Friday, April 24, 2009

ΜΕΡΙΚΑ ΛΕΠΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ. ΕΤΟΙΜΗ Η ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΠΛΗΓΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΙΡΑΝ

Φώτο: Αναλυτικός χάρτης του Ιράν και των πυρηνικών του εγκαταστάσεων. Κάντε κλικ για μεγένθυση.

Από το μπλογκ http://anacondagr.wordpress.com/ σε αναδημοσίευση του cohen.gr

Δρ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΔΡΟΥΓΟΣ

Πανέτοιμη είναι η IAF για προληπτικό πλήγμα από αέρος (αλλά και πυραυλικό) εναντίον των πιο σημαντικών βάσεων του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν. Από τη στιγμή που η “κλειστή ομάδα” Νετανιέχου – Λίμπερμαν – Μπάρακ – Ασκενάζι – Γιαντλίν – Χαρέλ – Ντογκάν κ.ά., δώσει το “πράσινο φως” για την επιδρομή, είναι θέμα ωρών η υλοποίησή της από 50 και πλέον αεροσκάφη (F-16 και F-15 της IAF). Τα πρόσφατα δημοσιεύματα των SUNDAY TIMES ενισχύουν τις πληροφορίες του anacondagr, (που κατά καιρούς δημοσιεύουμε).

Οι πρόσφατες δηλώσεις Αχμαντινεντζάντ περί απολύτου ελέγχου του πυρηνικού κύκλου, ελήφθησαν υπό διαφορετικό “πρίσμα” από το Τελ Αβίβ σε σχέση με την Ουάσινγκτων. Δεν είναι τυχαίες και οι δηλώσεις του Τζο Μπάϊντεν και του Ρόμπερτ Γκέϊτς, ότι “δεν θα συνιστούσαν στο Ισραήλ να προχωρήσει σε μία τέτοια ενέργεια”.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ANACONDAGR (και πάντοτε στα όρια του εφικτού):
Από τώρα και μέχρι τον ερχόμενο Φεβρουάριο είναι το διάστημα που το Ισραήλ “αγγίζει τα όρια της υπομονής”. Δεν περιμένει κάτι το ιδιαίτερο από την κυβέρνηση Ομπάμα και τα “ανοίγματα” προς την Τεχεράνη (είναι άλλωστε γνωστό ότι οι Ιρανοί δεν σέβονται συμφωνίες ή μορατόρια). Οι πλείστοι αναλυτές στο Ισραήλ εκτιμούν ότι “αυτές οι ιδέες περί επαφών με το Ιράν είναι ευχολόγια και η Τεχεράνη επιδιώκει να γίνει πυρηνική δύναμη”.

Ήδη, η IAF με “αιχμή” τα πλήγματα στο Σουδάν, έχει δοκιμάσει με απόλυτη επιτυχία τα “μακράς εμβέλειας πλήγματα” με αποστάσεις που προσεγγίζουν τις 3 κορυφαίες πυρηνικές εγκαταστάσεις της NATANZ – ISFAHAN – ARAK.

Αιγύπτιοι – Ιορδανοί – Σαουδάραβες και τα Εμιράτα του Κόλπου (ΗΑΕ – Μπαχρέιν – Κουβέιτ- Ομάν), “ευνοούν” με διάφορους τρόπους και “κρυφές επιλογές” την IAF. Αντίθετα, το QATAR (λόγω διαφόρων επιλογών του), διακριτικά παραμένει εκτός των όποιων επαφών. Στη NATANZ εδρεύει η μονάδα εμπλουτισμού του Ουρανίου, στο ARAK είναι η βάση / εγκατάσταση ΒΑΡΕΟΣ ΥΔΑΤΟΣ, ενώ στο ISFAHAN η βάση μετατρεψιμότητας του Ουρανίου.

Βάσει αναλύσεων στη NATANZ ο στόχος είναι η καταστροφή των χιλιάδων φυγοκεντριστών, στο ISFAHAN τα τούνελ στα οποία έχουν τοποθετηθεί 255 τόνοι αερίου και στο ARAK είναι ο αντιδραστήρας βαρέος ύδατος που παράγει Πλουτώνιο. Η οποιαδήποτε αιφνιδιαστική ενέργεια θα διαρκέσει λίγα λεπτά (και όχι 100 δευτερόλέπτα όπως το 1981 εναντίον του Ιρακινού πυρηνικού αντιδραστήρα OSIRAQ). Στην επιχείρηση οι Ισραηλινοί εμπλέκουν αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου, εναέριου ανεφοδιασμού, καθώς και ελικόπτερα για Έρευνα και Διάσωση (SAR).

