Saturday, June 6, 2009

«Όλα ανάποδα τα λέει, όλα ανάποδα τα λέει »

Πηγή: Ιστοσελίδα Ζαν Κοέν.

Ένα από τα ωραία τραγούδια του Κώστα Χατζή είναι και το «Της γειτονιάς μας ο τρελός» από όπου είναι «κλεμμένος» και ο τίτλος αυτού του πονήματος.

Το τραγούδι ήρθε στο μυαλό μου (τι σου είναι το ανθρώπινο μυαλό) όταν προσπαθούσα να εξηγήσω όχι μόνο γιατί υπάρχει τόσο μίσος για το Ισραήλ, μίσος που δεν υπάρχει για καμία άλλη χώρα, αλλά πως είναι δυνατόν οι διάφοροι αριστεροί, προοδευτικοί, αριστεριστές, ημιαριστεριστές και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, (δεν λέω για τους ακροδεξιούς διότι δεν έχουν τέτοιες ανησυχίες) άλλα να λένε και άλλα να πράττουν. Με λίγα λόγια και για να παραφράσω τον Κώστα Χατζή «όλα ανάποδα τα λένε, όλα ανάποδα τα κάνουν».

Και για να τα κάνω πιο λιανά που λέει και ο λαός μας: πως είναι δυνατόν άνθρωποι που υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον φεμινισμό, τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και την ανεξιθρησκία να τα βάζουν συλλήβδην με το μοναδικό κράτος στη περιοχή που τα έχει όλα αυτά και να υποστηρίζουν μέχρι φανατισμού τα κράτη εκείνα και τις οργανώσεις εκείνες που όχι μόνο δεν παρέχουν τέτοια δικαιώματα, όχι μόνο δεν τα ανέχονται κάνοντας έστω τα στραβά μάτια αλλά τουναντίον τα κυνηγάνε με φανατισμό και σκληράδα.

Διαβάστε μερικά παραδείγματα και αν βγάλετε άκρη ή έχετε την απάντηση να μου τη στείλετε.

Εκπαίδευση:
Έχουν κουραστεί, ειδικά οι Άγγλοι αριστεροί καθηγητές, να βγάζουν ψηφίσματα και να καλούν τα πανεπιστήμια να μποϊκοτάρουν τα Ισραηλινά πανεπιστήμια. Δηλαδή να μποϊκοτάρουν τα μοναδικά ιδρύματα στην Μέση Ανατολή όπου υπάρχει ελεύθερη διακίνηση ιδεών, μεταξύ των οποίων ιδεών είναι και προτάσεις ειρήνης, ενώ δεν ζητάνε το ίδιο από τα Αραβικά πανεπιστήμια όπου η ιδέα «ελεύθερη διακίνηση ιδεών» φαντάζει σε πολλά από αυτά από άγνωστες λέξεις μέχρι σύντομο ανέκδοτο.

Πολιτική:
Για μία από τις ιδέες που η αριστερά υπερηφανεύεται είναι οι πολιτικές ελευθερίες, (άσχετα αν δεν ξέρει τι σημαίνει όπως μας απέδειξαν 60 χρόνια κουμμουνισμού) και το ερώτημα είναι: πώς κατακρίνεις το μοναδικό κράτος στην περιοχή που έχει πλήρεις πολιτικές ελευθερίες, ένα κράτος που έχει τρία αραβικά κόμματα στην βουλή του με σύνολο 13 άραβες βουλευτές, ένα κράτος που Άραβας βουλευτής ζητάει την καταστροφή της χώρας από το βήμα Αραβικής χώρας και όταν επιστρέφει στο Ισραήλ κανείς δε συγκινείται ή σκέπτεται να ζητήσει τη δίωξη του. Περιττό να πω πως κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να συμβεί σε καμία αραβική χώρα, και παρόλα αυτά η αριστερά υποστηρίζει τους δικτάτορες έναντι των Δημοκρατικών. Παρένθεση. Φανταστείτε Μουσουλμάνο βουλευτή της Θράκης να μιλάει στη Τουρκική βουλή εναντίον της Ελλάδας. Θα ήθελα να δω αν θα μπορούσε να ξαναμπεί στη χώρα. Κλείνει η παρένθεση.

