Thursday, April 23, 2009

Τα Ελληνικά ΜΜΕ, Επιτέλους Κάτι Λένε.

Να επιτέλους που και τα Ελληνικά ΜΜΕ ξυπνήσανε και άρχισαν να αναφέρουν τι συμβαίνει! Το άρθρο που ακολουθεί είναι από την ιστοσελίδα του ΣΚΑΙ. Δεν παρακολούθησα το τηλεοπτικό τους δελτίο να δω αν το έδειξαν εκτός από το γραπτό.

---
Η Γαλλία ανησυχεί για την επέλαση των Ταλιμπάν στο βορειοδυτικό τμήμα του Πακιστάν, "μια διαδικασία σοβαρής αποσταθεροποίησης" για την περιοχή και τον κόσμο, δήλωσε την Πέμπτη από το Ισλαμαμπάντ ο ειδικός εκπρόσωπος της Γαλλίας για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, Πιέρ Λελούς.

"Η Γαλλία ανησυχεί για την κατάσταση και τις συνέπειές της όσον αφορά τη σταθερότητα της περιοχής και του κόσμου όλου καθότι το Πακιστάν είναι μια χώρα περίπου 170 εκατομμυρίων κατοίκων που διαθέτει και ατομικά όπλα", εξήγησε σε συνέντευξη που έδωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο κ. Λελούς.

Οι πακιστανοί ισλαμιστές μαχητές που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα και τους Ταλιμπάν του γειτονικού Αφγανιστάν έχουν εξαναγκάσει εδώ και δέκα ημέρες,την πακιστανική κυβέρνηση να προβεί σε συμφωνία μαζί τους για την αποκατάσταση των ισλαμικών φυλών με αντάλλαγμα την κατάπαυση του πυρός στην περιοχή Μαλακάντ που περιλαμβάνει τις περιφέρειες σουάτ και Μπουνέρ.

Η συμφωνία αυτή που χαρακτηρίστηκε από την Ουάσινγκτον ως "συνθηκολόγηση" επέτρεψε στους Ταλιμπάν να προωθηθούν τις τελευταίες ημέρες πολύ κοντά στην πακιστανική πρωτεύουσα, Ισλαμαμπάντ.

"Το Παρίσι εκτιμά ότι επίκειται σοβαρή αποσταθεροποίηση σε μια χώρα που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για τη διαρκή σταθερότητα και του Αφγανιστάν", ανέφερε ο γάλλος ειδικός απεσταλμένος, που βρίσκεται στο Ισλαμαμπάντ για να εκτιμήσει επί τόπου την κατάσταση.

"Μια διαρκής σταθερότητα στο Αφγανιστάν είναι αδύνατον να επιτευχθεί χωρίς το Πακιστάν" ανέφερε ο ίδιος.

http://israelyesgr.blogspot.com/

1 comment:

  1. Οι Φραγκοι..."ανησυχουν"...?

    Καλε τζους...

    Ποιος τις γ*μει τση φραγκοκοτες...

    Μονο μη στειλουν τιποτα φανταρακια στο Πακισταν ,διοτι οι Ταλιμπαν θα τα... *αμισουν στη κυριολεξια...

    Αυτοι οι Φραγκοι ρε παιδι μου δεν αντεχονται...

    Ειναι ενα τιποτα με υφος Ναπολεοντα ( 1.57 μ.) ...

    ReplyDelete