Tuesday, February 24, 2009

Η Συρία Χτίζει Εργοστάσιο Χημικών Οπλων.

Αρθρό της Jerusalem Post, 17 Φεβρουαρίου, 2009

Η Συρία κάνει εκτεταμένα έργα σε εργοστάσιο χημικών όπλων σε βορειοδυτική περιοχή της χώρας, όπως φαίνεται σε φωτογραφείες που αποκαλύφθηκαν από το αμυντικό γκρούπ ανάλυσης Τζέην.

Το γκρουπ Τζεην είπε πως οι εικόνες του εργοστασίου χημικών όπλων με το όνομα αλ-Σαφίρ, πάρθηκαν μέσω πολλών εμπορικών πηγών μεταξύ 2005 και 2008.

Φωτογραφικό υλικό από τον δορυφόρο WorldView-1 της Digital Globe, δείχνουν το εκτενές έργο που έχει είδη γίνει, όπως επίσης το έργο που έχει γίνει δίπλα σε Πυραυλική βάση. Επίσης, στις εικόνες είναι φανερές οι χαρακτηριστικές λεπτομέρειες πιο αναδυκνείουν τα τυπικά εργοστάσια χημικών όπλων.

Αλ-Σαφίρ είναι το «σπίτι» ενός εργοστασίου χημικών όπλων και μίας πυραυλικής βάσης η οποία κρατά ένα συμαντικό μέρος της Συριακής μεγάλου βελληνεκούς πυραύλους Scud D, με βάση ξένες εκθέσεις. Ο Scud D έχει ακτίνα 700 χιλιόμετρα και το αλ-Σαφίρ λέγεται πως έχει πολλές δωδεκάδες υπόγεια οχυρωμένα καταφύγια όπου οι εκτοξευτήρες και οι πύραυλοι αποθηκεύονται.

Επίσης μία καινούργια έκθεση της ΙΑΕΑ, ανακάλυψε νέα στοιχεία εμπλουτισμένου ουρανίου στην θέση όπου η Συρία έχτιζε το Πυρηνικό εργαστάσια για παραγωγή πυρηνικών όπλων. Όλες οι λεπτομέρειες βρίσκονται σε αυτό το άρθρο.

Υ.Γ. Israelman: Οπώς και πριν μερικούς μήνες, η Συρία είχε σε προχωρημένο στάδιο του εργοστάσιο πυρηνικών όπλων, το Ισραήλ το κατέστρεψε. Στην τότε επίθεση, η σχετική σιωπή της Συρίας, βροντοφώναζε την ενοχή της και οι νέες έρευνες το αποδεικνείουν. Ετσι και αυτό το εργοστάσιο και τα υπόγεια θα είναι στόχος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) σε μία επικείμενη διένεξη με την Συρία στο άμεσσο μέλλον.

No comments:

Post a Comment