Thursday, February 12, 2009

Ισλαμική Τρομοκρατία

Αρθρο προσφέρθηκε από το Disaster Press

Ισλαμική τρομοκρατία είναι ένας τύπος θρησκευτικής τρομοκρατίας και έχει τις ρίζες της σε επαναστατική ερμηνεία του Ισλάμ. Το Εθνικό Κέντρο Αντιτρομοκρατίας των ΗΠΑ ανέφερε ότι ένα μεγάλο ποσοστό από τις τρομοκρατικές ενέργειες παγκοσμίως οφειλόταν στον ισλαμικ
ό εξτρεμισμό. Ανάμεσα στις τρομοκρατικές πράξεις περιλαμβάνονται αεροπειρατείες, απαγωγές, δολοφονίες, αποκεφαλισμοί, επιθέσεις αυτοκτονίας και πολλές άλλες.

Η πιο «φημισμένη» τρομοκρατική ενέργεια, που οφειλόταν όμως στο ισλαμικό εξτρεμισμό, ήταν η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Πολλές πόλεις έχουν υπάρξει θύματα τρομοκρατικών ενεργειών σε χώρες όπως Βρετανία, Ρωσία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιράκ και πολλές άλλες ακόμα. Η δικαιολογία που παρουσιάζεται από τις τρομοκρατικές αυτές ομάδες είναι ότι οι επιθέσεις τους είναι μέρος του ιερού αγώνα ή Τζιχάντ.. Ανάμεσα στα θύματα και γενικά τους στόχους τους διαχρονικά έχουν υπάρξει μουσουλμανικοί και μη πληθυσμοί. Ιδιαίτερα για τους μουσουλμάνους στόχους τους οι τρομοκράτες τους χαρακτηρίζουν, προδότες του Ισλάμ η τακφιρ καταδικάζονταςς τους σε θάνατο, δηλαδή η ποινή που υπάρχει για τους αποστάτες του Ισλάμ.

Η ίδια όμως η φράση «ισλαμική τρομοκρατία» είναι αντιφατική στην ερμηνεία της, παρά την ευρεία χρήση της σήμερα. Η ίδια η φράση "ισλαμική τρομοκρατία" περιέχει κάποια αντίφαση, επειδή το Ισλάμ σαν θρησκεία δεν οδηγεί στη τρομοκρατία είχε από τη γένεση της συνδεθεί εντονα με τη πολιτική με ότι αυτό συνεπάγεται για την εξέλιξη της είναι δε αυτό που έκανε να ξεχωρίζει το Ισλάμ από τις άλλες θρησκείες: η στενή του σχέση με τη πολιτική. Οι Νασαρ και Καριμ ισχυρίζονται ότι υπάρχουν αναρίθμητες εκφανσεις της θρησκείας, το δε φαινόμενα που εξέταζαν περιγράφονταν από αυτους σαν ισλαμική τρομοκρατία «…επειδη ο ισλαμισμος περιγραφει πολιτικες ιδεολογιες που εχουν τις ριζες τους στο Ισλαμ…».

Οι διαφωνίες ή προβληματισμοί που υπάρχουν γύρω από τη ισλαμική τρομοκρατία αφορούν το κατά πόσο μια τέτοια τρομοκρατική πράξη είναι αποτέλεσμα αυτοάμυνας η επιθετικής συμπεριφοράς. Παράγοντες εξέλιξης στο Ισλάμ, που σχετίζονται με τον εθνικό αυτοπροσδιορισμό και την υποστηριζομενη ισλαμική ανωτερότητα των κοινωνιών αυτών, δυσκολεύουν την ερμηνεία. Εκεί όμως που μπερδεύεται ένας δυτικός αναλυτής, ο οποίος έχει συνηθίσει να λειτουργεί σε περιβάλλον στο οποίο επικρατούν κάποιες μεγάλης σημασίας αξίες και αντιλήψεις όπως ελευθερία επιλογής, σεβασμός ιδιαιτεροτήτων, ανοχή στη διαφορετικότητα, ελευθερία έκφρασης αλλά και πολλές άλλες είναι η στόχευση που υπάρχει στο εξτρεμιστικό Ισλάμ απέναντι στο «διαφορετικό». Είναι αυτή η στόχευση που κυριαρχεί στη φιλοσοφία της συμπεριφοράς των ομάδων αυτών. Είναι μήπως κάποιες επιθέσεις, τις οποίες εμείς περιγράφουμε σαν ισλαμική τρομοκρατία, απλά μουσουλμανικές εθνικιστικές συμπεριφορές; Ο δυτικός κόσμος ήδη τις καταδικάζει. Μένει λοιπόν να δούμε εάν και το ίδιο Ισλάμ θα καταδικάσει ολοκληρωτικά κάθε μορφής τρομοκρατία και θα ενταχτεί και αυτό σε ένα ειρηνικό σύστημα συνύπαρξης λαών και θρησκειών, ανθρώπων και εθνών.