Θρησκεία:
Μαντέψτε ποια είναι η μοναδική χώρα στην Μέση Ανατολή που ο Χριστιανικός πληθυσμός αυξήθηκε τα τελευταία 50 χρόνια. Α γεια σας το Ισραήλ. Και αυτό διότι οι Χριστιανοί σε όλες τις αραβικές χώρες είτε διώκονται φανερά ή στα μουλωχτά με αποτέλεσμα οι πληθυσμοί τους να μειώνονται συνεχώς και ραγδαία. Κλασσικό παράδειγμα η Βηθλεέμ που ανηκει στα Παλαιστηνιακά εδαφη, ή κατεξοχήν χριστιανική πόλη μέχρι πριν 15 χρόνια ακόμα, ενώ σήμερα έχουν μείνει ελάχιστοι συγκριτικά με το παρελθόν, για να μην μιλήσω για την Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες της περιοχής που απαγορεύεται να λατρεύεται δημόσια άλλη θρησκεία. Και παρόλα αυτά οι αριστερά υποστηρίζει ότι πιο αντιδραστικό υπάρχει.

Γυναίκες/Ομοφυλόφιλοι:
Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου στο Ισραήλ είναι γυναίκα. Πριν τις εκλογές η πρωθυπουργός ήταν γυναίκα, η πρόεδρος της βουλής ήταν γυναίκα. Ένας στου 6 βουλευτές στο Ισραήλ είναι γυναίκα. Όσον αφορά τους ομοφυλόφιλους το «ρατσιστικό» και «ανελεύθερο» Ισραήλ αναγνωρίζει στα ζευγάρια ίσα νομικά δικαιώματα χωρίς να έχουν καν συνάψει κάποιο είδους συμβόλαιο, ή γάμο, ή κάποιο έγγραφο νομικό που να τους επιβεβαιώνει ότι είναι ζευγάρι, και αυτό ισχύει και για τον στρατό, δηλαδή αν υπάρχει ομοφυλόφιλο ζευγάρι που ο ένας είναι στρατιωτικός και πεθάνει κατά τη διάρκεια της θητείας του το έτερον ήμισυ παίρνει αποζημίωση και σύνταξη κανονικά. Στις Αραβικές χώρες οι γυναίκες στη καλύτερη περίπτωση, και σε ορισμένες χώρες, επιτρέπεται να κυκλοφορούν μόνες τους ενώ στις περισσότερες χώρες τρώνε τις αρκούδας το ξύλο αν φαίνεται λίγο ο αστράγαλος η ο λοβός του αυτιού. Όσον αφορά δε στους ομοφυλόφιλους στο «προοδευτικό» Ιράν, ένα από τα αγαπημένα στους αριστερούς κράτος, δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι, όπως δήλωσε στο πανεπιστήμιο Prinston ο Αχμαντινεζαντ. Βέβαια παρέλειψε να μας πει πως δεν υπάρχουν διότι αν βρεθούν τους απαγχονίζει. Και παρόλα αυτά δεν ακούστηκε καμία και ποτέ διαμαρτυρία της αριστεράς γιαυτα τα φαινόμενα ενώ πάντα βρίσκουν τρόπο και λόγους να επιτεθούν στο Ισραήλ.

Δεν λέω ότι το Ισραήλ είναι άγγελος. Μακράν απέχει. Ούτε λέω πως ο τρόπος που συμπεριφέρεται στους υπό κατοχή παλαιστίνιους είναι ο σωστός. Ούτε κατά διάνοια. Προσωπικά ντρέπομαι που ο Εβραϊκός λαός κρατάει υπό κατοχή εδώ και πάνω από 40 χρόνια έναν άλλο λαό. Αλλά από αυτό το σημείο μέχρι να ταυτίζεσαι με ότι πιο αντιδραστικό, φασιστικό και ανελεύθερο η διαφορά είναι μεγάλη.

