Tuesday, April 14, 2009

ΗΠΑ Πουλά Μη-Επανδρωμένο στον Λίβανο

Φώτο: Αμερικάνικο Μη-Επανδρωμένο Όχημα.

Στην ανάγκη χρήματος στην Αμερική (όπως και σε όλη την Δύση), οι ΗΠΑ αποφάσισαν να πουλήσουν μή-επανδρωμένο αεροπλάνο στον Λίβανο.

Η Washington ελπίζει να ενδυναμώσει τον Λιβανέζικο στρατό. Πιστεύειι πως ένας δυνατός στρατός θα είναι ένα καλό αντίβαρο στην Τρομοκρατική οργάνωση Χεσμπολλά.

Είναι πραγματικά περίεργο, το γεγονός ότι θέλουν να ενδυναμώσουν τον Λιβανέζικο στρατό την στιγμή που η Χεσμπολά είναι ισχυρό μέλος της Λιβανέζικής βουλής, με δύναμη χρήσης βέτο σε οποιοδήποτε ενδεχομένη απόφαση.

Πρακτικά είναι σαν να πουλούν το μη-επανδρωμένο αεροπλάνο και στην Χεσμπολά που κάποια στιγμή θα μπορούσε να πάρει την κυβέρνηση της χώρας εξ ολοκλήρου. Μήπως περιμένει απλά την κατάλληλη στιγμή μέχρι που οι ΗΠΑ εξοπλίσουν τον Λίβανο σαν αστακό και μετά να κάνουν ένα πραξικόπιμα?

Όμως οι οικονομίες χρειάζονται το δικό τους λαδάκι, που ονομάζεται χρήμα :)

http://israelyesgr.blogspot.com/

14 comments:

  1. sto pakistan tha to dosoun kai san texnologia :(
    http://forum.pakistanidefence.com/index.php?showtopic=80534
    http://theasiandefence.blogspot.com/2009/01/pakistan-navy-will-soon-be-equipped.html

    meta tha ftene oloi oi aloi ektos apo aftous .
    didaskese istoria gia na vlepeis to melon
    asta na pane . doulies na anoigoune ... eipame dyo okeanoi mas xorizoun apo ta provlimata tou kosmou

    ReplyDelete
  2. Μην ανεβαζεις πανω απο 1 σχολιο/ημερα.
    Οι παραπομπες ειναι αντιμπλογκικες.
    Δεν τις βλεπω ποτέ.
    Ευτυχως που ο Λιβανος συνορευει...με το Ισραηλ & ετσι οι Λιβανεζοι χριστιανοι εχουν...αποκουμπι...

    ReplyDelete
  3. μηπως να στρίβουμε ??????????

    ReplyDelete
  4. Αυτοί (ΗΠΑ) απλά μπίζνες κάνουν. Το πουλάνε τώρα στον Λίβανο, το πουλήσανε και στο Πακιστάν, σίγουρα θα το πουλήσουν και στην Ινδία, γιατί δεν γίνεται να έχει το Πακ και όχι η Ινδ.

    Ο Λίβανος τόσα χρόνια δεν είχε καν πρεσβεία στην Συρία. Η Συρία δεν αναγνώριζε τον Λίβανο σαν χώρα γιατί ιστορικά τον θεωρούσαν Συριακή γη κλεμένη από τους Γάλλους για την προστασία της Χριστιανικής κοινότητας.

    Μόνο πρόσφατα, τον τελευταίο μήνα άνοιξαν πρεσβείας στις αντίστοιχες χώρες γιατί ο Λίβανος άφησε την Χεσμπολά να μπει στην Βουλή και να έχει τόση πολιτική δύναμη ώστε να έχει και βέτο. Έτσι η Συρία κυβερνά στον Λίβανο έμμεσα.

    ΟΙ ΗΠΑ μάλλον εμμέσως μάλλον έχει πουλήσει το UAV στην Συρία. Δεν νομίζεις?

    ReplyDelete
  5. Εσφαλμενη η εντυπωση σου για το Λιβανο.
    Οι Λιβ χριστιανοι,οσοι απεμειναν,ειναι οι μονοι φυσικοι συμμαχοι των Εβραιων.
    Γι' αυτο & τα κτηνη συνεχεια δολοφονουν Λιβ χριστ Προεδρους.
    Το Ισραηλ πρεπει να στηριξει το Λιβανο & τους χριστ.
    Αν πεσει ο Λιβανος,"εαλω η πολις "...