Οι ΗΠΑ επί του παρόντος διαφωνούν με μία τέτοια ενέργεια, ενώ έχουν τον κύριο λόγο, λόγω συμμαχιών με την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία και το Ιράκ, (εναέριοι διάδρομοι – χαμηλές πτήσεις κ.ά.). Από τα αεροσκάφη της IAF θα πληγούν και “κινούμενοι στόχοι” (γι αυτό και στο Σουδάν το σενάριο παίχτηκε κανονικά). Στρατηγοί των ΗΠΑ “δεν έχουν αποκλείσει τις ιδιαίτερα πιεστικές καταστάσεις”, οπότε το Ισραήλ “μπορεί να ενεργήσει ανά πάσα στιγμή”. Ασφαλώς, οι Ισραηλινοί χρειάζονται Αμερικανική λεπτομερειακή INTELLIGENCE, ενώ ήδη ενεργούν επί δύο χρόνια στο έδαφος του Ιράν διάφοροι κομάντος. Δεν αποκλείεται το Ισραήλ να έχει ήδη προμηθευτεί τις βόμβες βαθιάς διάτρησης (παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα από τους Αμερικανούς). Ίσως οι επικείμενες επισκέψεις Νετανιέχου στις ΗΠΑ και Ομπάμα στο Ισραήλ να συγκεκριμενοποιήσουν τα πράγματα, (μπορεί να μην είναι ο Ντικ Τσένι στο Λευκό Οίκο, αλλά είναι αρκετοί οι σύμβουλοι του Ομπάμα που “ευνοούν” τη δυναμική λύση.

Σε μερικές εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά ειδική άσκηση καθολικής ετοιμότητας του Ισραήλ, για να αντιμετωπίσει τις Ιρανικές αντιδράσεις (πυραυλικές – τρομοκρατικές). Το Ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα ARROW (ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου), οι συστοιχίες PATRIOT-3, καθώς και το ραντάρ που ήδη είναι στην έρημο της Νεγκέμπ (με παρουσία 160 Αμερικανών Ειδικών) και το οποίο “σαρώνει όλη την περιοχή”, θα ενεργήσουν από κοινού σε συνεργασία με AWACS και άλλα αεροσκάφη. Δεν αποκλείεται το Ισραήλ να έχει στη διάθεσή του “στοιχεία” της Αμερικανικής STRATCOM / GLOBAL STRIKE CONCEPT. Επίσης, η Ισραηλινή Διοίκηση HOMELAND SECURITY θα πραγματοποιήσει δύο ειδικές ασκήσεις για την πλήρη προετοιμασία του πληθυσμού (θα γίνουν σχετικές SIMULATIONS).

Το Τελ Αβίβ έχει ήδη κάνει πολλές δοκιμές για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πυραυλικών επιθέσεων από το Ιράν, σε συνδυασμό με τυχόν πλήγματα από τη Χεζμπολάχ και το Λιβανέζικο μέτωπο. Πάντως, Αμερικανοί ειδικοί παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις επερχόμενες Προεδρικές εκλογές στο Ιράν (Ιούνιος), γιατί “πολλά πράγματα θα αποφασισθούν αμέσως μετά την επανεκλογή ή μη του Αχμαντινεντζάντ”. Οι επικείμενες ασκήσεις προσδίδουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις επερχόμενες αποφάσεις. Πάντως, οι Αμερικανοί είναι οι μόνοι “που έχουν επαφή με τις εξελίξεις”, αλλά υπάρχουν και κάποιες ενέργειες “που ούτε οι ίδιοι ενημερώνονται”.

Η IAF επί προηγούμενου Αρχηγού Ελιέζερ Σκεντί και επί του διαδόχου Πτεράρχου Νεχουστάν, έχει πραγματοποιήσει πολλές ασκήσεις με Ιρανικό σενάριο, ενώ οι επιθέσεις στο Σουδάν (2009) και στη Συρία (2007 / AL KIBAR) ήσαν δοκιμές, ενώ την ίδια στιγμή στις βάσεις Εϊλάτ – Χατζερίμ και Παλμασίμ γίνονται εξειδικευμένες συζητήσεις – σχεδιασμοί – αναλύσεις.

Οι Ισραηλινοί πάντως διατηρούν “μάτια και αυτιά” στο Βόρ. Ιράκ / Κουρδιστάν, ενώ και κατά καιρούς τα υποβρύχια DOLPHIN του Ναυτικού τους έχουν “κάνει δοκιμές για διάφορες επιλογές”. Το δόγμα του πρώην Πρωθυπουργού Μεναχέμ Μπέγκιν ότι “ο Εβραϊκός λαός δεν πρόκειται να αποδεχθεί ένα νέο ολοκαύτωμα και μάλιστα πυρηνικό”, είναι πάντα στο μυαλό του Νετανιέχου, ενώ το δίδυμο Λίμπερμαν (ΥΠΕΞ) και Μπάρακ (Άμυνας), εγγυάται την εφαρμογή των οποιωνδήποτε σεναρίων.

http://israelyesgr.blogspot.com/

24 comments:

  1. Ο...δοκτωρ Δρουγος,προφανως αρβανιτης,ειναι αφασια,αλλα εν προκειμενω το αρθρο ειναι μαλλον ακριβες...

