Monday, April 13, 2009

Το Πακιστάν μοιάζει με βόμβα έτοιμη να εκραγεί

Ο φίλος του μπλογκ, Αλχημιστής, ανέφερε σε σχόλιό του το παρακάτω άρθρο της εφ. Washington Post σε αναδημοσίευση και μετάφραση της εφ. Καθημερινή.

Διαβάζοντας αυτό το άρθρο που αναφέρεται στο επικίνδυνο πυρηνικό Πακιστάν, εμένα μου προκαλεί ακόμα περισσότερο φόβο για το Ιραν. Τώρα που το Πακιστάν είναι είδη πυρηνικό είναι πολύ αργά να το σταματήσουν (ο οποισδήποτε) και ο κίνδυνος να πάρουν οι Ταλιμπάν την κυριαρχία με την βία, και επομένος και τα πυρηνικά, είναι αρκετά πιθανό. Η μόνη λύση στο Πακιστάν είναι η Δύση να «πάει στο κρεβάτι» με τους αναλφάβητους και πρωτόγονους φυλάρχους του κάθε Ταλιμπανέζικου και Ισλαμικού χωριού!

Δεν θέλω να το Ιράν να γίνει άλλο ένα Πακιστάν. Ακολουθεί το άρθρο.
-----------------------------

Tου David Ignatius - Aρθρογράφου της Washington Post

Το Πακιστάν θυμίζει βόμβα μολότοφ που περιμένει το σπίρτο που θα την ανάψει. Η κυβερνώσα ελίτ διαπληκτίζεται για τα πολιτικά, την ώρα που στους δρόμους οι ταλιμπάν κλιμακώνουν τις επιθέσεις αυτοκτονίας. Ο στρατός έχει αναλάβει τον ρόλο του εθνικού συμφιλιωτή την ώρα που τον περιζώνουν ανησυχίες για τη δράση των μουσουλμάνων στις δικές του τάξεις. Ενδιαμέσως οι ΗΠΑ, ιστορικός φίλος και ευεργέτης του Πακιστάν, συμβολίζονται στη λαϊκή συνείδηση με τη μορφή μη επανδρωμένων αεροσκαφών που διαρκώς υπερίπτανται της επαρχίας των Δυτικών Συνόρων και σκοτώνουν μαχητές των Tαλιμπάν με τηλεχειριστήριο.

Φώτο: ο πρέσβης Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ
Για όλους αυτούς τους λόγους δύο απεσταλμένοι της κυβέρνησης Ομπάμα, ο πρέσβης Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ και ο ναύαρχος Μάικ Μάλεν, επισκέφτηκαν εσπευσμένα το Ισλαμαμπάντ την περασμένη εβδομάδα για να εξηγήσουν στην κυβέρνηση τη νέα στρατηγική για το Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Στη διάρκεια σύντομης περιοδείας συγκέντρωσαν στοιχεία για την πακιστανική κρίση και διερεύνησαν τρόπους για να βοηθήσουν τη χώρα να ανακτήσει τη χαμένη σταθερότητα.

Οι κ. Χόλμπρουκ και Μάλεν πήραν μια πρώτη ιδέα για τα προβλήματα του Πακιστάν με το που έφτασαν εκεί τη Δευτέρα το βράδυ. Η Αν Πάτερσον, η σεβαστή πρέσβειρα των ΗΠΑ, είχε προσκαλέσει εκπροσώπους της πολιτικής ελίτ της χώρας για να καλωσορίσουν μαζί τους Αμερικανούς απεσταλμένους. Στη διάρκεια ερωταποκρίσεων ξέσπασε κραυγαλέος καβγάς μεταξύ των υποστηρικτών του προέδρου Ασίφ Αλί Ζαρντάρι και των υποστηρικτών του αντιφρονούντα προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου, Ιφτικάρ Μοχάμεντ Τσοντρί. Ο τσακωμός στον οποίο αναφέρθηκε ο πακιστανικός Τύπος φωτογράφισε μια χώρα τόσο βυθισμένη στις αντιπαραθέσεις και τους καβγάδες, ώστε να μην μπορεί να διευθετήσει τα προβλήματά της.