    ReplyDelete
  6. to vasikotero atou tis usa ( xeperno tin dinatothta na aftoxrimatizonte kovontas xrima) eine to geografiko. milame panta gia mia apomonomeni xora me kanena ousiastika provlima ( oi mexikanoi den eine apilh polemou ) sta synora ths . exonta lipon aftin thn politelia trofodotei periferiakes kai mi syngrouseis me skopo to kerdos.
    oso afora to israil pisteyo oti kai afto empiptei sto geniko sxediasmo kane polemo na exoume doulies. ousiastika h oikonomiki voithia pernete polaplasia piso . kai panta exontas enan dorean axiomaxo strato kai xoris to politiko kostos pou sunepagete h epistrofi feretron stin ameriki.
    to teleyteo andragathima tous sthn dikia mas gitonia dixnei to poso kai an niazonte gia tin epiroi tou islam kai tis genika islamikis tromokrtias .
    h epemvasi stin serbia kia o diamelismos tis gioungoslavias dimiourgise tin proti elenxomeni apo mousoulmanous ( min xexnate edo to atelioto xrhma thn voithia kai ton kosmo pou eirthe na polemisei apo thn mesi anatoli gia to islam) zoni . kai milame gia zoni tora giati pisteyo oti syntoma tha ginei prospatheia synenoshs se kratos ypo thn simea ths alvanias ( alimono sthn fyrom tote ) . ypo tin prostasia ton amerikanon orgiase o alvanoislamikos fontamentalismos . an kai vevea o elenxos sta mesa mazikis enimeroshs ( sou thimizei afto pou vionei to israil ?) evgaze pros ta exo tous englimaties serbous. h katholiki evropi vevea endiaferotan mono gia tin aposxish ths croatias.
    pes mou tora sto ameso melon ti provlima tha dimiourgisei afti h perioxi ?
    me dedomena ta sourta ferta ton amerikanon sthn thraki milame gia ena ousiastika mousoulmaniko toxo pou xekinaei apo thn tourkia kai ftanei stin adriatiki .
    pes mou edo se parakalo ena kalo logo na empisteyto ego autous tous anthropous .
    pes mou esy san evreos h oi evreoi ths eki perioxis poso efkola tha zisoun ekei sto ameso melon.
    h trofodosia vevea kai h anegersi tzamion eine dorea ton saud

    ReplyDelete
  7. h India exei UAV apo to Islail . http://www.strategypage.com/htmw/htnavai/articles/20070328.aspx
    giafto edosan oi amerikanoi to know-how stous pakistanous.

    ReplyDelete
  8. Η φραση οτι η Αμερ τροφοδοτει πολεμους για το κερδος,δειχνει τη νοημοσυνη του Αλχημιστη.

    Μηπως ειναι εκεινος ο μαγειρος ή ο δοντιογιατρος...?

    Τεσπα,οσοι δεν μπορουν,να μην ασχολουνται με πολιτικη...

    ReplyDelete
  9. Το άνοιγμα Ομπάμα προς Ιράν ανησυχεί το Ισραήλ
    Και βελτίωση με Κούβα

    Σε πολλαπλά ανοίγματα προς τους αντιπάλους των ΗΠΑ, προβαίνει ο Μπαράκ Ομπάμα. Σύμφωνα με τους «Νιου Γιορκ Τάιμς», ο Λευκός Οίκος προσανατολίζεται να αποσύρει τον όρο της διακοπής των εργασιών στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν για την έναρξη των διαπραγματεύσεων. Η νέα στρατηγική της κυβέρνησης Ομπάμα, η οποία επικροτείται από τους Ευρωπαίους ηγέτες, αποσκοπεί κατ' αρχάς στο «άνοιγμα» όλων των πυρηνικών εγκαταστάσεων των Ιρανών για τους επιθεωρητές των Ηνωμένων Εθνών. Ενα πιθανό σενάριο θέλει τους Αμερικανούς να επιτρέπουν υπό όρους στο Ιράν να διατηρήσει σε λειτουργία τις συσκευές φυγοκέντρησης στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

    Θεωρείται δεδομένο, ωστόσο, ότι ενδεχόμενη αλλαγή πλεύσης από πλευράς του προέδρου Ομπάμα θα προκαλέσει την έντονη αντίδραση τόσο της ισραηλινής κυβέρνησης, όσο και των συντηρητικών λόμπι στο εσωτερικό των ΗΠΑ. Ηδη, ανώτατοι Ισραηλινοί αξιωματούχοι προειδοποιούσαν ότι το Τελ Αβίβ θα καταφύγει σε στρατιωτικές λύσεις εφόσον οι Αμερικανοί δεν κατορθώσουν να διακόψουν το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης έως τα τέλη του έτους.