Υπάρχουν πολλοί που ισχυρίζονται ότι ο φονταμενταλισμός είναι συχνά μια μορφή εθνικισμού σε θρησκευτικό περιτύλιγμα. Όταν χρησιμοποιούμε τη φράση «μουσουλμανική τρομοκρατία» αυτό είναι κάτι επικίνδυνα παραπλανητικό επειδή κάτι τέτοιο υποθέτει ότι τέτοιες ακρότητες που συζητάμε διαπράττονται αναγκαστικά από το Ισλάμ ενισχύοντας δυστυχώς την άποψη κάποιων στο μουσουλμανικό κόσμο που φωνάζουν ότι η δύση είναι ένας ορκισμένος εχθρός του Ισλάμ. Έτσι οι επιθέσεις άρχισαν.

Στην Ευρώπη μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις χρεώνονται στο Ισλάμ στις οποίες επιθέσεις περιλαμβάνονται η 11 Μαρτίου στη Μαδρίτη και 7 Ιουλίου στο Λονδίνο, με την Αλ Καιντα (Al-Qaeda) να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο παγκόσμιο σκηνικό τρομοκρατίας. Η Αλ-Καιντα ιδρύθηκε από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και απέκτησε μεγάλη φήμη επειδή είναι αυτή που οργάνωσε την τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Υόρκη στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001. Με δηλώσεις της στο Τύπο ισχυρίζεται και επιμένει ότι κύριος σκοπός της είναι η μεσω ιερού πολέμου εξόντωση του Σιωνισμού του Χριστιανισμού στη Δύση αλλά και εκείνων των μουσουλμανικών κυβερνήσεων, όπως της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίες έχουν ξεφύγει από το δρόμο του Ισλάμ και έχουν ενωθεί με τους «άπιστους».

Στη Ρωσία επιθέσεις με κατ' αρχήν πολιτικά κίνητρα, τα οποία έχουν αποδοθεί σε αποσχιστικά κινήματα μουσουλμανικών ομάδων στο Καύκασο, κατέληξαν σε δυο μεγάλα τρομοκρατικά γεγονότα. Το πρώτο τρομοκρατικό γεγονός έλαβε χώρα σε θέατρο της Μόσχας τον Οκτώβριο του 2002, κατά το οποίο τσετσενικη ομάδα εισέβαλε και πήρε ομήρους 850 άτομα και είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο 300 από τους ομήρους. Το δεύτερο έλαβε χώρα σε ένα δημοτικό σχολειό στη Βόρεια Οσσετία, στο οποίο τρομοκράτες καθοδηγούμενοι από τον από τον Σαμιλ Μπασαεφ αφού το κατέλαβαν πήραν ομήρους τους μαθητές που είχαν συγκεντρωθεί εκεί για το πρώτο μάθημα της σχολικής χρονιάς. Η τρομοκρατικη ενέργεια είχε δυστυχώς σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τελικά 500 άτομα.

