω σβήσει αφού ζητήθηκε από πολλούς).

    Μακάρι να έκαναν τέτοιου είδους επιχειρησιακές επενδύσεις και στην Ελλάδα. Όχι ιδιαίτερα για πετρέλαιο, γενικά, ας πούμε για τον τουρισμό ή κα΄τι πολύ καλό θα ήταν η ανακύκλωση που οι Ελληνική βιομηχανία μολύνει και διαβάζω συνέχεια στο Σκάι για τον Ασωπό και άλλα και με ενευρίζει αφάνταστα.

    Για τον Gideon δεν νομίζω να τον φάνε. Δημοσιογραφάκος είναι που τρέχει και αυτός για το μεροκάματο όπως όλοι οι άλλοι. Έχει τυφλωθεί λίγο με την Σειρήνα που λέγεται Ομπάμα. Και εμένα μου αρέσει όταν ακούω τον Ομπάμα, τα λέει ωραία, αλλά η εκτέλεση των όσων λέει είναι λίγο ουτοπικά.

    ReplyDelete
  7. Ένας άνδρας άνοιξε πυρ κατά των φρουρών του Μουσείου του Ολοκαυτώματος στην Ουάσινγκτον, τραυματίζοντας έναν από αυτούς πριν τραυματιστεί με τη σειρά του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης ήταν γνωστός αντισημίτης. Τη θλίψη του εξέφρασε ο Μπαράκ Ομπάμα.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας άνδρας πλησίασε την είσοδο του Μνημείου γύρω στη μία το μεσημέρι (τοπική ώρα) και άνοιξε πυρ με καραμπίνα κατά του προσωπικού ασφαλείας στο χώρο της εισόδου. Οι τελευταίοι ανταπέδωσαν τα πυρά αυτά.

    Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών ο δράστης και ένας φρουρός τραυματίστηκαν. Οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται, ο δράστης σε κρίσιμη κατάσταση και ο φρουρός σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

    Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, οι τουρίστες διατάχθηκαν να απομακρυνθούν από το Μουσείο του Ολοκαυτώματος, λίγο μετά την επίθεση.

    Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο ένοπλος είναι γνωστός αντισημίτης, ηλικίας 89 ετών, ο οποίος υποστηρίζει σθεναρά την ανωτερότητα της λευκής φυλής.

    Είναι άγνωστο ακόμα πώς, παρά τους ανιχνευτές μετάλλου στην είσοδο, ο άνδρας πέρασε στο χώρο του Μουσείου, μιας και τα μέτρα ασφαλείας είναι παραδοσιακά αυστηρά.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τη θλίψη του για το περιστατικό και την ανησυχία του για την πορεία της υγείας του τραυματισμένου φρουρού.
    pigi in.gr

    ReplyDelete
  8. tonizo to
    ο οποίος υποστηρίζει σθεναρά την ανωτερότητα της λευκής φυλής
    afta ta genetika na ta fovaste . tha ta doume pithanon sto melon.

    ReplyDelete
  9. to stravo me mena eine oti to Mc mou eine stin genetiki :(

    ReplyDelete
  10. to stravo me mena eine oti to Mc mou eine stin genetiki :(

    ΧΑΧΑ Τι γέλιο. Η ειρωνία της ζωής. Όπως εγώ που αγόρασα σπίτι στην Αμερική και ο νέος γείτονάς μου που αγόρασε το σπίτι μετά από εμένα είναι Παλαιστίνιος.

    Όταν είχα αγοράσει εγώ το σπίτι, ο Μεσίτης μου μου είχε πει πως το δικό μου σπίτι είχε χτιστεί νωρίτερα από το διπλανό και πως ότα έβαλαν το φράχτη, το έβαλαν μέσα στο οικόπεδό μου - όχι ακριβώς στα σύννορα!!