Το να ανέχεστε να γίνεται συνέδριο του ΟΗΕ εναντίον του ρατσισμού και των δικαιωμάτων των ανθρώπων (Durban 1 και 2) με μέλη της επιτροπής τα γνωστά για τα δημοκρατικά τους φρονίματα κράτη όπως Κούβα, Κίνα, Λιβύη, Σαουδική Αραβία κλπ και να μη βγάζεις άχνα αλλά να επιτίθεσαι μόνο στο Ισραήλ, δύο τινά συμβαίνουν: Ή βλάκες είστε ή αντισημίτες ή ίσως και τα δύο.

Όπως είπα και στην αρχή αν κάπιος μπορεί βγάλει άκρη ή έχει την απάντηση να μου τη στείλει.

Πηγή: Ιστοσελίδα Ζαν Κοέν.

http://israelyesgr.blogspot.com

16 comments:

  1. Ο Κοεν συνεχιζει να αυτοπαγιδευεται & να περνάει τις συμβουλες μου στο ντουκου...

    Ειναι...(κρυφό) αρβανιτικο κεφαλι...

    Παμε λοιπον ...το σεμιναριο για Εβραιαραδες...

    1) Δεν υπαρχουν "μουσ" βουλευτες αλλα Τουρκοι...

    2) Το Ισραηλ ΕΙΝΑΙ αγγελος

    3) δεν υπαρχει καμμια " 40χρονη κατοχη "

    4) Ουδεις δικαιουται να μεμφεται το κρατος -υποδειγμα Ισραηλ για ο,τιδηποτε...

    Με τοσα ομως αυτογκολ " απο τα αποδυτηρια ",
    οι Εβραιοι δεν θα νικησουν στον πολεμο της προπαγανδας...

    Οσο για την αναφορα σε Αγγλους κομμουνιστες " προφεσσορες ",
    αδικειται ο λαος των Αγγλων
    που ειναι ο μονος μη αντισημ.

    Ο μεγαλος Τσερτσιλ ειχε πει κατι επ αυτου,αλλα μου διαφευγει...

    Οσο για την αιτια του αντισημ,ειναι η βαρβαροτητα & η σκατοψυχια που εχει καθε λαος μεσα του...

    Τοσο απλα.

    ReplyDelete
  2. Δεν θυμάμαι τίποτα για τον Τσώρτσιλ. Μήπως εννοείς τον General Dwight Eisenhower που όταν βρέθηκε στα στρατόπεδα και είδε την φρίκη είπε:

    'Get it all on record now - get the films - get the witnesses -because somewhere down the road of history some bastard will get up and say that this never happened'

    ReplyDelete
  3. Είδες Χαρρυ πως σου την δίνει που έσβησαν το σχολιό σου (και το δικό μου) στο μπλογκ του Αμπαβανέλ;

    Γι' αυτό εδώ δεν σβήνω τίποτα :)

    ReplyDelete
  4. Τους εκραξα & (ακομα) δεν μου εσβησαν τιποτα...

    Τεσπα.

    Ο Τσερτσιλ ειχε πει κατι σαν..." Οι Αγγλοι ειναι οι μονοι μη αντισημ διοτι ειναι αφελεις & δεν εχουν κακια μεσα τους "... στο περιπου.

    Ο μουλος του Πλευρη ευρωβουλευτης.

    Εδω πρεπει να λειτουργησει η εβραικη δικτυωση & να μη δεχτει καμμια ομαδα της Ευρωβουλης το ΛΑΟΣ.

    Μονοι τους σαν ψωριαρηδες.