Στο Ιράκ επίσης καταγράφηκαν από τις χειρότερες επιθέσεις στη μοντέρνα ιστορία. Μόνο στα 2005 καταγράφηκαν 400 περιστατικά τρομοκρατίας, στα οποία σκοτώθηκαν πάνω από 2000 άτομα στη πλειοψηφία τους πολίτες. Εξεγέρσεις, επιθέσεις στη «Συμμαχία», σε κυβερνητικές υπηρεσίες, σε απλούς πολίτες, σε εγκαταστάσεις κοινής ωφελείας, όπως νοσοκομεία, καταγράφονται εδώ και καιρό καθημερινά. Το Ιράκ αποδείχθηκε «σπουδαίο» έδαφος γα τη δράση του Αμπου Μουσαμπ αλ Ζαρκαουι της Αλ-Καιντα, αλλά και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων όπως οι ταξιαρχίες του Αλ Φαρουκ, της Τζαματ Ανσαρ Αλ Σουνα, της Ανσαρ Αλ Ισλάμ των Ταλιμπαν, το «Μουσουλμανικό Στρατό του Μωάμεθ» και πολλούς άλλους. Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο με τις μισές τρομοκρατικές επιθέσεις ανά το κόσμο να καταγράφονται μέσα στο Ιρακ.

Στο λίβανο δρα η Φαταχ αλ Ισλάμ με έδρα της ένα προσφυγικό καταυλισμό στο βόρειο Λίβανο. Αφού αποσπάσθηκε από συριακή Φαταχ αλ Ιντιφαντα έχει αφιερωθεί σε επιθέσεις ακολουθώντας το πνεύμα της Αλ-Καιντα και προσπαθεί να εφαρμόσει τον ισλαμικό νομό της Σαρία, οπού αυτή επικρατεί, με δεδηλωμένους στόχους Ισραήλ και ΗΠΑ Κατηγορείται για επιθέσεις και σε αθώους πολίτες και αρκετούς βομβαρδισμούς.

Στο Λίβανο επίσης έχει την έδρα της μια άλλη τρομοκρατική ομάδα η Χεζμπολαχ, η οποία κατηγορείται για οικονομικές δοσοληψίες με συγγενείς της ομάδες στο Ιράν και ότι εξυπηρετεί γενικά τα ιρανικά συμφέροντα στη περιοχή. Θεωρείται υπεύθυνη για την ανατίναξη της αμερικανικής πρεσβείας όπως και των εγκαταστάσεων αμερικανικών και γαλλικών ειρηνευτικών μονάδων, αλλά και ότι είναι αναμεμιγμένη σε πολλές απαγωγές ξένων υπηκόων στη Βυρηττό.

Η κατάσταση στο Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη, αλλά και σε άλλες εστίες ισλαμικής τρομοκρατίας ανά το κόσμο, θα εξεταστούν σε ιδιαίτερο αφιέρωμα.

http://nrdisaster.blogspot.com/2008/09/blog-post_07.html

26 comments:

  1. ΣΑΣ ΚΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΑ BLOGS ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΟΧΙ ΤΑ ΜΜΕ
    ΠΟΙΑ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΚΑΙ ΦΑΤΑΧ ΕΞΑΡΘΡΩΣΑΤΕ ΡΕ ΓΕΛΟΙΕ?ΤΟ 70% ΝΕΚΡΩΝ ΗΤΑΝ ΑΜΑΧΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ
    ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΒΟΜΒΙΣΤΕΣ ΣΕΡΝΟΝΤΑΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ

    ReplyDelete
  2. Πανύβλακα, η 11η Σεπτεμβρίου του 2001, ήταν τρομοκρατική ενέργεια εκ των έσσω, δεν υπήρχαν αλ κάϊντες και πράσινα άλογα. Οι ίδιοι οι Αμερικανοί έριξαν τους πύργους, για να έχουν κατόπιν πρόσχημα την τρομοκρατία, και μέσω αυτής να περάσουν τον πιο ύπουλο νόμο στα νομοθετικά ιστορικά της υφηλίου, τον διαβόητο αντιτρομοκρατικό νόμο, ο οποίος με τη σειρά του, τους έδωσε το πράσινο φως να ξεκινήσουν έναν αναίτιο πόλεμο που ακόμα κρατάει.

