Tuesday, February 17, 2009

H Χαμάς Κορόιδεψε τον Κόσμο με την Καταμέτρηση Θανάτων στην Γάζα.

Μετάφραση άρθρου από την εφ. Jerusalem Post, 15 Φεβρουαρίου, 2009.

Αυτή η είδηση, ασφαλώς παραβλεύθηκε από τα Ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Κόσμος Κοροϊδεύτηκε από την Καταμέτρηση Θανάτων από την Χαμάς

Τέσσερις εβδομάδες μετά το τέλος της επιχείρησης του Ισραήλ, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις επιτέλους άνοιξαν την Κυριακή το φάκελο για τους θανάτους Παλαιστινίων και παρουσίασε στην εφ. Jerusalem Post ένα κείμενο εντελώς αντίθετο από τις Παλαιστινιακά νούμερα τα οποία χρησημοποιήθηκαν στις δημοσιοποιήσεις της σύγκρουσης.

Ενώ το Παλαιστινιακό Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, του οποίου τα νούμερα χρησημοποιήθηκαν στις αναφορές, είπαν πως 895 άμαχοι σκοτώθηκαν στις μάχες το οποίο νούμερο είναι πάνω από τα δύο τρίτα όλων των θανάτων, τα νούμερα του Ισραηλινού στρατού δεν είναι πάνω από το ένα τρίτο του συνόλου.

Η διεθνής κοινότητα έχει πάρει μια πάρα πολύ διαστρεβλωμένη εικόνα των αριθμών των θανάτων λόγο των ψευδών αναφορών της Χαμάς, είπε ο Μοσέ Λεβί, αρχηγός συντονισμού του Ισραηλινού στρατού στην Γάζα.

Ένα παράδειγμα τέτοιου είδους διαστρέβλωσης της αλήθειας είναι το συμβάν κοντά στο σχολείο του ΟΗΕ στην Τζαμπαλίγια στις 6 Ιανουαρίου, στο οποίο αρχικές Παλαιστινιακές αναφορές, λανθασμένα ισχυρίστηκαν πως Ισραηλινά πυρά είχαν χτυπήσει το σχολείο και σκοτώθηκαν πάνω από 40 άνθρωποι, οι περισσότεροι άμαχοι.

Στην πραγματικότητα, 12 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αυτό το συμβάν κοντά στο σχολείο του ΟΗΕ – 9 από αυτούς ήταν τρομοκράτες της Χαμάς και 3 ήταν άμαχοι. Επιπλέον, ο ΟΗΕ τελικά αποδέχθηκε το γεγονός ότι ο Ισραηλινός στρατός απαντούσε στα πυρά που είχε δεχθεί από την Χαμάς, και τα πυρά του Ισραηλινού στρατού δεν χτύπησαν το κτίριο του σχολείου.

«Από την αρχή, η Χαμάς ισχυρίστηκε πως σκοτώθηκαν 42 άνθρωποι, όμως μπορούσαμε να δούμε από τις κάμερες ότι πολύ λίγα φορεία πήγαν για να διαφύγουν άνθρωποι», είπε ο Λεβί, προσθέτοντας ότι επικοινώνησαν με το Υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακή Αρχής και ρώτησαν για την λίστα των ονομάτων των σκοτωμένων. «Μας είπαν πως η Χαμάς έκριβε τον αριθμό των σκοτωμένων.

Σαν αποτέλεσμα των ψευδών πληροφοριών, οι Ισραηλινές δυνάμεις στο μέλλον θα έχουν μία «ομάδα απάντησης» της οποίας υποχρέωση θα είναι η συλλογή πληροφοριών, ανάλυση και έκδοση αναφορών το γρηγορότερο δυνατό ώστε να αποφευχθούν ψευδείς αναφορές από την Χαμάς.

Με βάση τους Παλαιστίνιους το επίσημο σύνολο θανάτων είναι 1.338. Το συντονιστικό όργανο του Ισραηλινού στρατού έχει αναγνωρίσει παραπάνω από τους 1.200 θανάτους. Η 200σέλιδη αναφορά έχει λίστα των ονομάτων, τον επίσημο αριθμό ταυτότητος της Παλαιστινιακής Αρχής, τις περιστάσεις που σκοτώθηκαν, και αν ανήκαν σε κάποια Τρομοκρατική οργάνωση.

Το κέντρο συντονισμού είπε πως 580 από τους 1.200 ήταν σίγουρα μέλη της Χαμάς και άλλων Τρομοκρατικών οργανώσεων.

Άλλοι 300 από τους 1.200 – γυναίκες, παιδιά ηλικίας 15 ετών και κάτω και άντρες πάνω από 65 ετών – ήταν στην κατηγορία των αμάχων.

Ανάμεσα στις καταμετρημένες γυνάικες όμως υπήρχαν και τρομοκράτησες, τουλαχιστον δύο γυναίκες οι οποίες προσπάθησαν να ανατιναχθούν δίπλα στους στρατιώτες. Επίσης ως άμαχοι ήταν οι σύζυγοι και τα παιδιά του Νιζάρ Ραγιάν, που ήταν διοικητής της Χαμάς και αρνήθηκε να αφήσει την οικογένειά του να φύγει το σπίτι, ακόμα και μετά που είχαν ειδοποιηθεί απο το Ισραήλ οτί θα βομβαρδιστούν.

Τα υπόλοιπα 320 ονόματα που δεν έχουν ακόμα κατηγοριοποιηθεί είναι όλοι άνδρες, η ανάλυση δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά υπολογίζεται πως τα δύο τρίτα είναι Τρομοκράτες μαχητές.

Η συντονιστική ομάδα έδωσε στην εφ. Jerusalem Post τα ονόματα μερικών νεκρών οι οποίοι είχαν δηλωθεί από τους Παλαιστινίους ως ιατροί, που όμως ήταν μαχητές της Χαμάς, συμπεραλβανομένου και του Μπασσέμ Ναίμ ο οποίοσ σκοτώθηκε κατά την διάρκεια συμπλοκών με τον Ισραηλινό στρατό στις 4 Ιανουαρίου στην συνοικία του Σεικ Ατζλίν στην Πόλη της Γάζας.

Anas Naim, a nephew of Hamas... Σε αυτήν την φωτογραφεία είναι ο Ανάς Ναιμ, ο ανηψιός του Υπουργού Υγείας της Χαμάς Μπασσέμ Ναΐμ, ο οποίος σκοτώθηκε στις 4 Ιανουαρίου στην Πόλη της Γάζας, παρουσιάστηκε στις Παλαιστινιακές αναφορές ως «Γιατρός».

Μετά τις συμπλοκές, ο Παλαιστίνιος τύπος ανέφερε πως ο Ναίμ σκοτώθηκε και πως ήταν γιατρός για τον Παλαιστινιακό Ερυθρό Σταυρό. Το συντονιστικό όργανο στην Γάζα όμως, παρουσίασε φωτογραφίες του Ναίμ να ποζάρει κρατώντας ένα μπαζούκα και ένα καλάσνικοφ πολυβόλο η οποία φωτογραφεία είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα της Χαμάς.

Ο Λεβί δήλωσε εμφατικά πως σε καμία περίπτωση δεν χτυπήθηκαν άμαχοι εκ προθέσεως και όλα τα μέτρα πάρθηκαν για να ελαχιστοποιήσουμε θανάτους και περιστατικά πολιτών.

No comments:

Post a Comment