Thursday, June 18, 2009

ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ

Άλλα δύο παραδείγματα πως λειτουργούν προς αντίθετες κατευθύνσεις οι δύο λαοί και το βάρος και υπευθυνότητα για την μη-ύπαρξη ειρήνης βαραίνει τους Παλαιστίνιους.

Πριν δείτε τα βίντεο, σας θυμίζω το άρθρο («Οι Ρίζες της Ειρήνης;») για παρόμοιες κινήσεις που οργανώθηκαν από Ισραηλινούς και θέλησε να συμπεριλλάβει και Παλαιστινίους που ζουν στην Παλαιστινιακή πλευρά, και δυστυχώς η Παλαιστινιακή Αρχή το σαμποτάρισε, παρόλο που ήταν ένα μικρό και εφήμερο βήμα καλής θέλησης.

Σε αντίθεση ας δούμε πως λειτουργούν τα πράγματα στο Ισραήλ, κάτι που γίνεται με διάρκεια και όχι πρόχειρα ούτε επιφανειακά για τα μάτια του κόσμου.

Και τα δύο βίντεο είναι πολύ ενδιαφέροντα.

Πρώτο βίντεο: Η Συμβίωση Ευδοκιμεί σε Ισραηλινό Σχολείο. Εβραίοι και Άραβες μαθητες στο "Χέρι με Χέρι" δίγλωσσο σχολείο στην Ιερουσαλήμ, μαθαίνουν την γλώσσα της φιλίας και της καλής θέλησης.



Δεύτερο βίντεο: Χίλιες και Μία Νύχτες. Μία μοναδική συμβίωση μεταξύ Εβραίων και Παλαιστινίων ηθοποιών.



http://israelyesgr.blogspot.com

6 comments:

  1. Ti na pw vre paidia.
    Amhn kai pote!
    To mellon mas einai ta paidia mas k gw ekpedeutikos eimai.

    Epishs to tragoudi tou Israel sthn Eurovizion
    (an k dn me sugghnei)htan to mono pou a3ize!

    ReplyDelete
  2. @stavroula
    oso to emporio oplon tha eine xontri bizna ( mazi me ta drugs pou doxa ton alah ta eferan sta isa oi rambo sto afghanistan ...) to israil den tha dei hairi. to post me tin exarthrosi tou diktiou ths mossad sto lebanon giafto to evala. ekanan reset kai pali apo tin arxi oi ditikoi,
    sta dika mas tora

    Ευχολόγιο ήταν τελικά το «κοράνι», για το σκίσιμο του οποίου από αστυνομικό λίγο έλειψε να καεί η Αθήνα στα τέλη Μαΐου, όταν ύστερα από συλλαλητήριο οργισμένοι μουσουλμάνοι επιδόθηκαν σε καταστροφές αυτοκινήτων και καταστημάτων γύρω από την πλατεία Βικτωρίας...

    VΗ διαπίστωση έγινε από αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία απευθύνθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ταξίαρχος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής που ανέλαβε να διεξάγει την Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) που διέταξε ο αττικάρχης, υποστράτηγος Γιάννης Ραχωβίτσας, μετά τη γνωστοποίηση του περιστατικού.

    Σύμφωνα λοιπόν με την γνωμάτευση αυτή, οι ειδικοί του υπουργείου που εξέτασαν τα σχισμένα έγγραφα που είχε παραδώσει ο ίδιος ο καταγγέλλων το περιστατικό Ιρακινός, αποφαίνονται ότι πρόκειται για ευχολόγιο, σημειώσεις δηλαδή με προσευχές και όχι για κείμενα από το κοράνι.

    Επισημαίνεται δε στη γνωμάτευση ότι ακόμα και εάν είναι ευχολόγιο, σύμφωνα με τη μουσουλμανική θρησκεία απαγορεύεται να το φέρουν οι πιστοί πάνω τους και ιδίως με τον τρόπο που το είχε ο καταγγέλλων (διπλωμένο και τυλιγμένο σε χαρτοπετσέτες), ενώ τονίζεται επίσης ότι απαγορεύεται να διαβάζεται εάν ο αναγνώστης δεν είναι τουλάχιστον ξυπόλητος.
    ESPRESSO

    tzampa to klama kai oi texnites diadiloseis. opos vlepete koloxarto to ixe o mouslim to iero kimeno .

    ReplyDelete
  3. emfilios en opsi...

    Η ιρανική αστυνομία για την αντιμετώπιση των ταραχών κάνει χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος των ανθρώπων που διαδηλώνουν στην Τεχεράνη κατά των αμφιλεγόμενων προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το Reuters.