    ReplyDelete
  5. oi mousoulmanoi tis thrakis den eine tourkoi . eine pomakoi. oi pomakoi den milane tourkika . tous ypoxreonoun na pigenoun se mionotika sxolia vasi ths ilithias synthikis ths lozanis. afto alaxe meta tin prosfati dikeosi tis prosfigis tou tahir konte stin evropaiki enosi. pleon h evropaiki enosi epivali stin ellada na xtisei elinika dimotika sxolia meta tin dikeosi tis enosi pomakon . oi pomakoi ( pomaga sta voulgarika tha pei voithao ) miloune mia slavovoulgariki dialekto. den thelo na diavazo aidies.

    makari na petaxoun exo tous fasistes apo to evrokinovoulio . aftous pou kata tropo skepshs symporeyonte me ton filo xaritoapaftomeno. eine efkolo alazontas tin lexei evreos me tin opoia ali na exeis panta ton idio fasistiko tropo skepsis.

    tora giati den akouei o Cohen ton harouli? ti na peis sfalma tou Cohen . sto Bilderberg club proto trapezi kathe xrono o haroulis na ta louloudia kai i sampanies . PIOS EINE AFTOS O COHEN ???????
    telika na rotiso an afti i evraiki dyktiosi eine toso dinati pou leei o haroulis? teties malakies mono o liakopoulos tis pisteyei.

    Kane kai ena search gia na deis ti htan oi The Britons kai grapse mia paragrafo gia tin istoria tou levante prin tin dimiourgia tou Israil. afto giati eno ta ipame paly adiavastos systimatika. OI BRETANOI oxi oi Agloi.

    ReplyDelete
  6. den edosa vivliografia :( tha erhtei pali adiavastos

    http://books.google.gr/books?id=Hc3HabBQsdsC&pg=PA150&lpg=PA150&dq=britons+antisemitism&source=bl&ots=N9gYaqxOQN&sig=ZHa2Polnx6iXK9x0k84zKfHkfQ0&hl=el&ei=vz0tStXCMteNsAbEqfTYCQ&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=7#PPP1,M1

    ReplyDelete
  7. Αει σιχτιρ φασιστομουτρο,μολυνεις το μπλογκ...

    ReplyDelete
  8. genetika to gonidio DARPP-32 euthinete gia tin ekdilosi tis orgis . h ekdoxi TT h TC ekdilonei symantika perisoteri ergi apo tin ekdoxi CC. as proseyxithoume gia gonidiaki therapia. :(.
    sixtir = prostaktiki tou rimatos sixtim ( tourkiaka h genetisia praxi )
    pali omos adiavastos .den exo parei oute mia apantisi. theoro panta oti to blog apeythinete ston meso mi-evreo anagnosti pros enhmerosi tou se themata tromokratias antisimitismou klp . diladi se mena . h apostofi siktirsen an eklifthei os apili-orgi eine ekdilosi fasismou. an eklifthei me tin pisti tis metafrasi ( opos kai pisteyo ) eine eyxi .opote synexizo kat eyxin kai eyxaristo

    ReplyDelete
  9. synexizo to mathima istorias ston mikro hary
    The Britons was an anti-Semitic and anti-immigration organization founded in July 1919 by Henry Hamilton Beamish. The organization published pamphlets and propaganda under the imprint names of the Judaic Publishing Co. and subsequently the Britons Publishing Society. These entities engaged primarily in disseminating anti-Semitic literature and rhetoric in the United Kingdom, and bore hallmarks of the British fascist movement. Imprints under the label of the Judaic Publishing Co. exist for the years 1920, 1921, and 1922.

    According to scholar Sharman Kadish:
    “ But the most extreme group disseminating anti-Semitic propaganda in the early 1920s—indeed the very first organization set up in Britain for this express purpose—The Britons. ”

    The group was founded in London in 1918 by Henry Hamilton Beamish, who had developed an antisemitic viewpoint when he spent time in South Africa and felt that all the industries there were controlled by Jews. Beamish became involved with the Silver Badge Party, although by 1919 he had left Britain altogether after losing a libel case brought by Sir Alfred Mond.

    apo tin wikipedia

    to avgo tou fidiou den eine pronomio mono ton germanon.

    ReplyDelete
  10. Επειδή έζησα 5 χρόνια στο Λονδίνο την περίοδο των σπουδών μου, γνωρίζω καλά τον Βρετανικό αντισημιτισμό.