Την επομένη το πρωί νέα στοιχεία ήρθαν στην επιφάνεια για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει το Πακιστάν. Οι Χόλμπρουκ και Μάλεν συνάντησαν ομάδα νεαρών φυλάρχων, οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους ταξίδεψαν από το Βαζιριστάν και άλλες παραμεθόριες περιοχές. Ορισμένοι φορούσαν πολύχρωμα τουρμπάνια, κατά την παραδοσιακή αμφίεση των συνόρων, άλλοι φορούσαν δυτικά ρούχα. Εάν οι ηγέτες των Tαλιμπάν στα μέρη τους μάθαιναν ότι συναντήθηκαν με τον ειδικό απεσταλμένο του προέδρου Ομπάμα και με τον αρχηγό του μικτού γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, θα τους σκότωναν.

«Είμαστε όλοι Tαλιμπάν» είπε ένας νέος άνδρας, εννοώντας ότι ο κόσμος στην περιοχή του στηρίζει τον αγώνα, αν όχι τις μεθόδους των τρομοκρατών. Εξήγησε ότι η εξέγερση εξαπλώνεται και στο Πακιστάν, όχι λόγω του προσηλυτισμού, αλλά κυρίως λόγω της λαϊκής οργής. Σε κάθε μαχητή σκοτωμένο από αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αντιστοιχούν δέκα νέοι μαχητές, είπε. «Δεν μπορείτε να συναντήσετε τον κόσμο εκεί, γιατί σας μισούν», εξηγεί.

Στην πραγματικότητα, τα λόγια του νεαρού φυλάρχου μού φάνηκαν πολύ πιο ξεκάθαρα από εκείνα της ελίτ στη δεξίωση της πρεσβείας. Ο νεαρός συμβούλευσε την Αμερική να διοχετεύει τη βοήθεια μέσω των φυλάρχων και όχι μέσω της διεφθαρμένης πακιστανικής κυβέρνησης. Να εκπαιδεύσει τα τάγματα της μεθορίου, επανδρωμένα από εγχώριους, αντί να εξαρτάται από τον πακιστανικό στρατό. Και για να αποδυναμώσει τον ρόλο των ισλαμικών ιερατικών σχολών, η Αμερική καλά θα έκανε να στηρίξει την ανύπαρκτη δημόσια εκπαίδευση στις περιοχές αυτές.

Αργότερα, την ίδια ημέρα, ο πρόεδρος Ζαρντάρι μάς συνάντησε στο προεδρικό μέγαρο. Ηταν πειστικός μιλώντας για την κληρονομιά της νεκρής συζύγου του Μπεναζίρ Μπούτο, που δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 2007 από τον «καρκίνο» της μουσουλμανικής τρομοκρατίας, όπως είπε. Ομως σε ορισμένα θέματα ασφαλείας και μυστικών υπηρεσιών επικαλέστηκε άγνοια ή προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη σε άλλους, δίνοντας την εντύπωση ενός περιστασιακού προέδρου χωρίς πυγμή.

Ο Ζαρντάρι έκανε μια ενδιαφέρουσα πρόταση ως προς τα μη επανδρωμένα Predator. «Θα εκτιμούσαμε τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε εμάς, έτσι ώστε να σφυροκοπήσουμε με τα αεροσκάφη την τρομοκρατική απειλή. Ετσι, θα δικαιολογήσουμε τους βομβαρδισμούς», είπε. Αργότερα Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι η πρόταση Ζαρντάρι θα μπορούσε να αποβεί χρήσιμη.

Οπως συχνά συμβαίνει σε χώρες φιλικές προς την Αμερική, που διέρχονται σημείο καμπής, υφίσταται χάσμα ανάμεσα σε αυτά που οι κυβερνώντες συζητούν μεταξύ τους και αυτά που μπορούν να ομολογήσουν δημοσίως. Οι Πακιστανοί ηγέτες γνωρίζουν ότι οι επιθέσεις των Predator συμβάλλουν στον αγώνα κατά των Tαλιμπάν στο Βαζιριστάν, δεν θέλουν όμως να εμφανιστούν σαν λακέδες των Αμερικανών. Ετσι, καταγγέλλουν δημοσίως την τακτική που υιοθετούν κατ’ ιδίαν. Ούτως ή άλλως, το χάσμα πρέπει να κλείσει.

