Saturday, April 11, 2009

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ!

Πηγή DEBKAfile Exclusive Report

Φώτο: ο Hassan Nasrallah, ηγέτης της Τρομοκρατικής οργάνωσης Χεσμπολλά και χαφιές του Ιράν.

Σε συνέχεια των γεγονότων στην χερσόνισο του Σινά στην Αίγυπτο (βλ. Άρθρο http://israelyesgr.blogspot.com/2009/04/blog-post_11.html) έχουμε την εξής ανάλυση.

Από τις αρχές του 2006, οι Αιγυπτιακές, Δυτικές και Ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες ασφαλείας γνωρίζαν τις λαθραίες επιχειρήσεις της Χες(ε)Μπολά (Hizballah) για την Χαμάς εκ μέρους της Τεχεράνης και τα κρυφά δίκτυα του Ιρν (Irn) στο Σινά και τις πόλεις του Καναλιού του Σουέζ: Λιμάνι Σαΐντ Σουέζ(Port Said), Σουέζ (Suez) και Ισμάιλια (Ismailia).

Όμως την περασμένη Τετάρτη 8 Απριλίου, το Κάιρο αποκάλυψε την σύλληψη 49 ατόμων (41 Αιγυπτίους, 7 Ισραηλινούς και έναν Λιβανέζο) με την κατηγορία υποστήριξης της Χαμάς και Χες(ε)μπολά. Το Ιράν δεν το αναφέρανε καθόλου. Οι συλλήψεις έγιναν από τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα.

Αυτή η αποκάλυψη δημιούργησε αντιδικίες ανάμεσα στο Κάιρο και του ηγέτη της Χεσμπολά Χασσάν Νασράλλα (Hassan Nasrallah). Ο Νασράλλα παραδέχθηκε ότι έδωσε χρηματική και λογιστική βοήθεια στην Χαμάς «για την οποία δεν ντρεπόμαστε».

Με αυτήν την ανακοίνωση απέδειξε αυτό που χρόνια τώρα έλεγε το Ισραήλ στον κόσμο.

Όμως τα πράγματα είναι πιο σοβαρά και πολύπλοκα.

Η Χεσμπολά έχει έναν πολύ μεγαλύτερο στρατηγικό στόχο από απλές Τρομοκρατικές επιθέσεις στο Σινά όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα. Η Χεσμπολλά θέλει να εγκαταστήσει ένα Ιρανικό κρυφό δίκτυο μυστικών υπηρεσιών και μεταφοράς όπλων κατά μήκος του Καναλιού του Σουέζ. Αυτή η αλυσσίδα τελικά θα ένωνε τις μυστικές Ιρανικές οργανώσεις που λειτουργούν στην Σομαλία και στο Σουδάν, απέναντι από τον Κόλπο του Έιντεν και τον Ινδικό Ωκεανό και να προσφέρει στο Ιράν μία εξωτερική ζώνη ασφαλείας ενάντια στην παρουσία του Αμερικάνικου Πολεμικού Ναυτικού σε αυτά τα νερά.

Σε περίπτωση μία Αμερικάνικης ή Ισραηλινής επίθεσης στις Ιρανικές Πυρηνικές εγκαταστάσεις, η Τεχεράνη θα είχε το σύστημα έτοιμο για αντεπίθεση προς συμφέροντα της Σαουδικής Αραβίας και της Δύσης που περνούν από το Κανάλι του Σουέζ, την Ερυθρά Θάλασσα, και τον Κόλπο του Έιντεν.

Γι’ αυτό τον λόγο, το 2006, οι Ιρανοί πράκτωρες άρχισαν να αγοράζουν διαμερίσματα στα άνω πατώματα ψηλών κτιρίων κοντά στα παράλια του Κανάλι του Σουέζ και μικρά σπίτια ακριβώς μπροστά την παραλία. Οι 49 που συνελήφθησαν μπορέι να είναι πολύ λίγοι με τον πραγματικό αριθμό ατόμων που βρίσκονται σε αυτό δίκτυο. Αφού το Ιράν είχε είδη εγκαταστήσει αυτούς τους ανθρώπους εκεί, θέλησε να τους χρησημοποιήσει και για την λαθρομεταφορά όπλων προς την Χαμάς μέσα στην Γάζα.

Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει την Αίγυπτο επανηλλημένως ότι μια τέτοια οργάνωση θα αποτελούσε απειλή για την Αιγυπτιακή εσωτερική ασφάλεια.

Η σύλληψη των 49 πρακτώρων υποβοηθούμενοι από το Ιράν ήταν μία Αιγυπτιακή επιχέιρηση που είχε την βοήθεια των ΗΠΑ και τους Ισραήλ για την διάλυση αυτού του Ιρανικού δικτύου του Σουέζ-Σουδάν-Εριτριαν.

Πριν από 6 μήνες το Κάιρο άρχισε να εργάζεται για την διάλυση του Ιρανικού δικτύου, αλλά όχι πριν οι ΗΠΑ ενδυνάμωναν την Ναυτική παρουσία τους στο Σουέζ και στην Ερυθρά Θάλασσα.

Τις τελευταίες 10 μέρες του Ιανουαρίου, ο Μπαράκ Ομπάμα που μόλις είχε μπει στον Λευκό Οίκο αποφάσισε πως πριν να αρχίσει διάλογο με το Ιράν θα έπρεπε να χαλαρώσει την στρατηγική δύναμη του Ιράν στα περάσματα της Μέσης Ανατολής:

Έτσι, 21 Ιανουαρίου το Αμερικάνικο Ναυτικό ανέκοψε Ιρανικά καράβια με οπλισμό με προορισμό την Χαμάς. Αμερικανοί ανέβηκαν στο υπό Κυπριακής σημαίας Ιρανικό καράβι Monchegorsk για να ερευνήσει το πλοίο.

Και ενώ όλοι παρακολουθούσαν αυτό το ναυτικό συμβάν, 29 Ιανουαρίου μία Αμερικανο-Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή χτύπησε την Ιρανική αυτοκινητοπομπή που περνούσε μέσα από το Σουδάν με άλλο ένα πακέτο όπλων με προορισμό την Παλαιστινιακή Τρομοκρατική οργάνωση.

Τα Αιγυπτιακά χτυπήματα στο Ιρανικό δίκτυο συνεχίστηκαν τον Φεβρρουάριο, Μάρτιο και αρχές Απριλίου όπου το Κάιρο είχε ξεσκεπάσει τους ανθρώπους κλειδιά του εχθρικού Ιρανικού δικτύου.

Η λασπολογία ανάμεσα της Αιγύπτου και της Χες(ε)μπολλά ήταν το δημόσιο πρόσωπο για την πραγματική μάχη ανάμεσα δύο μεγαλύτερων αντιπάλων: των ΗΠΑ και του Ιράν σε αυτή την πολύ ευαίσθητη αρένα.

http://israelyesgr.blogspot.com/

12 comments:

  1. Αυτον τον Ναζραλα,,πότε θα του βαλουν μπομπα στον πωπο...?
    Εχει πουλησει πολυ τσαμπουκα.

    Ο Σωμεριτης ειναι υπαλληλος του γυναικά Λαμπρακη...

    Ενας μλκας & μισός,που γραφει για "εγκληματα Ισραηλ στη Γαζα "...

    " Ισοαποστασίτης ".Μην ασχολειστε.

    ReplyDelete
  2. δεν πάς εσύ φασιστάκο να του την βάλεις στον ποπό? καλά έζησες τόσα χρόνια στο γκρής φιλάγοντας τον δικό σου από τους ταλιμπανέζους. εξάλου άμα συμβεί τίποτε στους τορκοσπορους εσύ θα στρίψεις για αλλού ώς οφείλης . τι σχέσει έχεις εσύ με αυτούς τους επιμολυσμένους ?
    αναρωτίεμαι βέβαια τι να σε κάνουν στο ισραήλ εσένα???? έρμα είσε έτσι και αλλίως . αν είσουν άντρας θα υπηρετούσες κανένα μήνα στο ισραηλ ή θα έστελνες το παιδί σου κατα εκεί. αλλά ξέρεις εσύ εκεί σκοτώνουν . αντε σε κανενα λαγούμι στο γκρης να φυλάγεσαι κριτή των πάντων ( και τι επιχειρηματολογία ε?????)