    Παράλληλα, ο πρόεδρος Ομπάμα ήρε τους περιορισμούς στην αποστολή εμβασμάτων και στα ταξίδια προς την Κούβα.
    pigi
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_201_15/04/2009_311220

    aergos teos odokatharistis eime me mc kai 4 gloses pezei kamia doulia h na kopso kai ego na postaro ?

    ReplyDelete
  10. Συνεργασία με τη Δύση υπόσχεται η Χεζμπολάχ σε ενδεχόμενο νίκης στο Λίβανο
    Η Χεζμπολάχ δεν είναι πλέον ένας παρίας για τις δυτικές χώρες, σύμφωνα με τον δεύτερο στην ιεραρχία της οργάνωσης.

    Η σιιτική Χεζμπολάχ δεν είναι πλέον ένας παρίας για τις δυτικές χώρες, οι οποίες μάλιστα έχουν διαβεβαιώσει την οργάνωση ότι θα συνεργαστούν μαζί της σε περίπτωση που κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές του Λιβάνου στις 7 Ιουνίου, σύμφωνα με συνέντευξη του δεύτερου στην ιεραρχία της Χεζμπολάχ, Ναϊμ Κάσεμ.

    «Ορισμένοι ευρωπαίοι πρεσβευτές μας έχουν διαβεβαιώσει ότι οι χώρες τους θα διατηρήσουν φυσιολογικές σχέσεις με όποια κυβέρνηση σχηματιστεί από την κοινοβουλευτική μειοψηφία που κατέχει η Χεζμπολάχ», δήλωσε ο Σεΐχης Κάσεμ, τονίζοντας ότι το κόμμα του δεν φοβάται να δεχθεί μποϊκοτάζ από την διεθνή κοινότητα, όπως συνέβη με την παλαιστινιακή Χαμάς το 2006.

    «Ένας εκ των ευρωπαίων πρεσβευτών μας πληροφόρησε ότι οι Αμερικανοί θα συνεργαστούν με οποιαδήποτε κυβέρνηση του Λιβάνου αν και επιθυμούν τη νίκη της αντισυριακής πλειοψηφίας», ανέφερε ο Ναϊμ Κάσεμ.

    Το ηγετικό στέλεχος της Χεζμπολάχ δήλωσε ότι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συνεργαστεί με την επόμενη κυβέρνηση του Λιβάνου, ανεξαρτήτως της σύνθεσης της.

    Σχετικά με τις σχέσεις της Χεζμπολάχ με τις ΗΠΑ, ο Σεΐχης Κάσεμ δήλωσε ότι προς το παρόν η θέση του κόμματος του Λιβάνου δεν είναι να συναντηθούν με Αμερικανούς αξιωματούχους, καθώς περιμένουν κάποια αλλαγή στις ενέργειες των ΗΠΑ.

    www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ReplyDelete
  11. Ανοιχτές σε διάλογο με το Ιράν οι ΗΠΑ

    Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν τον διάλογο με το Ιράν, αλλά επισήμανε ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει εγκαταλείψει τις προϋποθέσεις που έχει θέσει για την επίτευξη συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

    Πρόσθεσε ωστόσο ότι η Τεχεράνη δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι τώρα στο αίτημα των μεγάλων δυνάμεων για την έναρξη διαλόγου. Η Χίλαρι Κλίντον επισήμανε εξάλλου ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν εγκαταλείψει την αξίωση για πάγωμα της διαδικασίας εμπλουτισμού ουρανίου που έχει αρχίσει το Ιράν.

    «Καλωσορίζουμε τον διάλογο. Έχουμε δηλώσει ότι ενδιαφερόμαστε για μία επαφή με το Ιράν, αλλά δεν έχουμε δει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον, προσθέτοντας ότι ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής, Χαβιέρ Σολάνα δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση στην πρόσκληση προς το Ιράν για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης στο θέμα του πυρηνικού προγράμματος.