Μόνη θετική ένδειξη στο χάος αυτό είναι ότι ο πακιστανικός στρατός δεν παρεμβαίνει. Ο στρατηγός Ασφάκ Κιγιάνι, αρχηγός ΓΕΕΘΑ, είπε στους πολιτικούς ηγέτες να συνέλθουν και να συνεργαστούν. Φαίνεται να γνωρίζει ότι η οδός προς τη σταθερότητα δεν συνεπάγεται ένα ακόμη πραξικόπημα. Αντιθέτως, το ζητούμενο είναι αυτή η απείθαρχη χωρίς κανόνες δημοκρατία να λειτουργήσει προτού να είναι πολύ αργά.

http://israelyesgr.blogspot.com/

25 comments:

  1. epimeno ston rolo tou Pakistan stin anaptixi tis tromokratikis pleyras tou islam. ( yparxei panta kai safos h pleyra tou islam pou tha mou arese na vlepo ston kosmo px sou eipa aftin tou Mevlana )
    to Pakistan eine opos xereis ena kratos-diazigio h mia ektrosi . egine gia na mazepsei tropos tou legein tous mousoulmanous tis Indias ( ousiastika milame gia ena kratos)ton giatro tis epemvasis ton ekane o synithos ypoptos tis epoxis h vretania. tin synexia ths parakolouthisis tou asthenous anelave h ameriki ( milame panta gia psyxasthenia)
    to apolyto islamiko kratos lipon me pano apo 120 ekatomyria katikoys (96 % mousoulmanoi) kai ton 7 strato ston kosmo eine ena synothileyma apo dekades files kai gloses . syndetikos krikos panta to islam . mexri kai thn proteyoysa Islamabad ( o topos toy islam ) meteferan apo to karatsi . ( i islamabad eine ena apo ta kapapliktikotera erga tou Doxiadi )
    to morfoma afto diikite sxedon panta apo diktaktoria . h "politiki "exousia" exei panta stenes sxeseis me tin vretano-amerikaniki kynopraxia o de laos KAMIA .
    apo tis Madrasah tou xekinise h epithesi sto metro toy londinou ( pali brosta h islamiki ekpedeysi san aftin ths egyptou )
    poli apo tous pakistanous exalou exoun vretaniko diavatirio pou tous prosdidei evelixia.
    sto pakistan organononte oi epitheseis ton taliban ekei panta kryvonte osoi theloun na kryfotsou. milame gia mia efialtiki katastasi.
    to pakistan den perimenei na ginei piriniki dynami. to pakistan den perimenei na organothei texnologika . to pakistan perimenei na metamorfothei os alli kampia .
    kai edo i vretaniko-amerikaniki coalition espire anemous. tha therisei thieles syntoma

    ReplyDelete
  2. για το καθαρόαιμο... ( κάποιος εδωσε πριν τον ρόλο της εβραίας ερωμένης του Μουσολίνη στην ιδεολογική διαμόρφωση του φαινομένου , ο φασισμός ξεκίνησε απο τιν ΙΤΑΛΙΑ )

    Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

    Ο φασισμός είναι ριζοσπαστικἠ και αυταρχική πολιτική ιδεολογία και μαζικό κίνημα που έχει ως στόχο να θέσει το έθνος, το οποίο ορίζει βάσει αποκλειστικών βιολογικών, πολιτισμικών ή/και ιστορικών συνθηκών, υπεράνω κάθε άλλης αξίας και να δημιουργήσει μια κινητοποιημένη εθνική κοινότητα.[1]

    Ο όρος φασισμός προέρχεται από την ιταλική λέξη fascio (φάσκιο) που με τη σειρά της ετυμολογείται από το λατινικό «fasces» (φασκές) και σημαίνει «ράβδοι δεμένες μαζί με έναν πέλεκυ». Η λέξη παραπέμπει στους «littores» (λιτόρες) που ήταν ένα είδος ομάδων σωματοφυλάκων των γερουσιαστών της αρχαίας Ρώμης οι οποίοι διακρίνονταν από μια ράβδο που κρατούσαν και η οποία ήταν το σύμβολο της εξουσίας τους. Οι fasces ήταν στην αρχαία Ρώμη σύμβολο της εξουσίας των δικαστών και συμβόλιζαν την «ισχύ δια της ενώσεως»: μια μόνο ράβδος σπάζει εύκολα, ενώ μια δέσμη πολύ δύσκολα. Οι ράβδοι δεμένες γύρω από έναν διπλό πέλεκυ που έγινε το σύμβολο του φασισμού. Η αντιστοιχία με τους φασίστες της δεκαετίας του '20 βρίσκεται στο ότι οι πρώτες ομάδες φασιστών που σχηματίστηκαν στην Ιταλία ονομάστηκαν «fascio di combattimento», δηλαδή ομάδες-δέσμες μάχης.