    ReplyDelete
  3. harrylogy,

    Το λιγότερο που πρέπει να είναι όλοι οι Έλληνες δημοσιογράφοι είναι ισοαποστασίτες για να μπορέσουν να δουν το ήλιο άλλη μία μέρα. Αν είναι υπέρ το Ισραήλ, πρώτον θα απολυθούν και δεν θα βρίσκουν δουλειά πουθενά και δεύτερον υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τους "καθαρίσουν".

    Αν τους απολύσουν, και αν δεν τους σκοτώσουν, το μόνο που θα μπορούσαν μετά να κάνουν θα ήταν να κάτσουν να γράφουν μόνοι και ερμοι ένα μπλογκ σαν και αυτό :)

    Για αυτό ο ισοαποστασισμός είναι μέθοδος επαγγελματικής και σωματικής επιβίωσης, πού βάζεί και λίγο καυτερό μπαχαρικό και ανεβαίνουν επαγγελματικά.

    Όλοι κάνουν το καλύτερο για τον εαυτό τους.


    Ανώνυμος 12 Απρίλιος 2009 6:44 μμ,
    πάρε ένα User ID να ξέρουμε σε ποιον μιλάμε.

    Εσύ έχεις πάει ή έστειλες το παιδί σου Ισραηλινό στρατό ή είσαι και εσύ μπλα-μπλα, όπως όλοι μας εδώ? Εγώ το ομολογώ πως δεν πήγα. Είμαι κότα? Ίσως.

    Ελπίζω πως τα λόγια μου και η προβολή των λόγων άλλων εδώ να έχει κάποια καλά αποτελέσματα για τους Εβραίους και το Ισραήλ. Ελπίζω να βγάλω αληθινό το "η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει".

    ReplyDelete
  4. Σιγα τα αιματα...

    Στη Ψ/κωσταινα ,ολοι οι σκοτωμοι γινονται στο...κουβεντιαστο...

    ReplyDelete
  5. ο Πλευρης ειναι ένας μαλάκας και μισος . το να αναγεις τον πλευρη και κάθε φασίστακο ( καλησπέρα καθαρόαιμο-σκοτωσεμετώρα) σε είδηση κάνεις μεγαλύτερη μαλακία. φαντάσου λοιπόν 1000000 έλληνες ή ότι αλλο θες να διαβάζαν τα ποστ του καθαρόαιμου της παρέας και να τις υοθετουσαν σαν την κυρίαρχη άποψη των ελλήνων εβραιων . το συμπερασμα που θα έβγαινε αβιαστα ? ρατσισμος χειριστου είδους με αναφορες σε ευγενισμο και καταγογης εκ του περιουσιου ακρατος ανθελληνισμος και συνεχεις ύβρεις.
    φανταζεσε λυπόν τον μαλακα να τον περνας τρις την ώρα στην διμοσιοτητα. αυτο θέλει . τον δικαίωσες τον έκανες θέμα και face of the year. τον μαλακα του κολάς μια ταμπελα ΕΙΣΕ ΜΑΛΑΚΑΣ και τέλος.
    έχοντας την εντύπωση φερ ειπην ότι η κρατεα αντιληψη των ελλήνων είναι οτι οι παλεστίνιοι είναι θύματα και τα ισλαμοδολοφονικα τερατα είναι απελευθερωτικη οργάνωση μπορώ εγώ να δικάσω εσένα γιατί υποστυρίζεις κάτι άλλο ?
    ιερα εξέταση τελος . τον μαλακα του καταλογίζεις αυτο που του αξίζει δεν τον κάνεις ήρωα πρωτο των ομοίων του.

