Monday, April 20, 2009

Οι ΗΠΑ Θα Τιμωρήσουν το Ισραήλ εάν Επιτεθεί στο Ιράν!

Αφού ο υπουργός Αμύνης Ρόμπερτ Γκέιτς έκανε ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση Ομπάμα δεν θα επιτεθεί στο Ιράν για το Πυρηνικό του πρόγραμμα και πως αντιτίθεται σε μία Ισραηλινή επίθεση, η Κυβέρνηση Ομπάμα τώρα σκέφτεται τρόπους για να τιμωρήσει το Ισραήλ σε περίπτωση που το Ισραήλ επιτεθεί στο Ιράν για να σταματήσει το Ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα (και να εμποδίσει ένα δεύτερο Ολοκαύτωμα).

Με άλλα λόγια, οι ΗΠΑ έχοντας αποτύχει να ελένξουν το Ιράν, τώρα θα προσπαθήσουν να συγκρατήσουν το Ισραήλ.

Σε αυτά τα δευτερεύοντα σχέδια των ΗΠΑ συμπεριλαμβάνουν να κατακρίνουν το Ισραήλ, να υποστηρίξουν αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα μπορούσε να συμπεριλάβει πολιτικές και οικονομικές κυρώσεις, ή να σταματήσει την στρατιωτική βοήθεια προς το Εβραϊκό Κράτος.

Η Σαμάνθα Πάουερς, στενή σύμβουλος του Ομπάμα υποστηρίζει την διακοπή στρατιωτικής υποστήριξης του Ισραήλ για να τους αναγκάσουν να διαπραγματευτούν με την Τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς που είναι παρακλάδι του Ιράν και να υποχρεώσουν το Ισραήλ να αποχωρίσουν από όλα το εδάφη που οι Άραβες έχασαν στον πόλεμο των 6 ημερών το 1967.

Γενικά η Πάουερς βλέπει το Ισραήλ σαν βάρος για τις ΗΠΑ και ιστορικό λάθος, που συναπτεται με την ιδεολογική γραμμή της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (που ήταν επίσης η θέση της παλιάς Κεντρο-Δεξιάς, Αμερικανικής απομόνωσης και αντισημιτών).

Οι αντιδημοκρατικοί υποστηρικτες της, στο Δημοκρατικό κόμμα (που μισούν την Χίλλαρι Κλίντον) της άκρας αριστεράς με βιασύνη ψάχνουν να βρουν μια ευκαιρία να ζωγραφίσουν το Ισραήλ σαν μία Εβραϊκή Βόρεια Κορέα (παρόλο που στην πραγματικότητα συμπαθούν την Βόρεια Κορέα περισσότερο από το Ισραήλ).

Το μεγάλο ερώτημα είναι, πως θα αντιδρούσε η κυβέρνηση Ομπάμα αν το Ιράν έκανε αντεπίθεση στο Ισραήλ, συγχρόνος έμμεσα και άμεσα, βάζοντας σε εκτέλεση τις επαναλαμβανώμενες απειλές για επίθεση στις Αμερικανικές δυνάμεις στην Μέση Ανατολή και το κλείσιμο του στρατηγικού Περάσματος του Χορμούτζ (29 μιλίων) από το οποίο περνάει περίπου το 20% του παγκόσμιου αργού πετρελαίου με τάνκερς? Θα πολεμούσαν οι ΗΠΑ με πραγματική αγριότητα ή θα απαντούσε με περιορισμένο τρόπο ενώ παράλληλα θα κατηγορούσε το Ισραήλ για την αρχική επίθεση στο Ιράν και θα παρακαλούσε το Μουσουλμανικό κόσμο για κατανόηση?

Αναρωτιέται κάποιος πώς θα αντιδρούσε ο Αρχηγός-Απολογητής (Apologizer-in-Chief) αντι του Αρχηγός-των-Αρχηγών (Commander-in-Chief) του Αμερικάνικου Στρατού?