    ReplyDelete
  3. Μη τα παραλεμε,οσο δουλευει η κρεμαλα,το Πακισταν θα κυβερνιεται απο φιλοδυτικους...

    ReplyDelete
  4. Αλχημιστή,

    Συμφωνώ με την ανάλυσή σου για το Πακιστάν.

    Για να σβήσεις μια φωτιά το νερό ή τον πυροσβεστήρα το σημαδεύεις στην βάση, στον πυρήνα της φωτιάς, όχι στις φλόγες που εξατμίζονται στον αέρα.

    Το Πακιστάν είναι αυτή η βάση.

    Είναι δίκοπο μαχαίρι όμως. Η Βρετανο-Αμερικάνική συμμαχία (και πολλοί άλλοι στα 5 μόνιμα μέλοι του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών) προσβλέπουν πάντα σε "ελεγχόμενους" πολέμους για πωλήσεις όπλων (νομίμων και παρανόμων), πωλήσεις πρώτων υλών για ανοικοδόμιση κλπ.

    Το πρόβλημα είναι όταν ο "ελεγχόμενος" πόλεμος γίνεται ανεξέλεγκτος!!

    ReplyDelete
  5. Μερικά μέρη κυβερνιώνται μόνο με δικτατορία (εξού και η κρεμάλα που ανέφερε ο Χαριλοτζι).

    Η δημοκρατία είναι πολυτέλεια που οι Ισλαμοτρομοκράτες θα την χρησιμοποιήσουν προσωρινά προς ώφελός τους για να επιβάλουν όσο γίνεται πιο γρήγορα την Ισλαμοτρομοκρατία του νόμου Σαρία, δηλ. δικτατορία πιο επικίνδυνη από την Δυτική δικτατορία.

    ReplyDelete
  6. tin pithanotita ( opos panta ginete an thes anaferome diexodika) na metalaxthei h stratiotiki diktaktoria se islamiki tin exeis katholou skeytei?

    ReplyDelete
  7. Σε αυτό σίγουρα προσβλέπουν οι Ταλιμπάν και γενικά οι Ισλαμοτρομοκράτες.

    Ποια όμως είναι η πιο γρήγορη οδός (ή που θα συναντήσουν λιγότερα εμπόδια) για να φτάσουν στην Ισλαμική Δικτατορία? Μέσω της Στρατιωτικής Δικτατορίας ή μέσω μία υποτιθέμενης "Δημοκρατίας"?

    Σίγουρα μέσω της "Δημοκρατίας"

    Όπως είδαμε και στην Γάζα, η Χαμάς ήταν έλεγχώμενη με την Δικτατορία που επεβαλε το Ισραήλ πριν την αποχώρηση, και Παλαιστινιακή Αρχή, Ισραήλ και ΗΠΑ έκαναν το λάθος και τους έδωσαν "Δημοκρατία" - έτσι τώρα μεσω της Δημοκρατίας έχουν επιβάλλει την Ισλαμική Δικτατορία τους.

    Για να φτάσουν οι Πακιστανοί σε μία αληθινή Δημοκρατία, πρέπει να περάσουν από πολλά στάδια και χρόνια εξευγενισμού, μόρφωσης και αποτοξίνωση του Ισλαμικού Τρομοκρατικού φανατισμού. Έως τότε, χρειάζονται Στρατιωτική Δικτατορία που να αρχίσει να βάζει τις βάσεις της μόρφωσης και της αποτοξίνωσης για τον δρόμο προς την Δημοκρατία.

    ReplyDelete
  8. Οι Βρετανοαμερικανοι ειναι θεματοφυλακες της ειρηνης & του πολιτισμου & εναντιον των πολεμων...