    Έτσι αν κάποτε άλλαζα φράχτη έπρεπε να σιγουρευτό να μπει πάνω στα σύννορα. Ο νέος Παλαιστίνιος γείτονας αγοράζει το σπίτι και θέλει να βάλει καινούργια φράχτη και να μοιραστούμε τα έξοδα. Δέχομαι αλλά του λέω την ιστορία με τα σύννορα.

    Εδώ ήταν εύκολη υπόθεση αφού το κτηματολόγια έχει τα μέτρα και τα βρήκαμε. Αλλά γέλασα με την ειρωνεία στην Αμερική, Εβραίος με Παλαιστίνιο γέιτονα και έχουμε "πρόβλημα" συννορων :)

    ReplyDelete
  11. Μα κι εσυ σε γειτονια με Παλ πηγες να βρεις σπιτι ?

    Mon dieu,quelle banalite...

    ReplyDelete
  12. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τουλάχιστον τέσσερις αγνοούνται κάτω από τόνους χώματος, όταν κατέρρευσε ένα από τα παράνομα τούνελ που συνδέουν την Αίγυπτο με τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας της Αιγύπτου.

    Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η κατάρρευση του τούνελ στην περιοχή Αλ-Σαλάμ κοντά στα σύνορα της Αιγύπτου με τη Λωρίδα της Γάζας προκάλεσε το θάνατο ενός Παλαιστίνιου, ενώ ερευνούμε και για άλλους τέσσερις Παλαιστίνιους που βρίσκονταν μέσα την ώρα της κατάρρευσης. Οι αιγυπτιακές Αρχές επιχειρούν να βρουν το άνοιγμα που οδηγεί στο παράνομο τούνελ, για να μπορέσουν να σώσουν τους τέσσερις εγκλωβισμένους».

    Πολλά τέτοιου είδους τούνελ έχουν ανοιχτεί στα σύνορα των δύο χωρών, μετά από το απαγόρευση που έχει επιβάλλει το Ισραήλ και χρησιμοποιούνται κυρίως για μεταφορά όπλων, πυρομαχικών, καυσίμων και άλλων εμπορευμάτων.
    pigi zougla.gr

    exo zisei me diaforous laous san gitonas .mia kouvaneza omos den tha tin xexaso pote ;)
    kai den xanazo dipla-dipla me aglosaxona. tous sixathika

    ReplyDelete
  13. o Abravanel exei ena teleyteo arthro gia tous evreous kai tin omofilofilia. endiaferon alla nomizo ypervoliko. mporei na min goustaro tis aderfes ( kai kanenas dentha mou epivalei na tis goustaro ) kai den thelo na akouo kai diafores aidies gia genetika klp. zontas gia ena diastima sto israil ola htan mia xara. ekei sto amerika me tin epidrasi ton aglosaxonon genika oloi to gyrisan. mazi me aftous kai oi evreoi. alla synagoges poustolesviakes den tha ithela na yparxoun . opoios den exei zori na eyxete na to dei sta pedia tou ego den thelo

    ReplyDelete
  14. Γιατί μερικές φορές εμφανίζεται το γιουζερνεημ σου σαν G; Τι είναι; G Spot που λέμε :)

    quelle banalite :) είναι μία από τις πιο κλασσάτες περιοχές. Ο Δημαρχός μας ζει έναν δρόμο πιο κάτω.

    Τα δύο σπίτια απένταντί μου είναι Έλληνες. Ένας μεγάλος 90 ετών, που έχει φάρμες με πεπόνια και σκόρδα. Όταν ήταν πιο καλά στην υγέια του έβγαινε και μου φώναζε: ΕΛΑ ΕΔΩ ΡΕ, και μου έδινε πεπόνια :) O κακόμοιρος είναι άρρωστος, δεν τον έχω δει αρκετό καιρό.

    Και ο άλλος ο Έλληνας, συνταξιούχος διάσημος Δικηγόρος στην πόλη που μένω.

    Όλοι μετανάστες στο Αμέρικα.

