Tuesday, February 17, 2009

Η τεράστια κοινωνική σημασία της τουρκοφαγίας και της εβραιοφαγίας εν τω συγχρόνω βίω.

Προσφορά άρθρου από το πολύ ενδιαφέρον μπλογκ Λαπούτα

Η κατσίκα του γείτονα δεν πρέπει να δείχνει μόνο ψόφια αλλά πρέπει να αφανιστεί πλήρως και κάθε πτωματικό ίχνος της. Κάπως έτσι ξαναβιώνουμε για πολλοστή φορά το ενταθέν πολεμικό κλίμα κατά του κράτους του Ισραήλ, που εξαχνώνεται απροσδιορίστως σε μια αλληλεγγύη υπέρ φανατικών ισλαμιστών ενώ κάτω από άλλες συνθήκες αυτοί είναι δηλωμένοι εχθροί της Δύσης.

Ας τα βάλουμε κάτω από μια σειρά τα πράγματα. Η συναισθηματική επιπολαιότητα και η επιτηδευμένη ημιμάθεια του Έλληνα δίνουν μεγαλοπρεπώς τα ρέστα τους, η μεροληψία και η ιδεοληψία αποκτούν γενετικά χαρακτηριστικά στο ένδοξο DNA των απογόνων του Ομήρου και του Σωκράτη.

Να θυμηθούμε συγκεκριμένα τον Οτσαλάν. Αρχηγός παραστρατιωτικής οργάνωσης, του ΡΚΚ. Όλη η Ελλάδα ενωμένη στον αγώνα κατά του τουρκικού κράτους. Όλη; Μα ναι! Δεν βλέπετε πως συμπλέουν μέχρι και οι χρυσαυγίτες σε ένα (κατ’ όνομα!) Κομμουνιστικό Κόμμα; Εδώ θα έπρεπε να τραβάμε τα μαλλιά μας, γιατί εδώ ο βασικός στόχος δεν είναι να στηρίξουμε τα δίκαια των Κούρδων (είναι και εκτός τόπου και χρόνου η δημιουργία νέου κομμουνιστικού κράτους αλα Κούβα…) αλλά να τραφεί προπαγανδιστικά το μίσος για τον προαιώνιο εχθρό μας. Τα δίκαια των Κούρδων είναι πρόσχημα για να εκδηλώσουμε τον αντιτουρκισμό μας!

Πάμε στο σήμερα. Η γνωστή φωτογραφία του παλαιστίνιου παιδιού θα μπορούσε να τραβηχτεί αμέσως μετά από ένα ηχηρό σκαμπίλι του δασκάλου. Είναι συναισθηματικός εκβιασμός, απ’ όπου και να το δεις κανείς, γιατί το ίδιο το παιδί θα μπορούσε να είναι εβραιόπουλο. Και τουρκόπουλο όσο κι ελληνόπουλο. Μόνο που αν υπήρχε τέτοια φωτό, δεν θα τη διέδιδε κανείς. Έτσι, το κριτήριο εδώ δεν είναι το δίκαιο αλλά η καταγωγή.

Αυτό αποδεικνύεται πολύ απλά. Όταν το Ισραήλ έκανε τις επιθέσεις στον Λίβανο, χτυπώντας ουσιαστικά τις θέσεις της φονταμενταλιστικής Χεζμπολάχ, ΜΜΕ και μπλογκς ούρλιαζαν κατά του “Σιωνισμού”. Όταν όμως, τον επόμενο χρόνο, η Χεζμπολάχ οδήγησε στον εμφύλιο τον Λίβανο, ξαφνικά όλοι σώπασαν!