    Πυκνοί καπνοί αναδύονται από την Πλατεία Ενγκελάμπ (Επανάσταση) στο κέντρο της Τεχεράνης, όπου έχουν συγκεντρωθεί υποστηρικτές του ηττηθέντος υποψηφίου των προεδρικών εκλογών Μιρχοσεΐν Μουσαβί, αψηφώντας την απαγόρευση της διαδήλωσης από τις αρχές, πρόσθεσε ο ίδιος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

    Οι διαδηλωτές ανέρχονται σε χίλιους με δύο χιλιάδες και έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από το Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης.

    Η αστυνομία εμποδίζει τους διαδηλωτές να πλησιάσουν στην πλατεία, ξυλοκοπώντας ορισμένους από αυτούς και κάνοντας χρήση αντλιών νερού, δήλωσε άλλος αυτόπτης μάρτυρας, τον οποίο επικαλείται το γαλλικό πρακτορείο.

    Οι διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους, παρά τη ματαίωση της διαδήλωσης από το κόμμα του ηττηθέντος υποψηφίου των προεδρικών εκλογών στο Ιράν Μεχντί Καρουμπί.

    «Καθώς δεν εξασφαλίστηκε άδεια, η σημερινή διαδήλωση ματαιώθηκε», είχε δηλώσει εκπρόσωπος του κόμματος Ετεμάντ-ι Μελί στο Reuters.

    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_20/06/2009_285191

    na toniso tin eythini ton vretanon ( kai oxi mono ton aglon pou tha elege o harrys o opoios mas eftyse giati den borese na mas dioxei..) stin anatropi tis protis kai MONIS dimokratias stin mesi anatoli gia tin epanafora tou sahi . tote etsi mas voleye gia na vazoume ta petrelea sto heri. vevea afou to pragmakatelixe stin egathidrisi theokratikou kratous argotera valame ton sadam na vgalei to fidi apo tin tripa. ( ton sadam ton skotosame mesa stin trupa giati pali mas voleye ) tora exoume to facebook kai to twitter anixta na kanoumeafto pou xalasame prin 60 xronia. dimokratia. tonizo oti oi Iranoi den eine araves .eine perses

    ReplyDelete
  4. Είδα ένα έργο εχθές, τίτλος, The International, συννομοσιολογία, αλλά βασισμένο στην αληθινή κατάρευση μίας τέτοιας τράπεζας. Έχει να κάνει με αυτό που αναφέρεις για το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών.

    Είναι καταπληκτικό έργο.. λίγο μεγάλο, αλλά τα πολιτικά που παίζουν είναι τέλεια. Μία κεντρική τράπεζα από όπου περνάει όλο το μάυρο χρήμα για όπλα, ναρκωτικά, επαναστάσεις, έλεγχο χωρών κια μυστικών υπηρεσιών, και όλοι είναι πελάτες αυτής της τράπεζας, φίλοι και εχθροί.

    Μάλλον σε μία τέτοια τράπεζα πηγαίνανε τα λαθραία Bonds στο άλλο άρθρο που είχες αναφέρει!! Δες την ταινία, είναι πολύ καλή και επίκαιρη.

    --

    Οι Ιρανοί πήγαν στην Πλατεία Επανάστασης για Επανάσταση :)

    Εχθές ο Αχμα, κατηγόρησε την Αμερική για υποκίνηση και έλεγχο της επανάστασης των Ιρανών. Δεν αμφιβάλλω πως είναι προς το συμφέρων της Δύσης, αλλά για να φτάσει να έχει τον έλεγχο της επανάστασης είναι λίγο τραβηγμένο.

    Για μένα δεν έχει σημασία αν οι Ιρανοί είναι Άραβες ή Πέρσες - το σημαντικό είναι να μην έχουν Ισλαμοφασιστική Δικτατορία - αυτό είναι το επικίνδυνο.

    ReplyDelete
  5. Το πρώτο βίντεο πρέπει να είναι ένα από τα πιο όμορφα πράγματα που έχω δει. Βέβαια έτσι και υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή, αυτοί που κατασκευάζουν όπλα θα βρουν κάποιο άλλο μέρος για να υποκινήσουν πόλεμο.

    ReplyDelete
  6. offshore,

    Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν μόνο στο Ισραήλ. Στην Παλαιστίνη κάνουν πλύση εγκεφάλου από νήπια για μίσος των Εβραίων και του Ισραήλ. Τέτοια βίντεο υπάρχουν αμέτρητα και έχω ανεβάσει σαν θέμα ορισμένα από αυτά.

    Και όταν κάποιοι Παλαιστίνιοι προσπαθήσουν να κάνουν παρόμοιες κινήσεις όπως στο Ισραήλ, η Παλαιστινιακή Αρχή ή/και Χαμάς τους τιμωρούν από απλό μάλωμα μέχρι φυλακή, εκτέλεση ή βασανιστήρια.

    ReplyDelete