    ReplyDelete
  9. Δείχνει τώρα ταινία στην ΕΤ3 με το Μωυσή που επιστρέφει απ' το όρος Σινά και δίνει εντολή να σφάξουν όσους δεν λατρεύουν το Γιαχβέ. Αχ! Ωραίες εποχές!

    ReplyDelete
  10. Ολες οι θρησκειες εχουν εντολες εξοντωσης των απιστων...

    Οπως & οι παγανιστικες,των ελ & των Ρωμαιων...

    ReplyDelete
  11. XAXAXA, σφάξτε όλους τους άπιστους. Τι μπούρδες.

    Όλοι έχουν πάρει σειρά, και τώρα ήρθε η σειρά των Ισλαμιστών να το πράξουν (ή μάλλον να το ξανάπραξουν - το είχαν ξανακάνει παλίοτερα με το Χαλιφάτο).

    ReplyDelete
  12. οι φασίστες είναι πάντα φασίστες δεν έχουν χρωμα εθνος ή θρησκεία ίσος η αγαμία όπως θα έλεγε ο μεγάλος εβραίος Φρουντ το παρακάτω video για τα δύο ζωη να έχουν πια καθαρόαιμα .
    http://wideeyecinema.com/?p=705


    Fascist Jews? They existed in Mussolini’s Italy. The similarities between George Bush & Hitler are demonstrated further here in this documentary about Mussolini and the rise of Fascists in Italy. But there are some differences, such as the Jewish Fascists that supported Mussolini and Mussolini’s none acceptance of Hitler’s master race theories.

    ReplyDelete
  13. Kach and Meir Kahane:
    The Emergence of Jewish Quasi-Fascism
    http://www.geocities.com/alabasters_archive/kach_and_kahane.html

    ReplyDelete
  14. Για λογους αρχης,αρνουμαι να διαβασω σεντονια...

    Ο Καχανε ηταν παρεξηγημενος & δυσφημισμενος,
    σαν τον ομ/φιλο Φορτυν,που τον εκραζαν "ακροδεξιο",
    ενω ηταν...ακροαριστερος...

    ReplyDelete
  15. όταν μαθαίνεις να λειτουργείς με συνθήματα ασφαλώς δεν διαβάζεις σεντόνια . εξάλου εσύ είσε πεφωτισμένος . για τον κοσμάκη ειναι τα σεντόνια όχι για τα καθαρόαιμα. αλήθεια πόσα ΝΟΒΕL πήρες σήμερα ? κανένα hi score στο kill them all?

    ReplyDelete
  16. Propaganda is the dissemination of information aimed at influencing the opinions or behaviors of people. As opposed to impartially providing information, propaganda in its most basic sense, often presents information primarily in order to influence its audience. Propaganda often presents facts selectively (thus lying by omission) to encourage a particular synthesis, or gives loaded messages in order to produce an emotional rather than rational response to the information presented. The desired result is a change of the attitude toward the subject in the target audience to further a political agenda.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Propaganda

    ReplyDelete
  17. apo to in.gr
    meta tin akros epikodomitiki epemvasi tis amerikanosymaxikis stratias pou steythike me pliri epityxia.... h kaliergeia narkotikon epanilthe sta palia epipeda ( to xrhma xerete asfalos ti ginete). oi taliban exontas pia xesalosei kathorizoun tis tyxes ton anthropon
    asfalos oi gnorizontes xeroun oti ta symaxika strateymata proaspizonte MONO ta pipelines tou petreleou. kai MONO afta. megalosame etsi akomi mia genia axiomaxon etimopolemon englimation . me to diko mas know-how ( tote pou kinigousame tous komounistes) THAMASTE TO AVGO TOU FIDIOU POU EKOLAPTATE. syntoma konta sas.....
    http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1004806&lngDtrID=245

    Νεαρό ζευγάρι εκτέλεσαν οι Ταλιμπάν μπροστά από τζαμί στην επαρχία Νιμρόζ του νοτιοδυτικού Αφγανιστάν, όπου είναι ισχυρή η επιρροή των φανατικών ισλαμιστών. Οι δύο νέοι, ηλικίας 21 και 19 ετών, είχαν φύγει από τις οικογένειές τους για να παντρευτούν. Οι Ταλιμπάν εξέδωσαν φετφά και τους τουφέκισαν...

    Ο κυβερνήσης της αφγανικής επαρχίας Νιμρόζ χαρακτήρισε το τραγικό περιστατικό «προσβολή κατά του Ισλάμ».