Όταν το Ισραήλ διαπράττει τις πολεμικές επεμβάσεις - ανεξάρτητα από το ποιος δίνει την αφορμή! - είναι εγκληματίας πολέμου. Όταν όμως η φονταμενταλιστική Χαμάς σηκώνει το κεφάλι, ξεχνάμε αυτόματα τις τρικλοποδιές και τις υπονομεύσεις που κάνει στην Παλαιστινιακή Αρχή, και κατά συνέπεια στην Φατάχ, που τώρα προσπαθούν να προωθήσουν περισσότερο ρεαλιστικές, πολιτικά, λύσεις. Λεπτομέρεια: ιδρυτής της Φατάχ ήταν κάποιος Γιάσερ Αραφάτ…

Σαν να σκέφτεται από απέναντι ο Παλαιστίνιος, αν είχε ειρηνικό κράτος κι εμείς τρωγόμασταν με τους Τούρκους “καλός ο Παπανδραραφάτ με την ΠΑΣΤΑΧ, αλλά αυτός ο Καρατζαφύρερ με την ένοπλη ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ. κάνει τη διαφορά!” Αν θέλετε, αλλάξτε το σε Χρυσή Αυγή. Ή τα πάλαι ποτέ ΚΝΑΤ του ΚΚΕ.

Κι εδώ αρχίζουμε να τραβάμε - και πάλι - τα μαλλιά μας. Μια θεοκρατική παραστρατιωτική οργάνωση, η Χαμάς, που δηλώνει επίσημαδεν υπάρχει λύση για το παλαιστινιακό ζήτημα εκτός μέσω της Τζιχάντ“, πως γίνεται να επικροτείται ακόμα κι από τις προοδευτικές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου μας; Η απάντηση είναι απλή, εδώ υπάρχει ξεκάθαρος αντισημιτισμός, κι ας σκούζουμε οι περήφανοι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου ότι δεν είμαστε ρατσιστές. Όταν όμως η Χαμάς ακολουθεί εμφυλιακές πρακτικές, ξαφνικά σωπαίνουμε όλοι μας. Τα δίκαια των Παλαιστινίων είναι πρόσχημα για να εκδηλώσουμε τον αντισημιτισμό μας!

Κι εδώ - πάλι - βλέπουμε τη σύμπλευση του ακροδεξιού χώρου, που θέλει να προασπίζει την Ορθοδοξία, με τις καθαρά φονταμενταλιστικές ισλαμιστικές ομάδες. Γιατί το δόγμα λέει πως ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου. Και όλοι μαζί, δεξιοί αριστεροί, ακροδεξιοί ακροαριστεροί, ενωμένοι στον αγώνα κατά του κοινού εχθρού, τους Εβραίους.

Πρέπει να καταλάβουμε ένα πράμα. Δεν είμαστε ούτε φιλόκουρδοι ούτε φιλοπαλαιστίνιοι. Αλλά τουρκοφάγοι και εβραιοφάγοι.

Τον Μιλόσεβιτς και τον Κάρατζιτς τους θυμόμαστε; Μάλλον κι εδώ βγάλαμε το σκασμό τώρα, γιατί καταντήσαμε και αμερικανοφάγοι.

Μια ζωή στρουθοκάμηλος ο Έλληνας. Να ψοφήσει, λοιπόν, η κατσίκα του γείτονα!

Trivia
Πολιτική ανάλυση της Monde Diplomatique, τον Αύγουστο του 2007:

13 comments:

  1. Σίγουρα η ανάλυση αυτή δεν έγινε από Έλληνες και σίγουρα αυτοί που την έκαναν έχουν μαύρα μεσάνυχτα για το Ελληνικό στοιχείο από τα βάθη των αιώνων ως και σήμερα.Είμαι πολύ μικρός σε μέγεθος για να συγκρίνω δυο λαούς, τον Ελληνικό με τον Ισραηλινό αλλά δεν μπόρώ να δεχτώ τα περί ρατσισμού και τουρκο-εβραιοφάγων. Πάντα είχαμε τις καλύτερες προθέσεις με τους γείτονες Τούρκους και σχεδόν πάντα τις εκλάμβαναν ως αδυναμία μας.Ακόμη και σε θέματα και διενέξεις που το βάρος της ευθύνης έπεφτε προς εμάς, στο τέλος, στις διαπραγματεύσεις, βρισκόμασταν με την πλάτη στον τοίχο.Τα δείγματα καλής θέλησης, ήταν και είναι ως επι το πλείστον από τη μεριά μας, την Ελληνική.Φυσικά, αν κανείς διαβάσει Τούρκικη Ιστορία, θα βάλει τα ακριβώς αντίθετα συμπεράσματα.Γι'αυτό, καλό είναι να ανατρέχει κανείς και στους άλλους ιστορικούς, που δεν έχουν πάθη και συμφέροντα, να δει τι ίγραψαν για εμάς, τους Βαλκάνιους..
    Τώρα για τους Ισραηλίτες.. Έίμαστε ίσως ο πρώτος λαός που δέχθηκε τη βίαιη προπαγάνδα των Εβραϊκών θεωρημάτων περί Παλαιάς Διαθήκης, περί εκλεκτού δήθεν λαού και τόσων άλλων που όχι απλώς μας ανέτρεπαν τα δικά μας ιδεογήματα, αλλά ρίχνοντας στην πυρά στην κυριολεξία την αρχαία Ελληνική Γραμματεία, τη φιλοσοφία, την ιατρική, την αστρονομία, τη Φυσική, τα μαθηματικά..
    Είμαστε επίσης η ρίζα του κατά Παύλου χριστιανισμού, ενός σκληροπυρηνικού Εβραίου που έως και σήμερα λατρεύουμε ως Άγιο.
    Ο ρατσισμός μας πού είναι; Στο ότι είμαστε οι πιο φιλοεβραίοι της Ευρώπης με ένα εκκλησιαστικό κατεστημένο που δεν ξεχνάει να μας υπενθυμίζει κάθε Κυριακή την ύπαρξη και τη συμβολή του Αγίου Ισραήλ; Στο ότι με εξαίρεση των κουκουλοφόρων που έχουν όλοι οι λαοί οι Έλληνες δώσαν το αίμα τους στον αγώνα κατα του Χίτλερ;
    Στραβά υπάρχουν σε όλους τους λαούς. Γίνετε όμως πρώτα Έλληνες και μετά ψάξτε για τα στραβά των Ελλήνων.
    Και αφήστε την κατσίκα του γείτονα ήσυχη.Εμείς στην Ελλαδίτσα μας και κατσίκες έχουμε και προβατάκια και όταν έρχεται ο καιρός τα μοιραζόμαστε με το γείτονα.Άλλοι είναι αυτοί που τα κάνουν κομπόδεμα..

    ReplyDelete
  2. ..και να μην παραλείψω να σας πω συγχαρητήρια για τον mistoforos, για τον ανθρωπισμό και τα αγνά του αισθήματα..

    ReplyDelete
  3. AETOS,

    Κατ’ αρχήν ευχαριστώ για το σχόλιο που περιέχει μόνον σκέψεις και όχι χυδαία κοσμητικά επίθετα όπως τα περισσότερα σχόλια σε αυτό το μπλογκ.

    Θα σε απογοητεύσω... αύτο το άρθρο γράφτηκε από Ελληνα μη-Εβραίο (υποθέτω πως είναι Χριστιανός/νη). Απλά αυτός ο άνθρωπος βλέπει λογικά τα πράγματα γύρω του.

    Μου άρεσε πάρα πολύ η φράση σου.... «Πάντα είχαμε τις καλύτερες προθέσεις με τους γείτονες Τούρκους και σχεδόν πάντα τις εκλάμβαναν ως αδυναμία μας.» Και αυτό διότι το ίδιο συμβαίνει στο Ισραήλ προς τους Παλαιστίνιους. Όποτε το Ισραήλ κάνει κινήσεις καλής θελήσεως, οι Παλαιστινιακές Τρομοκρατικές οργανώσεις το εκλαμβάνουν ως αδυναμία του Ισραήλ και επιβεβαίωση πως οι Τρομοκρατία φέρνει αποτελέσματα.

    Το πιο πρόσφατο και τρανταχτό παράδειγμα είναι η αποχώριση του Ισραήλ από την Γάζα. Το 2005 το Ισραήλ έφυγε από την Γάζα, μετά από συμφωνία με του λογικούς και διαλακτικούς των Παλαιστινίων, το Ισραήλ άφησε άθικτα όλα τα σπίτια και τα υψηλής τεχνολογίας θερμοκήπια για χρήση από τους Παλαιστίνιου πολίτες.