    Εκτός του ότι είσαι γελοίος, είσαι και παντελώς ανιστόρητος και τεμπέλης, διότι δεν κάθησες πρίν ασχοληθείς με τόσο σοβαρά ζητήματα, να ανοίξεις κάποιο έντυπο να αποκτήσεις γνώμη. Κάθεσαι λοιπόν και τρώς το χόρτο που η προπαγάνδα σας σου ταίζει, κι εσυ σαν χαϊβάνι το τρώς.
    Θα σε παρακαλέσω πολύ, να πάρεις το ζήτημα πιο σοβαρά, γιατί προκαλείς το γενικό συναίσθημα και εξαγριώνεις τον κόσμο.
    Αμόλα με τις μαλακίες σου και προσπάθησε να κάνεις προπαγάνδα σε αμερικανάκια. Εκείνα τρώνε χόρτο ευχαρίστως. Όταν όμως γράφεις στην Ελληνική γλώσσα, να περιμένεις αντιδράσεις που δεν θα σου αρέσουν καθόλου.

    ReplyDelete
  3. APOLITA SIMFONOS ME TOYS PROLALISANTES....ESHOS..KALA EDW VRIKES NA TA GRAPSEIS AYTA...EHEIS TIN STIHOIDI NOIMOSINI GIA NA MPOREIS NA LEGESE ANTHROPOS??

    ReplyDelete
  4. Το γεγονός πως πιστεύτε τις συννομοτικές θεωρίες είναι το γελοίο σε αυτήν την ιστορία... "εκ των έσσω"... ΧΑΧΑΧΑΧΑ τι μαλάκες ρε που είσαστε!! Γι' αυτό δεν πάμε μπροστά σαν χώρα στην Ελλάδα, έχουμε πολλούς μαλάκες.

    Πραγματικά είναι απίστευτα τα σχόλια σας! Για γέλια και για κλάματα είναι κακομοίριδες.

    ReplyDelete
  5. Γι' αυτό δεν πάμε μπροστά σαν χώρα στην Ελλάδα, έχουμε πολλούς μαλάκες.Israelman απο το κράξιμο που θα φάς σου υπόσχομε να το κλεέισεις το μπουρδέλο μιλας σε ένα λαό που έχει υποστεί πολλά απο γενοκτονίες κ'υπρος σμύρνη 22 πόντιοι μην προκαλείς

    ReplyDelete
  6. Παλιό το κόλπο κόπανε.
    "Προκαλώ την οργή του κόσμου και έρχονται να με βρίσουν, μα εγώ κερδίζω επισκεψιμότητα".
    Τόσο παλιό που πλέον δεν πιάνει μαλάκα.
    Έχουμε κι εμείς τον δικό μας τρόπο να σε κάνουμε να πάρεις τον πούλο σου.
    Ανάμενε...

    ReplyDelete
  7. ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ BLOGERS ΛΕΕΙ ΣΤΑ ΑΓΛΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ BLOGERS ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
    ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ
    ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΚΑΙ..

    Καλούμε τις Κυβερνήσεις του Ισραήλ και της Αιγύπτου να σταματήσουν αμέσως τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και να επιτρέψουν στις ανθρωπιστικές αποστολές να εισέλθουν στην περιοχή και να σώσουν τα παιδιά, τις γυναίκες, τους ασθενείς και όλους τους Παλαιστίνιους που υποφέρουν, επειδή θέλουν να έχουν τη δική τους πατρίδα, όπως όλοι οι άνθρωποι.
    ΔΕΙΤΕ ΤΟ
    http://www.youtube.com/watch?v=dRq74sXZ71I

    ReplyDelete
  8. ΕΛΛΗΝ VS CHAOS...τι? καλά.. άσχετο... τα σχόλια πήρανε τον κατήφορο!! :) δεν βγαίνει κανένα νόημα μεγάλε.

    ReplyDelete
  9. Μου αρέσει πάντως που στο προφίλ σου δεν κρύβεις ότι είσαι Αμερικανός. Το πρόβλημα δεν είναι βέβαια το από που είσαι. Αυτό θα αποδεικνυόταν εύκολα. Το δύσκολο είναι να αποδείξεις ότι είσαι άνθρωπος φίλε μου. Κι εσύ και κάτι τσούλες τύπου Χίλαρι και Λίβνι, που χοροπηδάνε πάνω στα πτώματα μικρών παιδιών. Και μετά, μιλάτε και για ρατσισμό. Ρατσισμός υπάρχει μεταξύ ανθρώπων. Κι αυτό το δικαίωμα να αποκαλείσαι άνθρωπος, το έχεις χάσει, κι εσύ και οι όμοιοί σου, προ πολλού!