    «Οι νέοι ήταν ανύπαντροι, ήταν ερωτευμένοι και ήθελαν να παντρευτούν, γι' αυτό έφυγαν από τις οικογένειές τους που δεν ενέκριναν αυτή την ένωση» δήλωσε ο Νταστατζίρ Αζαντ.

    «Τρεις μουλάδες Ταλιμπάν τους οδήγησαν στο τζαμί του χωριού Χας Ροντ, εξέδωσαν φετφά [θρησκευτικό διάταγμα] που απαιτούσε την εκτέλεσή τους και τουφεκίστηκαν έξω από το τέμενος» συνέχισε.

    Ο κυβερνήτης δεν απέκλεισε την πιθανότητα οι οικογένειες των δύο νέων να σχετίζονται με τους Ταλιμπάν.

    Αφγανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι Ταλιμπάν βρήκαν το ζευγάρι ενώ επιχειρούσε να μεταβεί στο Ιράν. Τους ανάγκασαν να επιστρέψουν στο χωριό τους, όπου και τους εκτέλεσαν δημόσια.

    Στο Αφγανιστάν, όπως και στο γειτονικό Πακιστάν, τα εγκλήματα τιμής είναι συνηθισμένο φαινόμενο και ενίοτε διαπράττονται με θύματα νεαρές γυναίκες που αρνούνται να παντρευτούν άνδρα επιλεγμένο από τους γονείς τους.

    ReplyDelete
  18. Να ετοιμαζομαστε για...πολεμο με τον ισλαμοφασισμο εφ' ορου ζωης...

    ReplyDelete
  19. Ρε παιδιά, λεξικό το κάνατε το μπλογκ. Δεν νομίζω πως χρειαζόμαστε επεξηγήσεις της σημασίας των λέξεων.

    Το 47λεπτο βίντεο που το είδα, και το κείμενο παραπάνω που το διάβασα, δείχνει καθαρά ότι για κάθε δράση υπάρχει αντίδραση και οι ακραίες δράσεις φέρνουν ακραίες αντιδράσεις.

    Στο Ισραήλ, η άνοδός της ακραίας Χαμάς και των ακραίων ασταμάτητων τρομοκρατικών επιθέσεων, ώθησαν την Ισραηλινή κοινωνία στην σημερινή Δεξιά κυβέρνηση.

    Ο 1ος ΠΠ είχε συνθλίψη την Ευρώπη και τους κατέρευσε οικονομικά. Τον 2ΠΠ, οικονομικοί κυρίως λόγοι οδήγησαν τους ανθρώπους στα άκρα αριστεράς και άκρα δεξιά.

    Έχει πλάκα πως στο βίντεο μιλάνε πως ο φασισμός πήγε να διαλίσει τον "Σοσιαλισμό", ενώ στην πραγματικότητα ήταν ακραίος Σοσιαλισμός, δηλ Κουμουνισμός.

    Έχουμε παρόμοια φαινόμενα σήμερα. Παγκόσμια οικονομική κρίση αρχικά πηγαίνει τις κυβερνήσεις όλο και πιο αριστερά στην προσπάθειά τους να σώσουν τις οικονομίες. Ποιος θα το πίστευε πως στην Αμερική η Κυβέρνηση θα είχε το 80% ιδιοκτησίας σε πολλές τράπεζες και ασφάλειες?!?!?!

    Συνχρόνως, ανάμεσα στον κόσμο, στο λαό, αρχίζουν να αποδίδουν την οικονομική κρίση στους ξένους. Στην Ελλάδα κατακρίνουν όλους τους Αλβανούς, Πακιστανούς, Αφρικάνους και κλασσικά τους Εβραίους με τον Πλεύρη και τον ΛΑΟΣ να παίρνουν να πάνω τους. Παρόμοια γεγονότα συμβαίνουν σε όλες τις άλλες χώρες.

    Στην Ελληνική μπλογκόσφαιρα είναι σαν ένας πόλεμος μεταξύ των Νεοναζί, Φασιστικών μπλογκς και τέρμα αριστερών, Αναρχίκών, αντιεξουσιαστικών μπλογκς. Μοιάζει πολύ με την αρχή της ιστορίας του βίντεο που μας έδωσε ο Ανωνυμος πιο πάνω, μόνο που τώρα αρχίζει στο διαδίκτυο!