    Οι Τρομοκράτες όμως την ήμερα της αποχώρισης άρχισαν, και μέχρι σήμερα συνεχίζουν, τις πυραυλικές επιθέσεις. Επίσης μέσα σε 2 μέρες μετά την αποχώριση οι Τρομοκράτες κατάφεραν να καταστρέψουν ολοσχερώς όλα τα θερμοκήπια και φυσικά ό,τι Ισραηλινό/Εβραϊκό στοιχείο υπήρχε – και άντε να πεις τις συναγωγές τις κατέστρεψαν λόγο τσατίλας, τα θερμοκήπια όμως που θα βοηθούσαν τους πολίτες και την οικονομία γιατί τα κατέστρεψαν? Εδώ φένεται η ποιότητα του λαού. Τα σύνορα με την Γάζα ήταν ανοιχτά κατά, και μετά την αποχώριση. Τα σύνορα έκλεισαν μόνο μετά τις συνεχής πυραυλικές επιθέσης της Χαμάς και Ισλάμικ Τζιχάντ. Παρ’ όλο που έκλεισαν τα σύνορα το Ισραήλ πάντα έστελνε τρόφιμα, ηλεκτρισμό και πετρέλαιο.

    Στα σχόλια περί Αγ. Παύλο κλπ: και φυσικά ο Χριστιανισμός δέχεται το Εβραϊσμό και την Παλαιά Διαθήκη, διότι χωρίς τον Εβραϊσμό δεν υπάρχει Χριστιανισμός. Είναι χρονική συνέχεια. Ο Χριστός ήταν Εβραίος. Ολες οι Εκκλησίες του κόσμου – όχι μόνο της Ελλάδας – υπενθυμίζει την ύπαρξει και την συμβολή του Ισραήλ.

    Για το Χίτλερ λες πως οι Ελληνες δώσαν το αίμα τους στον αγώνα κατά του Χίτλερ. Να σου υπενθυμίσω πως Ελληνες Εβραίοι, που ήταν νέοι και δυνατοί και δεν πιάστηκαν από ή δεν προδώθηκαν στους Ναζί, πολεμήσανε μαζί με τους ίδιους Ελληνες εναντίων των Γερμανών. Γνώρισα πολλούς από αυτούς το Ελληνες Εβραίους πριν πεθάνουν και ξέρω τις ιστορίες από άτομα της οικογένειάς μου που πολέμησαν και σκοτώθηκαν σε αυτήν την Αντίσταση.

    Θα συμφωνήσω μαζί σου στο ότι γενικά η Ελλάδα έχει λιγότερους αντισημίτες από τις άλλες Ευρωπαϊκες χώρες, για τον λόγο πως έχουμε και λιγότερους Μουσουλμάνους εξτρεμιστές που ζουν στην Ελλάδα.

    Ομως διαβάζοντας τα σχόλια στα διάφορα άρθρα αυτού του μπλογκ και βλέποντας τα μπλογκς των σχολιαστών, θα νόμιζε κανείς πως το 99.9% των Ελλήνων είναι αντισημίτες και φασίστες.

    Και αυτό το αίσθημα και μύνημα του αντισημιτισμου/αντιΙσραηλινισμού μεταφέρεται πολύ εύκολα στις Ελληνικές μάζες λόγο της ημιμάθειας των Ελλήνων για το Μεσανατολικό και την έλλειψη ολοκληρωμένης ενημέρωσης από τα Ελληνικά ΜΜΕ, που μεταδίδουν τις ιστορίες μονόπλευρα και μόνο όταν το Ισραήλ αντεπιτίθεται, όπως και το παρών άρθρο αναφέρει. Και αυτός ήταν και ο λόγος της δημιουργίας του παροντος μπλογκ – να καλύψει τα κενά των Ελληνικών ΜΜΕ.

    ReplyDelete
  4. Περνώντας βιαστικά από δω, να ευχαριστήσω τον israelman για την αναδημοσίευση των κειμένων μου και να απαντήσω επίσης και στον Αετό, Έλληνας είμαι και άθεος.

    Εις αύριον οι παρατηρήσεις μου.

    ReplyDelete
  5. Israelman,
    ο ΑΕΤΟΣ ειναι ενας καραφασιστας που σε δουλευει...

    Αν εισαι Εβραιος να κανουμε διαλογο,αν εισαι..."ελληνας εβραικου θρησκευματος",κατσε με τους..."χριστιανους συμπολιτες " σου...