    Για τα τούνελ στην Γάζα, τέτοια ατυχήματα γίνονται συνεχώς και είχα διαβάσει πως η Χαμάς τώρα προσπαθέι λέει να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες εργασίας με συνταξιοδοτικό και επιδόματα γιατί είναι πια μία κανονική δουλειά η κατασκευή τούνελ. Θα υπάρχει πολύ δουλειά τώρα αφού το Ισραήλ κατέστρεψε τα περισσότερα :)

    Μόλις είδα το άρθρο του Αμπράβα. Πάω για διάβασμα να δω τι λέει.

    ReplyDelete
  15. Ελα ντε,σημειο τζι...

    Δεν ξερω που ειναι,αντε να ψαχνεις εκει μεσα,σε τετοιο...τουννελ...

    Για το αλλο των Παλ,υγρο τσιμεντο,να τους τσιμεντωσουν...

    Πες μου περιοχη που μενεις,γιατι η μυστικοτης σου ειναι...για Μοσαντ ( λες να σαι...?)

    ReplyDelete
  16. Τι, να πω που μένω και να έρθει κανένας ανώμαλος να με καθαρίσει? Είμαι "γενναίος" στο μπλογκ και υποστηρίζω το Ισραήλ, αλλά δεν είμαι και μαλάκας :) έχω και οικογένεια που πρέπει να προστατέψω.

    Είμαι California, μεταξύ San Francisco και Los Angeles.

    Σε άλλα μπλογκς και φόρουμς με έχουν σίγουρο ότι είμαι της Μοσσαντ :) λες να είμαι? :)

    ReplyDelete
  17. Αχ βρε με τη μυστικοπαθεια σου...

    Ας πουμε οτι ζουσες στο ΛΑ,ποιός σε ξερει & που θα σε βρει σε 4 εκ...?

    Δεν λέω να δηλωσεις...οδο & αριθμο,ουτε συνοικια,την πολη λεω..

    ΣΦ & ΛΑ ειναι Αθηνα -Σαλονικη...

    Τεσπα.

    Μοσαντ ,στο τμημα πληροφοριων,μπορει να ειναι ο οποιοσδηποτε, σαν ...εξωτερικος συνεργαστης...

    Ακομα & εγω...

    Μπορει να ειμαστε συναδελφοι & λογω στεγανων δεν γνωριζομαστε...

    ReplyDelete
  18. i apisteyti xeytila ton italon fanike me tin episkepsi gantaifi stin gitona. afou tous evale na stinoun tsantiria tous ta exose opos ithele eipe diafores malakies gia anthropina dikeomata . exei leiei 10ades gunekes prosopiki somatofylaki ( etsi to lene tora to xaremi) meta zutise na dei kai 700 pio isxyres gunekes tis italias kai aftoi tou tis pigan, milame gia TOUS malakes. exis deytera fysis pou elegan oi arxaioi imon progonoi.

    ReplyDelete
  19. o haris xefige :( .poly fovame oti ton xasame sto yperoxo Small Magellanic Cloud .
    na fteei o Liakopoulos? na fteei o Hardavelas? i mipos na egyne to oniro tou Asimov pragmatikotita ?

    ReplyDelete
  20. Οι προγονοι σου ηταν οι Τουρκοι που πηδαγαν το σοι σου 400 χρονια...

    ReplyDelete
  21. mpa parapano . to 22 eirthame . na kano genetiki analusi ?

    ReplyDelete
  22. tetia laxtara gia tous tourkous pantos ? tha eine me ton Sabatei Zevi o haroulis. kai min mou pis den xereis ton zevi tha spaso to tecra mou

    ReplyDelete
  23. χαχα, τον Zevi (Tζβι) παραλίγο να τον ονομάζανε Μεσσία, αλλά μετά λιποτάκτησε στο Ισλάμ :)

    ReplyDelete
  24. mas afise prika tous Dönmeh ...

    ReplyDelete
  25. harouli xexna tin mossad .mexri piroforiodotis se topiko astynomiko tmhma ginese. parapano den pas .

    ReplyDelete