    Μήπως η ιστορία επαναλαμβάνεται?

    ReplyDelete
  20. na min kourazo kai ego an kai nomizo oti panta oi orizmoi voithane sto na aftoprosdiorizomaste . gnothhs ayton .
    to parakato arthro diavaste to apo ton guardian eine poly poly endiaferon . isos katadixi mia emoni pou exo sto thema Pakistan . alla nomizo oti to kako ayxanete me geometriki proodo

    Taliban and Pakistan officials agree permanent ceasefire in Swat valley

    Agreement between militants and Pakistani officials raises fears of potential outpost of militant rule 100 miles from Islamabad

    http://www.guardian.co.uk/world/2009/feb/21/pakistan-afghanistan

    saria symenei
    # Women cannot wear colourful clothes and has to cover all of their body exept eyes.

    # Girls and Women cannot go to school or anywear outside their home.

    # The court will be open and the punishment will be given open.

    # Men cannot shave their mustaches.

    # No one can see T.V. or watch a film or any thing that is a mean of entertaiment.

    ReplyDelete
  21. http://www.guardian.co.uk/world/2009/apr/14/sharia-law-in-pakistans-swat-valley



    * News
    * World news
    * Pakistan

    Pakistan bows to demand for sharia law in Taliban-controlled Swat Valley

    • Some hope Swat Valley change is prelude to peace
    • Human rights groups fear spread of violence

    eine panta pou to pakistan eine under control apo thn dysh kai ola litourgoune omala. milame gia mia xora me PIRINIKA OPLA oxi gia mia xora pou THA ginei piriniki dynami

    ReplyDelete
  22. vale kai afto na desei to glyko
    http://www.guardian.co.uk/world/video/2009/apr/02/swat-valley-flogging

    ReplyDelete
  23. Αλχημιστή,

    Τα διάβασα όλα και είδα το βίντεο.

    Το ξύλο βγήκε απ' τον παράδεισο! :)

    Πλάκα κάνω, με μία κατάσταση που είναι πραγματικά τραγική!

    Αληθινά πρωτόγονοι οι άνθρωποι - δεν τους χαρακτηρίζω ζώα για θα τους ανύψωνα.

    Για να βλέπει ο κόσμος τι σημαίνει, πρακτικά, ο νόμος Σαρία, που επιβάλλουν οι Ταλιμπάν, οι Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος, η Χαμάς, και που έχουν ζητήσει οι Μουσουλμάνοι της Αγγλίας και της Αυστραλίας να επιβληθεί σε αυτές τις χώρες!!!!!!!

    ReplyDelete
  24. distixos file mou h eythinh gia thn katantia istorika varenei tin dysh . den thelo ( mporo na to kano an ziththei ) na "sentoniaso" kai ego .
    sto perasma tou xronou agnoithike to poso sovari eine h katastasi kai pou tha odigisei. h geografika apomonomeni ameriki den polyniastike . h vretania to ezise sto petsi ths . ( prosferei panta ton kalitero dromo stous taliban gia tin evropi des http://www.guardian.co.uk/world/2009/apr/11/student-visas-business)
    to thema eine oti an DEN OURLIAXOUME na ependithoun xrhmata stin pedia stis ekei perioxes den allazei tipota gia tis metepita genies. to thema tha paei xeirotera. milame panta gia kosmiki pedia. apo ekei xekinane ola.
    afto fovounte kai oi talibanezoi giafto to proto pragma pou ekanan eine na idrisoun ametrita islamika sxoleia. h lysi an kai epodini eine sta xeria mas. den paleyonte alios ta ekatontakis ekatomyria tou kosmou pou zoune ekei. thelei na pexoume exypna. lyseis tha se skotoso dystixos den leitourgoun giati h axia tis zois exei diaforetiki enia logo fylosofias. esy niazese gia tin diki sou akinos oxi.
    parepiptontos an vrethei kapia stigmi stis Serres tha xaro na se filoxeniso . tha exo kai mousafirides apo to israil to kalokeri. giortazoun ta 200 xronia pou efygan apo tis serres

    ReplyDelete
  25. http://www.jewishencyclopedia.com/view.jsp?letter=H&artid=567

    ReplyDelete