    ReplyDelete
  6. harrylogy,

    Γενήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα. Σε θέματα Τουρκία, ΦΥΡΟΜ κλπ πάντα υποστηρίζω την Ελλάδα.

    Είμαι Εβραίος στο θρήσκευμα που όμως δεν πιστεύω - είμαι Αγνώστης/Αθεος, αλλά ο Εβραϊσμός μου είναι πολύ δυνατός σε θέματα Ισραήλ.

    Εχω δει τον Ισλαμικό φασισμό και τον έχω μελετήσει εις βάθος. Οι Έλλήνες, ανεξαρτήτου θρησκείας θα έπρεπε να υποστηρίζουν το Ισραήλ και τους μετριοπαθείς Παλαιστίνιους και όχι τους τρομοκρατικούς οργανισμούς.

    Εάν τα Ισλαμικά φονταμεταλιστικά κράτη (Συρία, Ιράν) και οργανώσεις (πάρα πολλές για να τις αναφέρω) καταφέρουν και καταστρέψουν το Ισραήλ - όχι με παραδοσιακό πόλεμο αλλά με πυρηνική επίθεση η Ελλάδα/Κύπρος επηρεάζονται άμεσα από την μολυνση και όλη η Ευρώπη απειλείται από τον Ισλαμικό επεκτατισμό.

    Νομίζεις η ΗΠΑ είναι ιμπεριαλιστές? χαχα, ανάλυσε τα μουσουλμανικά πιστεύω του ενός δισεκατομμυρίων ανθρώπων που πραγματικά τα κάνουν πράξη και θα καταλήξεις σε διαφορετικό συμπέρασμα.

    ReplyDelete
  7. Οχι μονο ..."ελληνας " αλλα & "αθεος "...

    Προδιδεις & εθνος & θρησκεια...

    Κανε & μικτο γαμο με γκοημ & μην ασχολεισαι με το Ισραηλ,
    δεν εχει αναγκη απο απατριδες.αεθνους & αθεους...

    Καληνυχτα.

    ReplyDelete
  8. Harrylogy,

    τι σύμπτωση και πραγματικά έχω παντρευτεί μη-Εβραία. Το ότι είμαι άθεος, με βοηθάει στο να μην υποκινουμαι από φαντασιώσεις μιας ανύπαρκτης δύναμης, αλλά αντιθέτος να σκέφτομαι και να πράτω βάση της λογικής.

    Είναι γεγονός πως το Ισραήλ δεν υπάρχει χωρίς τους Εβραίους, και αυτό συμπεριλαμβάνει τους Εβραίους της διασποράς που βοηθούμε πολιτικά και οικονομικά. Επίσης είναι γεγονός πως οι Εβραίοι μάλλον δεν θα υπήρχαμε σήμερα χωρίς την ύπαρξει του Ισραήλ.

    Εβραίοι της διασποράς και Ισραήλ είναι ένας κρίκος που δεν πρέπει να σπάσει.

    ReplyDelete
  9. israelman, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι εσύ "βλέπεις" καθαρά τα πράγματα και στις πραγματικές τους διαστάσεις;

    Έριξα μόνο μια ματιά στο άρθρο αλλά και στον εν δυνάμει εμφύλιο με τον harrylogy και, χωρίς να θέλω να τον διακόψω, σε ρωτάω το παραπάνω.
    Τα κοσμητικά σου ήλθαν από εκεί που δεν τα περίμενες, τελικά, διότι όποιος ξέρει τι λέει, δεν τα έχει ανάγκη.

    Μιλάς για ημιμάθεια και η άποψή σου είναι επιλεκτική κρίση ή ο ορισμός της προπαγάνδας.

    Ο φίλος ΑΕΤΟΣ, έγραψε ότι δεν συγκρίνει τους δύο λαούς και το έγραψε από ευγένεια.