Το, Αρνούμενο-του-Ολοκαυτώματος-Ιράν και οι Λιβανέζοι Σηίτες Ισλαμιστές και Χιτλερική-Χεσμπολά έχουν ορκιστεί πως θα «κάψουν το Τελ-Αβίβ» αν δεχτούν επίθεση είτε από το Ισραήλ, είτε από τις ΗΠΑ. Οι κληρικοί φασίστες έχουν συγκεντρώσει βαλιστικούς πυραύλους και ρουκέτες για να επιτεθούν στο Τελ-Αβίβ και την Χάιφα.

Η πολιτικό-στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ πρέπει να σκέφτεται αυτήν την πιθανότητα σαν αποτέλεσμα ενός Πολέμου των 6 ωρών για την καταστροφή των Ιρανικών πυραυλικών εγκαταστάσεων και Πυρηνικών εγκαταστάσεων.

Τρεις δεκαετίες προσπάθειας να κατευνάσουν και να συνεργαστούν με το Ισλαμικό Ιράν οδήγησαν στην σημερινή αντίστροφη μέτρηση του πολέμου. Η υποτιθέμενη διπλωματική εξτρατεία του Ομπάμα, που παέι προς την εγκατάληψη του Ισραήλ με στόχο να καταφέρει μία μεγάλη συμφωνία με το Ιράν για μία δήθεν ειρήνευση στην Μέση Ανατολή, έχει τοποθετήση την Ιερουσαλήμ σε μία τροχιά σύγκρουσης με την Ουάσινγκτον.

Οι Ισραηλινοί δικαιολογημένα είναι σοκαρισμένοι με αυτές τις εξελίξεις. Ο μεγάλος δάσκαλος του σημερινού πρωθυπουργού Νετανιάχου, Menahem Begin, δεν θα αναγνώριζε το σημερινό πολιτικό πεδίο. Η πρόην Εργατική αντιπολίτευση, π.χ. Golda Meir, θα ήταν επίσης σοκαρισμένη με αυτήν την κατάσταση. Υπήρχε κάποια εποχή που κανένας Ισραηλινός δεν θα περίμενε το Ιράν, ένα κυρίως Μουσουλμανικό, μη-Αραβικό σύμμαχο των ΗΠΑ και συνήθες σύμμαχο του Ισραήλ, να γυρίσει στην νούμερο ένα υπαρξιακή απειλή του Εβραϊκού Κράτους.

Αυτά όμως ήταν πριν η καταστροφική κυβέρνηση Κάρτερ προδώσει τον μοντέρνοποιητή μονάρχη του Ιράν, Shah Mohammed Reza Pahlavi.

Ο Τζίμμυ Κάρτερ πρόδωσε τον Shah, και ο Μπαράκ Ομπάμα προδίδει είδη το Ισραήλ. Η ενασχόληση του Ομπάμα δίνει στο Ιράν το χρόνο για να καταφέρει του Πυρηνικούς Οπλικούς στόχους.

http://israelyesgr.blogspot.com/

11 comments:

  1. prin mia evdomada kapioi elegan oti oi amerikanoi eine filoi. tora malon vlepo oti oi amerikanoi exoun mono synferonta .

    ReplyDelete
  2. o filos mou o pantelis pou eine trelogiatros tha elege . krisi taytotitas kai apolia synidisis . ego leo katharo symferon . ante na doume pou tha paei h ma*kia pou tous exei xtypisei ston engefalo. xynonte pali na anixoun kamia pligi. diavasa oti agorase to israil antypiraivliko gia tis rouketes. ama den eixe rouketes tha agoraze ?????
    me to paleotero post tou harry tha synfoniso kai ego. eine lathos epikinoniako na geinei to olokaytoma shmio anaforas gia tous evreous.
    exoun kanei poly perisotera gia na mninoneyonte. oi ellines exalou xrisimopoiun tin arxi tis antistasis kai oxi kapoia ematoxysia gia anafora.
    ta alla harry distixos den me vriskoun synfono .

    ReplyDelete
  3. Ειναι σαφες οτι ο Ομπαμα προσπαθει να ισορροπησει τις τασεις στους Δημ...