    ReplyDelete
  6. Νομίζω πως η ερώτηση που καθορίζει το πόσο σημασία δίνεις στον Μαλακά Πλεύρη και κάθε Πλεύρη είναι: πόσο επιρροή έχει αυτός ο τύπος στην Ελληνική κοινωνία?

    Στην περίπτωση του Πλεύρη η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση είναι μεγάλη επιρροή αφού συσχετίζεται με το ΛΑΟΣ, το παιδί του είναι μέσα στο ΛΑΟΣ, το ΛΑΟΣ ασπάζεται τα πιστεύω το Πλεύρη και το βιβλίο του το έχουν στο ΛΑΟΣ όπως το Mein Kampf το είχαν οι Ναζί.
    Με βουλευτές μέσα στην Βουλή μία απλή ταμπέλα "ΜΑΛΑΚΑΣ" και τέλος δεν αρκεί σε αυτήν την περίπτωση.

    Έτσι είπαν και για τον Χίτλερ, ααααστονε, ένας μαλάκας είναι.

    ReplyDelete
  7. Μην τρελαθούμε κίολας . οχι και Χιτλερ ο Μαλακας .στον μαλακα λιπόν δεν απαντας . τον αγνοείς. βγαινεις και ές όμως στους υπόλοιπους ότι είναι μαλάκας γιαυτον και αυτον τον λόγο. φαντάζεσαι εγώ να έστηνα ένα blog πάνω στο τί πηστεύει το καθαρόαιμο ? και να έκανα ευθεία σύνδεση με τους ελληνες εβραιους ? πίσα και πούπουλα θα μου άξιζαν .
    η λογικη ότι ο αστυνόμος είναι όργανο το μπυζουκι όργανο αρα το ένα συνεπάγετε το άλλο δεν σου τεριάζει.

    ReplyDelete
  8. Θα πρέπει επίσης να δεχτείς ότι σε κάθε κοινωνία υπάρχουν και ΜΑΛΑΚΕΣ σαν μέρος της ποικιλομορφίας . το να εξαλύψεις την βλακεία με αυτόν τον τρόπο είναι βλακεία εξ ορισμού . ΕΠΙΧΕΙΡΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΕΙΣ . και μαθαίνεις στα παιδία σου να σκέφτονται. να κρίνουν και να απορρίπτουν . φαντάσου ότι η δεξια-ακροδεξιά κυβερνά ένα κράτος που στον χρόνο έδωσε τα μεγαλύτερα μυαλά της αριστεράς . ακόμα και εκεί που ζεις το σύνολο τον εβραίων είναι προοδευτικοί . για την ελλάδα δεν ξέρω αν σου λέει τίποτα το Μπεναρογια.
    ,

    ReplyDelete
  9. Εχει πλακα το...ανορθογραφο παραληρημα του ανωνυμου.
    Ουτε γραικικα δεν ξερει...

    ReplyDelete
  10. και βέβαια δεν ξέρω γραικικα φασισταριο 9 αναρωτηθικες γιατι?) . εξαλουθεις βέβαια να επιχειρηματολογεις .

    ReplyDelete
  11. xexasa tin pigi gia to proto
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_12/04/2009_310912

    ReplyDelete
  12. Ανώνυμος,

    αυτά που λες είναι σωστά αν ο Πλεύρης ήταν ο οποιοσδήποτε ανθρωπάκος που δεν το ακούει κανένας. Δεν λέω ότι σε δημοτικότητα είναι ίδιος Χίτλερ, αλλά έχει σοβαρή δύναμη και κινεί μάζες. Αυτό και μόνο τον κάνει επικίνδυνο.

    Τουλάχιστόν συμφωνούμε στο ότι είναι μαλάκας, και ίσως θα έπρεπε να σταματήσουμε να σηζητάμε για αυτόν αφού όπως λες, δεν πρέπει να του δώσουμε παραπάνω αξία.

    ReplyDelete