    Όμως μπορεί να ρωτήσει κάποιος, υπάρχει σχέση μεταξύ των δύο λαών, αυτόν του Ισραήλ και των Ελλήνων;
    Ποιά είναι η ιστορική τους διαδρομή και τι κληροδότησαν στην ανθρωπότητα;

    Είναι τρομοκράτες οι κατεχόμενοι για σένα;;;
    Να υποθέσω ότι τέτοιους θεωρείς και αυτούς που αντιστάθηκαν στον Γερμανό επί κατοχής;

    Να υποθέσω ότι σου διαφεύγει η συνεργασία Ισραήλ - Αμερικανών σε επίπεδο "διπλωματίας" στο όνομα του Μαμωνά;

    Αυτά τα λίγα προς το παρόν...

    ReplyDelete
  10. Γιάννη, απαντήσεις στις ερωτήσεις σου:

    ΕΙΠΕΣ - israelman, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι εσύ "βλέπεις" καθαρά τα πράγματα και στις πραγματικές τους διαστάσεις;

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ - το πιστεύω από το γεγονός ότι έχω διαβάσει την ιστορία (περίληψη εδώ http://israelyesgr.blogspot.com/2009/02/blog-post_12.html) και παρακολουθώ τα γεγονότα καθημερινά είται είναι κάτι μεγάλο που κάνει τα Ελληνικά ΜΜΕ να αναφερθούν είται όχι.

    ΕΙΠΕΣ - Όμως μπορεί να ρωτήσει κάποιος, υπάρχει σχέση μεταξύ των δύο λαών, αυτόν του Ισραήλ και των Ελλήνων;
    Ποιά είναι η ιστορική τους διαδρομή και τι κληροδότησαν στην ανθρωπότητα;

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ - κατά την διάρκεια της μακράς ιστορίας πρέπει να υπήρξαν τα άσχημα και τα καλά μεταξύ των δύο λαών. Συγκεντρώνομαι στην πιο πρόσφατη νεότερη ιστορία - όχι αρχαιολογία, και οι Εβραίοι πολέμισαν με τους Ελληνες μαζί τους Γερμανούς. Ο λόγος που επικεντρώνομαι στην πρόσφατη ιστορία είναι ότι είναι πιο συμαντικό για το μέλλον. Όπως έχω πει και σε άλλα σχόλια σε άλλα άρθρα, οι Εβραίοι βεβαίως θυμόμαστε το ολοκαύτωμα για ιστορικούς λόγους και για να μην ξανασυμβεί, όμως δεν συνεχίζουμε να μισούμε τους Γερμανούς που ήταν μόνο 60 χρόνια πριν - αντιθέτως το Ισραήλ σήμερα έχει πολύ καλές σχέσεις με την Γερμανία. Οι Έλληνες αντιθέτως έχουν κολήσει στην προϊστορία και 188 χρόνια μετά το τέλος της Τουρκοκρατίας κλαίγονται και συνεχίζουν να μισούν Τούρκους και όποιους δεν τους έκατσαν καλά επι Τουρκοκρατίας, 188 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

    ΕΙΠΕΣ -
    Είναι τρομοκράτες οι κατεχόμενοι για σένα;;;

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ - Δεν είναι τρομοκράτες οι μετριοπαθείς Παλαιστίνιοι που αναγνωρίζουν την ύπαρξη του Ισραήλ και βλέπουν την δημιουργία Παλαιστινιακου κράτους μέσω της διπλοματίας χωρίς τρομοκρατικές επιθέσεις. Ναι είναι τρομοκράτες απολύτως η Χαμάς, Ισλάμικ Τζιχάντ και πολλοί άλλοι μικρότεροι τρομοκρατικόι οργανισμοί που ρίχνουν αδιακρίτως σε αθώους πολίτες πυραύλους. Ναι είναι τρομοκράτες όταν δεν θέλουν και δεν δέχονται την ειρήνη. Ναι είναι τρομοκράτες όταν δεν αναγνωρίζουν την ύπαρξη του Ισραήλ. Ναι είναι τρομοκράτες όταν στη καταστατικό τους γράφουν και διαφημίζουν ανοιχτά στο ιντερνετ πως σκοπός τους είναι η καταστροφή του Ισραήλ.