    Αυτη η Παουερς ειναι ενα μηδενικο. Ας λεει οτι θελει.
    Το Ισραηλ εχει τη δυναμη να κανει δικη του πολιτικη.
    Εδω & ...χρονια επρεπε να ειχε φαει φολα ο Αχμαντοτετοιος.

    Ειναι που ειναι σαν ψοφιμι του 1.60,υπαρχει πιθανοτητα να πεθανει απο καρκινο απο μονος του...

    Ομως & οι Ισραηλινοι γινανε κουλτουροφλωροι...

    Οι Εβραιοι πρεπει να το εμπεδωσουν.
    Τα ξενα χερια ειναι μαχαιρια...

    ReplyDelete
  4. Και βέβαια είναι όλα με βάση το συμφέρον. Δεν υπάρχουν φίλοι. Και τον Σαντάμ θα μπορούσαν να το είχαν φάει με φόλα και να μην γινόταν αυτός ο πόλεμος, αλλά υπήρχε μεγαλύτερο συμφέρον να γίνει το μπάχαλο.

    Τώρα το πολιτικό συμφέρον του Ομπάμα λέει πως "πρέπει να γίνω φίλος με όλους τους Τρομοκράτες της Μέσης Ανατολής και όλους του Κουμουνιστές της Λατινικής Αμερικής". Μέχρι και ο Ούγκο Τσάβες του έσφιξε το χέρι και ο Ραούλ Κάστρο αρχίζει τις φιλίες χωρίς κανένας από τους τρομοκράτες ή τους κουμουνιστές να αλλάζουν το παραμικρό στην πολιτική τους, ενώ οι ΗΠΑ αλλάζουν τα πάντα. Αυτό λέγεται ήττα.

    Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που συμβαίνει.

    Και στην οικονομία, ενώ είχε πει πως η GM έχει 2 μήνες και η Chrysler έχει 1 μήνα να φτιάξουν τα οικονομικά τους, σήμερα ανακοίνωσαν πως η κυβέρνηση δίνει (λεφτά των φορολογουμένων) άλλα $500 Εκ στην Chrysler και 5 ΔΙΣ στην GM μέχρι το τέλος του Μαίου. Αν αυτό δεν είναι βήματα προς τον ΣοσιαλοΚουμουνισμό, δεν ξέρω τι είναι. Προσπαθούν να σώσουν τον Τιτανικό.

    Άρα έχουμε συνεργασίες με Τρομοκράτες, Κουμουνιστές και εσωτερικά κάνουν και τα δικά τους κουμουνιστικά οικονομικά παιγχνίδια!!

    ReplyDelete
  5. tou exoun vgei poles synistoses. en ti afti periptosh eise h me to theo h me ton diavolo. mesi lysi den yparxei . kai ton pou.. sto mou.. kai thn psixi ston paradiso den ginete. kai gia na olokliroso to ti pratei h ypedinami ? doulia den exei o diaolos pidaei ta pedia tou

    ReplyDelete
  6. ton tromokratim ton onomazeis kata to dokoun kai efoson se exypiretei. afth thn stigmh milame gia ena katanalotiko kino ekatomirion ( xereis oti to pososto ton neon anthropon sto iran eine tromero ( logo tou polemou me to iraq epivalontan na kaneis pedia) xoria pao afto to iran kolimpaei sto petreleo. efarmozoume lipon thn gnosti taktiki mastigio-karoto. tous 20 ekatomyria evreous tha lipithoume ? diavaza prin meres oti oi megaliteroi ratsistes stin ameriki eine oi ispanofonoi. tromero.oi amerikanoi alaxan rota. den eginan xafnika kaloi h kakoi. allaxan ta synforonta tous. opos to ekanan xronia tora .ta think tank kanoun koumanto oxi o Housein . afto to eipan afto pratei .
    ali se mas tous ypolipous. istorika oles oi aftokratories kapote katareoum . mipos h varka pire nero kai to plio paei gia founto ?
    gia to vradi thelo na afieroso to akoloutho apo ton megalo leonard
    http://www.youtube.com/watch?v=gHoOTXEfUNo

    ReplyDelete
  7. parepiptontos eime opados tou oti o COHEN prepei na parei nobel piishs .