    Η Χίλαρι Κλίντον συναντήθηκε με τον Χαβιέρ Σολάντα στην Ουάσινγκτον, λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Ιρανού προέδρου, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ ότι η Τεχεράνη είναι ανοικτή στο να διερευνήσει τρόπους για τη βελτίωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ. Μάλιστα ο Αχμαντινετζάντ δήλωσε ότι η χώρα του θα παρουσιάσει νέα πρόταση με στόχο την έναρξη διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ, τα άλλα τέσσερα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τη Γερμανία. Ωστόσο επανέλαβε ότι το Ιράν δεν θα σταματήσει το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου.

    Η Χίλαρι Κλίντον κατέστησε σαφές ότι οι ΗΠΑ «δεν έχουν εγκαταλείψει, ούτε πρόσθεσαν κάποιους όρους» για την έναρξη διαλόγου με το Ιράν.

    Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρόμπερτ Γουντ είχε δηλώσει ότι η Ουάσινγκτον «ενδιαφέρεται για απευθείας διάλογο με το Ιράν» και είναι πρόθυμη να εξετάσει οποιαδήποτε πρόταση παρουσιαστεί από την Τεχεράνη, στο βαθμό που λαμβάνει υπόψιν τις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

    www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


    menei tipote allo ?????????????????? ante na poulame kai iraniko petreleo apo tin epayrio .

    ReplyDelete
  12. Για την Ινδία και το UAV δεν το ήξερα. Έτσι εξηγείται η πώληση στο Πακιστάν.

    Πραγματικά με προβληματίζουν τα τελευταία άρθρα που έβαλες στα σχόλια Αλχημ.

    Δεν μου αρέσουν οι κινήσεις Ομπάμα - όχι γιατί προσβλέπουν στην ειρήνη, αλλά γιατί ο Ομπάμα δεν καταλαβαίνει το σκεπτικό και τον τελικό στόχο των Ισλαμιστών. Ή είναι αφελής ή είναι διάνοια και ξέρει κάτι που εμείς δεν γνωρίζουμε.

    Είπες ότι το Μουσουλμανικό τόξο θα φτάσει μέχρι την Αδριατική. Εγώ λέω: μόνο? Βλεπε καλύτερα όλη την Ευρώπη. Η Ισλαμοποίηση είναι χωρίς επιστροφή στην Ευρώπη. Και μόνο ο πληθυσμός και οι γεννήσεις Μουσουλμάνων στην Ευρώπη την έκαναν την δουλειά - δεν χρειάζεται καμία εξωτερική βοήθεια Αμερικής.

    Στα επόμενα χρόνια νομίζω πως θα γίνει μεγάλη μετανάστευση εβραίων από την Ευρώπη προς άλλες χώρες (Ισραήλ ή αλλού). Είδη είχα διαβάσει σε ένα άρθρο για την αύξηση των Γάλλων εβραίων στο Ισραήλ που αφήσαν την Γαλλία.

    ReplyDelete
  13. h texnologia sta uav eine to hobby mou. kapia stigmi eipame na mazeytoume mia omada na anaptixoume ena as poume protipo gia ton elenxo ton pirkagion. mporeis na kaneis thamata me pragmata pou vriskeis sto emporio. to israil eine korifi.
    se afto pou les gia tous evreous nomizo oti h ellada me ola ta kousourgia tis eine konta. thelei mono katalilo xeirismo epikinoniako. to israil den mporei distixos na dextei megalo arithmo epikon kai se ayto eythinete mono to NERO.
    distixos opos xereis o proedros stin ameriki eine h ikona pou thelei na vgalei h ameriki pros ta exo. afti tin stigmi h eikona afti thelei na ekfrastei epikinoniaka konta sto islam ( tonizei synexia to housein) thelei malon na kanei ena by-pass sto israil kai na paei apeythias se sinomilies . eine gnosto oti ta exei kala h ameriki ME OLES tis islamikes xores ektos apo to iran kai isos tin Syria. den eine tyxeo oti pezei pantou ektos apo ekei. akoma kai me tin palestini exei kales sxeseis.
    filos amerikanos idioktitis eterias stin california mou elege to poso megali zymia tous ekane h politiki Bush oson afora tis exagoges . mou epanalamvane diarkos oti oloi tous misoun kai diskola klinoun doulies pia. tora afto alazei epikinoniaka .
    distixos emeis oi oipolipoi ( mesa se aftous h ellada kai to israil ) tha prepei na lavoume ta metra mas prin eine arga . na ferthoume exypna

    ReplyDelete
  14. ο χουσείν είναι μια απο τα απολύτος ίδια. απλος νέα συσκευασια . στο πιο γκλαμουρους μαύρο . το κούτι πάντα έχει το ίδιο δώρο.

    ReplyDelete