    ReplyDelete
  10. Ανεμος,
    Συμφωνώ απολύτος με την πρότασή σου να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια και μπράβο που λες και για την Αίγυπτο.

    Το ερώτημα που κανείς δεν απαντάει - αφού έχει αποχωρήσει το Ισραήλ από την Γάζα, ποιά θα ήταν μια λογική αντίδραση στις πυραυλικές επιθέσεις της Χαμάς? Το Ισραήλ αποχώρησε από τη Γάζα το 2005. Από τότε έχουν πέσει περίπου 4.000 πύραυλοι.

    Μια λογική και ρεαλιστική απάντηση παρακαλώ.
    Τα σχόλια περί σαπουνιών, σαμπουάν, πλυντιρεξ και Tide-o-Matic, ta έχω ακούσει τόσες φορές στην ζωή μου που δεν μου κάνουν αίσθηση πια - έχει μουδιάσει το αφτί μου! :)

    ReplyDelete
  11. Μάρκο, και άλλοι,

    από που έχουν βγάλει όλοι το συμπέρασμα οτί είμαι Αμερικανός. Εγώ ποτέ δεν ανέφερα τίποτα. Είδατε ένα προφίλ και βγάλατε νόημα? χαχαχα

    Είμαι υπερήφανος Ελληνας... όμως τα σχόλια που διαβάζω και γλώσσα που χρησημοποιήται με κάνουν να ντρέπομαι γί' αυτό.

    Κάποιος ειπε πως είναι κόλπο για να έχει κίνηση το μπλογκ. Οποιος δεν θέλει σας παρακαλώ να μην διαβάζει τα αρθρα μου. Κανέις δεν έχει κανει κανένα λογικο επιχείρημα στα σχόλια παρά να βρίζει.

    Ο,τι έχω πει είναι ιστορικος αποδεδειγμένο. Κάποιος άλλος είπε πως κάνω προπαγανδα, ενώ συνχρονος ειπε πως οι επιθεσεις έγιναν "εκ των έσσο". Ειναι γελοίο να πιστευεις τις θεωρίες συνομμωσίας και συνχρονος να μου λένε εμένα πως κάνω προπαγάνδα!! Είπε ο γάιδαρος το πετινό κεφάλα! χαχαχα

    ReplyDelete
  12. Εεε, ρε παιδία, τόσα σχόλια κάνετε... κάντε και κανά κλικ δεξιά στις διαφημίσεις να βγάλουμε και κανά φράγκο¨ :) LOL

    ReplyDelete
  13. Καλή η προπαγάνδα που μάταια προσπαθείς να περάσεις.Διάλεξες μάλλον λάθος τόπο.Μπορεί και εδώ να είμαστε Εβραιοκινούμενοι, αλλά επιτέλους μετά από κάτι χιλιάδες χρόνια Εβραιοσκοταδισμού ξυπνάει επιτέλους ο Ελληνισμός και αυτό δεν σας βολεύει καθόλου.
    Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην πατρίδα μας..
    Η εκφορά του λόγου σου η ορθογραφία και η αντίληψη που διαθέτεις έτσι όπως την αφήνεις να φανεί μέσα από την ανιστόρητη διήγησή σου, δείχνουν ότι δεν παίζεις κάποιο ρόλο κατασκόπου, άντε το πολύ να είσαι κανένας υπαλληλάκος της coca-cola ..

    ReplyDelete
  14. Ας αφήσουμε τις βρισιές κι ας πούμε δυο σοβαρά πράγματα. Στο περιοδικό "ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ" εμπεριέχεται τευχίδιο με συνέντευξη του έλληνα ραββίνου κ. Φριζή ο οποίος λέει κάποια πράγματα για να καταλάβουμε λίγο βαθύτερα τα πράγματα. Συμπερασματικά προσωπικά, θεωρώ σαν πηγή του προβλήματος, την εκ των προτέρων πλήρη αποδοχή των εβραίων ότι τα εδάφη αυτά τους ανήκουν από αρχαιοτάτων χρόνων (!!!!!!!) και επίσης την συνάντηση δύο ιδεολογιών, του σιωνισμού και του ισλαμισμού, που πιστεύουν μόνο στην ισχύ και περιφρονούν την ανθρώπινη ζωή.
    Υ.Σ.
    Πώς σας φάνηκε η παρομοίωση του Ερντογάν με τον Πορθητή;