    ReplyDelete
  8. Να που ο ισραελμαν βλεπει τη πραγματικοτητα φατσα καρτα...

    Μιας & τους ζεις τους λατινους (Latin),πες μας εντυπωσεις...

    ReplyDelete
  9. Το αρθρο μυριζει μεταφραση,ειναι ?

    ReplyDelete
  10. Ναι μετάφραση είναι αλλά δεν θυμάμαι από που το πήρα την Παρασκευή που μας πέρασε :) - γι' αυτό και δεν είχα σύνδεση στην πηγή. Σορρυ.

    Τους Λατίνους, κυρίως Μεχικανούς που γνωρίζω, δε είναι ρατσιστές, ούτε φυσικά οι ταλαιπωρημένοι, φτωχοί που έρχονται Αμερική και δουλεύουν σαν τα σκυλιά. Ο κηπουρός Μεξικάνος, ένας που με βοηθάει με επισκευές στο σπίτι, Μεχικάνος, άλλος Μεξικάνος που μας έκανε άλλη δουλειά πάλι για το σπίτι εργάτης καλός. Είναι καλοί και εργατικοί άνθρωποι.

    Ίσως στατιστικά, για κάποιους Λατίνους που είναι πια πλούσιοι και Αμερικανοί πολίτες δεύτερη και τρίτης γεννιάς να λένε πως είναι ρατσιστές? Πάντα υπάρχουν τα σάπια.

    Και εμένα που φαίνεται πως πάει για φούντο η Αυτοκρατορία. Μας έχουν τρελλάνει στους φόρους για να πληρώσουν τις Μαλ.. του Μπους που τις συνεχίζει ο Ομπάμα. Αυτός που παραπονιόταν ότι ο Μπους ξοδεύει $10 Εκ το μήνα στο Ιράκ. Και τι ανακοίνωσαν σήμερα? Ότι οι μονάδες από το Ιράκ αντί να επιστρέψουν στις ΗΠΑ, μεταφέρονται στο Αφγαν., έτσι γιατί τα έχουμε μπόλικα τα $10 εκατ. το μήνα.

    Και σήμερα μου ήρθε η λίστα με τους προτεινώμενους νόμους για την Καλιφόρνια που έχουμε να ψηφίσουμε στις 19 Μαΐου. Θέλουν λέει να αυξησουν και άλλο τους φόρους γιατί δεν έχουν. Οουυυυρτ ρε να μου χαθήτε που θέλετε και άλλα λεφτά για να τα ξοδέψετε.

    Γι'αυτό πολιτικά είμαι της Ρεπουμπλικανικής/Συντηριτικής πλευράς, αλλά δυστυχώς δεν έχει βρεθεί κανένας καλός και σωστός Ρεπουμπλικάνος στις τελευταίες εκλογές.

    Η Αμερική ξοδεύει το υψηλότερο ποσοστό κατά κεφαλήν στην εκπαίδευση, σχολεία, ενώ είναι δεν θυμάμαι ακριβώς που, αλλά δεν είναι στις πρώτες θέσεις.

    Η Αμερική είναι να κάνεις γρήγορο χρήμα και μετά να φεύγεις για σύνταξη αλλού - που είναι και το πλάνο μου.

    ReplyDelete
  11. Για τους μωαμεθ εχεις δικιο,ζητημα αν ενα 3%,οι πιο προοδευτικοι/δυτικοποιημενοι δεν ειναι αντισημ.
    Οι υπολοιποι ειναι φιδια που παριστανουν τον "αμερικανο"...
    Κανε πακετο & παγενε Ισραηλ...ή Ελβετια...

    Οι Ρεπ Εβραιοι ειναι κυριως οι "ορθοδοξοι"/παραδοσιακοι,που συμπαθω ιδιαιτερα,μονο ομως 20%,το λοιπο 80% ψηφιζει Δημ μονοκουκι...

    ReplyDelete