    Και να σου επικεντρώσω την προσοχή στην απάντηση που είχα δώσει στον Αετο: "Μου άρεσε πάρα πολύ η φράση σου.... «Πάντα είχαμε τις καλύτερες προθέσεις με τους γείτονες Τούρκους και σχεδόν πάντα τις εκλάμβαναν ως αδυναμία μας.» Και αυτό διότι το ίδιο συμβαίνει στο Ισραήλ προς τους Παλαιστίνιους. Όποτε το Ισραήλ κάνει κινήσεις καλής θελήσεως, οι Παλαιστινιακές Τρομοκρατικές οργανώσεις το εκλαμβάνουν ως αδυναμία του Ισραήλ και επιβεβαίωση πως οι Τρομοκρατία φέρνει αποτελέσματα."

    ΕΙΠΕΣ - "Να υποθέσω ότι σου διαφεύγει η συνεργασία Ισραήλ - Αμερικανών σε επίπεδο "διπλωματίας" στο όνομα του Μαμωνά;"

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ - Συγνώμη αλλα δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό και περι τίνος πρόκειται. Μήπως είναι και αυτό κάτι από την προϊστορία? Στείλε μου κάποιο link που έχει κάποια περίληψη επί του θέματος.

    ReplyDelete
  11. israelman, δεν γνωρίζω τα κριτήρια επιλογής των σημείων που απαντάς και γι' αυτό σου θυμίζω ότι δεν απάντησες στο παρακάτω, το οποίο θεωρώ πολύ σημαντικό προκειμένου να καταλάβω το σκεπτικό σου.

    "Να υποθέσω ότι τέτοιους θεωρείς και αυτούς που αντιστάθηκαν στον Γερμανό επί κατοχής;"

    Εκτός κι αν θεωρείς ότι πρέπει να εκλάβω ως καταφατική απάντηση και γι' αυτό, την απαντηση στο αμέσως προηγούμενο ερώτημα για το ποιούς θεωρείς τρομοκράτες.

    Θα προσπαθήσω να απαντήσω συνολικά στο σχόλιό σου, αλλά θέλω να μου επιβεβαιώσεις ότι και τους Σαλταδόρους ή τον Ε.Λ.Α.Σ. τους θεωρείς τρομοκράτες, λόγω εναντίωσης και δολιοφθορών κατά του "νόμιμου" κατακτητή.

    ReplyDelete
  12. Γιάννη,

    Προσπαθώ να απαντήσω σε όλα τα ερωτήματα. Ναι η απάντηση που έδωσα για το ποιόν θεωρώ τρομοκράτη και ποιόν όχι στην Ισραηλινό-Παλαιστινική διένεξη ήταν επί του σχολίου σου. Ομως συγκεκριμένα στην ερώτηση "Να υποθέσω ότι τέτοιους θεωρείς και αυτούς που αντιστάθηκαν στον Γερμανό επί κατοχής;" η απάντηση είναι οχι. Όμως αυτή η απάντηση δεν σημαίνει πως η Χαμάς, Ισλάμικ Τζιχάντ και άλλοι δεν είναι τρομοκράτες. Δεν μπορεί να υπάρξει παραλληλησμός ούτε στο ελάχιστο μεταξύ της αντίσταση επί Γερμανικής κατοχής και τις ωμές και ανεξέλενγκτες τρομοκρατικές πυραυλικές επιθέσεις προς αθώους πολίτες από ένα κομμάτι γής από το οποίο το Ισραήλ απεχώρησε το 2005 και αμέσως άρχησαν και συνεχίστηκαν πυραυλικές επιθέσεις.

    ReplyDelete
  13. Το αίμα για αίμα ζητά.. Ο τρόμος τρόμο φέρνει, και η αδικία πιότερη αδικία.. Μια και ο παρά-λογισμός Λογική δεν έχει, όσο και αν τον τυλίγουμε σε πολύχρωμα περιτυλίγματα..

    Μέχρι να καταλάβουμε πως όλοι άνθρωποι είμαστε, άσχετα με τις «ταμπελίτσες» που βάζουμε στους εαυτούς μας, ή αφήνουμε άλλους να μας βάζουν, τα κόκκινα ποτάμια λίμνες θα γίνονται…

    Καταθέτω μια μικρή συνεισφορά μου επί του θέματος, με τη μορφή δύο ιστοριών…

    http://nefelovatis.blogspot.com/2009/01/blog-post_19.html

    http://nefelovatis.blogspot.com/2009/01/blog-post_4147.html

    ReplyDelete