    ReplyDelete
  15. Κάποιοι δικοί μας θέλουνε την Κωνσταντινούπολη αγνοώντας ότι εκεί ζουν πάνω από 18.000.000 ψυχές. Αν οι εβραίοι θέλουν την περιοχή της Παλαιστίνης μετά από χιλιάδες χρόνια τι να πούμε εμείς που όπου και να πας στην Τουρκία όλα μαρτυρούν ελληνικό πολιτισμό ενώ υπάρχουν πάρα πολλοί κρυπτοχριστιανοί;

    ReplyDelete
  16. Συγχαρητήρια για τη φαεινή ιδέα δημιουργίας της θεματολογίας του παρόντος blog... Καθώς το χιούμορ είναι σαν το αλατοπίπερο θα το δεχτώ ανάλαφρα και η πρώτη λέξη της παρούσης απάντησης ισχύει. Εάν τα όσα αναρτήθηκαν είναι σοβαρά, τότε λέω να μην τα σχολιάσω καλύτερα.

    Προτιμώ να κρατήσω το χιούμορ μου και την καλή μου διάθεση ως έχουν. Συμβουλή και στους υπόλοιπους να πράξουν το ίδιο.

    ReplyDelete
  17. Israelman,

    Η φιλοσοφία ότι ο Θεός δημιούργησε τις ΗΠΑ και τα Ηνωμένα Έθνη για να προστατεύει εσάς τους διαλεγμένους απ’ Αυτόν Εβραίους … εις βάρος όλου του πλανήτη… δεν περνάει εδώ στην Ελλάδα .. και η οποιαδήποτε προπαγάνδα απλά προκαλεί γέλια. Δεν έχετε εισχωρήσει εδώ ακόμα στο βαθμό που έχετε πετύχει στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες έτσι ώστε να ελέγχεται όλα τα μέσα και να κάνετε πλύση εγκεφάλου στο κόσμο … Αν υπήρχε πραγματική άμεση δημοκρατία στο κόσμο και ο κάθε φορολογούμενος Αμερικάνος πολίτης … είχε το δικαίωμα να ψηφίσει αποκλειστικά και συγκεκριμένα … για την χρηματοδότηση του Ισραέλ και την «άμυνα» (επίθεση) της, δεν θα παίρνατε ούτε ένα δολάριο … ούτε ένα όπλο …και τότε θα θερίζατε ότι έχετε σπείρει σ’ αυτό τον κόσμο… σκοτώνοντας αθώα παιδάκια .. στηριζόμενοι πάνω στην βάναυση φιλοσοφία του οφθαλμού αντί οφθαλμού …
    Πάντως απ’ ότι βλέπεις .. από τα σχόλια .. δεν βρήκες και πολύ πρόσφορο έδαφος για τη προπαγάνδα σου.

    ReplyDelete
  18. "ιστορικος αποδεδειγμένο"
    το σίγουρο είναι, αμερικανός ή μη, ότι από ελληνικά λίγα σκαμπάζεις...Το συμπέρασμα ότι είσαι αμερικανός ή μένεις εκεί, το έβγαλα επειδή έχεις στο προφίλ σου ως τόπο, την αμερικανική σημαία. Απλά, απλούστατα. Σε ολόκληρο blog, περήφανε έλληνα, κι έχεις μόνο τη σημαία του Ισραήλ και των ΗΠΑ. Αυτό και μόνο λέει πολλά...

    ReplyDelete
  19. Εσεις εισαται οι τρομοκρατες σιωνιστες μαλακες ,οταν εξαφανιστειτε τοτε θα υπαρξει ειρηνη

    ReplyDelete
  20. ΕΛΛΗΝ VS CHAOS,

    συνεχίζει να μην βγαίνει κανένα νόημα από τα πολύ μακριά σχόλιά σου.

    ReplyDelete
  21. kai den vgeni noima kai ine kai poli makri , e;

    ponirouli ..me ena sbaro dio trigonia

    ReplyDelete
  22. Μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ τους αριθμούς των νεκρών ανά εθνικότητα και θρήσκευμα, από την επίθεση στους πύργους;
    Ευχαριστώ προκαταβολικά.