    Πολλοί συμφοιτιτές μου ήταν Μουσουλμάνοι - όχι από αυτούς που μόλις κατεύκαν από το μεταναστευρικό καράβι - αλλά γεννημένοι και μεγαλωμένοι στην Αγγλία.

    Ο αντισημιτισμό που δασκαλεύονται μέσα στον πανεπιστήμιο είναι φοβερός. Όπως βλέπουμε αυτά τα βίντεο των εξτρεμιστών που διακηρίσουν ότι το Ισλάμ θα καταλάβει και θα κυριαρχίσει την Ευρώπη και όλο τον κόσμο, ακριβώς έτσι μου τα έλεγε αυτός ο συμφοιτητής μου τα χρόνια 1989 με 1993!!!

    Με τον Μουσουλμανικό αριθμητικό πληθυσμό μπορείτε να φανταστήτε την πολιτική επιρροή έχουν. Τόση που κατάφεραν να αφαιρέσουν το Ολοκαύτωμα από την διδακτέα ύλη στα σχολεία γιατί προσβάλλει τους Μουσουλμάνους μαθητές!

    ReplyDelete
  11. Δεν διαβαζω καν το τι γραφει ο ψυχοπαθης,
    το μονο που απαντω ειναι οτι τα 400 χρονια Οθωμανικου τσουζουν...

    Οι μωαμεθανοι ειναι πανουκλα,
    αλλα αντι να μιλαμε πρεπει να παρουμε μετρα.

    Τιποτα δεν εμποδιζει τους Αγγλους να απελαυνουν οποιον γουσταρουν,παρα μονο...η μλκια τους...

    Αντε παρε...μεταθεση για Μαιαμι,να κανουμε ...κεντρο εξουσιας...

    ReplyDelete
  12. Για όσους πιστεύουν πως οι Άγγλοι δεν είναι αντισημίτες ιδού ο αγγλικός ορισμός του αντισημίτη: "Hating the Jews more that it is necessary"

    ReplyDelete
  13. "Hating the Jews more than it is necessary"

    ReplyDelete
  14. katarxin na po oti ektos apo istorika h vreania kai sta simerina xronia eine h megaliteri nomimi pili eisodou mousoulmanon stin evropi. afto logo koinopolitias ( pakistanoi kai diaforoi aloi ) . adiasan ta sxolia tou islam stin vretania . epidi tou xarouli h avli ths manas tou eine to vasilio tou den xerei para exo ti ginete.
    tis exoun xepatosei sto gam.. oi marokinoi tis vretanides . den exo dei xeirotero kai pio varvaro lao. emetikoi kata kyriolexia .
    oi vretanoi eine opos kai oi amerikanoi AGRAMATOI aftoi pou den eine eine aderfes kai exoun mia symbathia sta melampsa agoria pou logo provlimaton stin sexoualiki zoi tous logo thriskias pidane ta atrixa vretanakia 2-2 .
    xarouli opos xereis sxedon ta 400 xronia sklavias edo ta perasame mazi. otan eirthan oi sefardites apo to spain edo mazi tin vgalame.
    kai vevea tsouzi kai frontizoume na min xexname pote. diarkos adiavastos an kai arxisa na amfivalo gia ton dikti efiias .
    bloger perasa kai exo 2 xronia ekei sto nisi tous . akoma tous apostrefome .

    ReplyDelete
  15. O Sir Winston Leonard Spencer-Churchill lene oti eixe mana evrea . lene oti ypostirize tous evreous. ekatse kai egrapse afto
    Illustrated Sunday Herald, February 8, 1920. Page 5.
    ZIONISM versus BOLSHEVISM.
    A STRUGGLE FOR THE SOUL OF THE JEWISH PEOPLE.
    By the Rt. Hon. WINSTON S. CHURCHILL.

    http://www.sovereignty.org.uk/siteinfo/newsround/zvb/zvb1.html

    ReplyDelete
  16. Οι Αγγλοι ειναι οι λιγοτερο αντισημ απ' ολους...

    ReplyDelete