    ReplyDelete
  23. Οι σχολιαστές είναι πολύ ποτισμένοι με τις συκοφαντίες κατά των Εβραίων και δεν μπορούν να ακούσουν καθόλου την άλλη πλευρά. Δε δίνει μεγάλη ελπίδα για συνομιλίες αυτό

    ReplyDelete
  24. Οι πληροφορίες λένε πως ήταν πολίτες από 90 διαφορετικές χώρες. Επίσημο συνολο 2.974 από τους οποίους οι 2.603 ήταν στην Νέα Υορκη με θανάτους χριστιανών, εβραίων, μουσουλμάνων, ινδουιστών και πολλών άλλων.

    Ολες οι λεπτομέρειες βρίσκονται στα παρακάτω links:
    http://nymag.com/news/articles/wtc/1year/numbers.htm

    http://en.wikipedia.org/wiki/September_11,_2001_attacks

    ReplyDelete
  25. gia des ligo edo
    http://www.slide.com/r/wLsDGn54gj8B3eV9r2_thSULVavrH2Cu?cy=bb

    ReplyDelete
  26. Patriodismos,

    Πραγματικά φρικιαστικές φωτογραφίες. Ομως πριν προχωρίσω δείτε και εσείς αυτές τις φωτογραφείες Ισραηλινών θυμάτων τρομακρατικών επιθέσεων:

    http://www.mfa.gov.il/MFA/MFAArchive/2000_2009/2001/8/Palestinian%20Terrorism-%20Photos%20-%20Suicide%20bombing%20at

    http://www.ou.org/israel/5761/pics.htm

    http://www.zionism-israel.com/log/archives/00000198.html

    http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/125487

    Απλά με φωτογραφείες δεν βγαίνει τίποτε. Πρέπει επιτέλους όλοι να σκεφτούμε και να καταλάβουμε πως και γιατί συνέβησαν όλα αυτά. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα συνέβαινε εάν οι τρομοκρατικές επιθεσεις από την Γάζα δεν συνεχίζονταν εδώ και χρόνια. Ο Ισραήλινος στρατός, μετά απο αυτοσυγκρατηση 4 ετών συνεχόμενων Τρομοκρατικών πυραυλικών επιθέσεων από την Χαμάς (2005 αποχώριση απο την Γάζα μεχρι 2009), έστελνε μυνήματα στα τηλέφωνα και με χαρτιά στους Πολίτες να φυγουν. Κανένας στρατός στον κόσμο δεν προηδοποιεί τον εχθρό για επικείμενη επίθεση.

    Αύτο που σκότωσε αθώους πολιτες δεν ήταν οι πύραυλοι του Ισραηλινού στρατου, αλλά οι δευτερεύουσες εκρήξεις από τα αποθηκευμένα πυρομαχικά στα υπόγεια, τα σχολεία, ζωολογικούς κήπους, αποθήκες τροφίμων του ΟΗΕ και Τέμενων αυτών των αθώων πολιτών. Ολα αυτά τα έχει πάρει βίντεο ο Ισραηλινός στρατός ως αποδείξεις.

    Για όλα, και εννοώ 100% ΟΛΑ, φταίει η Χαμάς. Ο Αραφάτ έλεγε τότε, και η Χαμάς τώρα, «...ένας Παλαιστίνιος νεκρός στις κάμερες μπροστά είναι πιο χρήσιμος από έναν Παλαιστίνιο ζωντανό.

    Ομως δεν χρειάζονται οι αποδείξεις του Ισραηλινού στρατου, γιατί ούτος ή άλλος θα κατηγορηθούν για προπαγάνδα. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, σας παραπέμπω σε προηγούμενο άρθρο που είχα ανεβάσει που είναι μετάφραση της Ιταλικής εφ. Corriere de la Serra. Μαρτυρίες ιδίων Παλαιστινίων πολιτών για την λειτουργία της Χαμάς. Διαβάστε έγκυρη ειδησειογραφεία να ανοίξει το μάτι σας. http://israelyesgr.blogspot.com/2009/02/blog-post_05.html

    ReplyDelete