    Οι Εβραιοι επρεπε εδω & καιρο να ειχαν αναπτυξει τα δικα τους οπλα. Η πυραυλικη τεχνολογια δεν ειναι τιποτε σπουδαιο.

    Επρεπε βεβαια ηδη οι εχθροι του Ισραηλ να ψοφολογουν απο καρκινο. Η φολα ειναι στη πιατσα εδω &...4000 χρονια..Πατ κιουτ,ουτε εξοδα ουτε τζερτζελες.

    ReplyDelete
  2. outos i allos tha sas genoktonisoun mesa sto israil opos genoktonisan tous ellhnogenis "evraious" asxenaz oi pragmatikoi moggoloi sefarntoi !!!


    katevaste to parakato keimeno. apo tin selida 24 eos 30+ sas afora amesa an thelete na epiviosete eseis oi asxenazi!!
    o megaliteros fovos ton arxiravinon einai na min afipnistoun oi "evraioi"!!!!!!!!


    http://www.easy-share.com/1904731245/O.E.A. 1985.rar

    ReplyDelete
  3. Ο παραπανω ανηκει στη κατηγορια των " παρανοικων αντισημιτων ",με θεωριες συνωμοσιας.

    Ουσιαστικα λεει οτι υπηρχαν & υπαρχουν Εβραιοι...ελληνικης καταγωγης,οπως ο...Χριστος ,που τον σκοτωσαν οι κακοι Εβραιοι,σημιτικης καταγωγης...

    Ουτε στον εχθρο μου δεν ευχομαι τετοιες ψυχικες αρρωστιες...

    ReplyDelete
  4. kanis lathos! aniko stin katigoria pou dinase akoma na antilifthis!

    sou dinete h eukeria na epileksis an tha praksis os karkiniko h´os ygies kitaro!oi sinepies tha einai analoges kai amiliktes!

    dimosieuste tis selides kai afiste tous anthropous aviasta na vgaloun ta siberasmata tous MESO PIRAMATIKHS EPIVEVEOSEOS pou ginete fisikos nomos eksetias tis EPANALIPSIS!

    ReplyDelete
  5. harrylogy,

    καλά θα ήταν αν ο ΕΛΛΗΝ VS CHAOS πίστευε στις θεωρίες συνωμοσίας. Αυτός βρίσκεται μάλλον στην κατηγορία της Επιστημονικής Φαντασίας και τα παραμύθια του Λιακό, όπως λέει ο Λαζόπουλος, Ελοχίμ, Νεφελίμ, Παπαρίμ.

    Έχω διαβάσει μερικά από τα παράλογά του...

    Η πλάκα είναι πως ένας παιδικός μου "φίλος", έμεινε παιδί... έμαθα από άλλο κοινό φίλο πως πιστεύει αυτές τις φαντασιώσεις και άλλα, όπως π.χ. πως οι Εβραίοι με τους Αμερικάνους, τους Κινέζους και κάποιους εξωγήινους (μάλλον τους Νεφελίμ) έχουν κατασκευάσει βάσεις στο φεγγάρι και ανα πάσα στιγμή θα επιτεθούν στην Γη!!

    Ααα, παρεπιπτώντος, αυτός ο παιδικός φίλος παίρνει ναρκωτικά - ε, κάπου χάλασε ότι εγκέφαλο ίσως είχε!

    ReplyDelete
  6. Πες μου το καθεστως οπλοφοριας εκει που μενεις.
    Η ΝΡΑ λεει οτι αν ειναι " δεξιος "- φιλοοπλικος ο σεριφης την εκδιδει,αν ειναι αριστερος-αντιοπλικος,οχι...

    ReplyDelete
  7. erotisi apli kai eykiloi. kala oloi oi aloi ene antisisimites ara englimaties. anarotithikate esys poso anti-diafora eiste ? englimatias eine mono aftos pou eine antisimitis h empimptei h katigoria se diaforous alous fasistikous prosanatolismous. anti-elinas anti-aravas anti-amerikanos anti-otiaalothes ?
    na xeroume diladi re pedi poso englimaties eimaste. eiste toulaxiston grafikoi kai fasistes mou fenete.

    ReplyDelete
  8. paidia min stenaxorieste. osoi den tha pethanoun apo karkino tha tous katharisei h mosad . meta tha epitethoume sto iran tha paroume gaza kai ditiki oxthi .tha minei mono to ethnos tou ( genetika pistopoiimeno) periousiou. tha stliloume anthropo ston Ari klp klp. pezei vevea kai na pesoume apo to krevati ston ypno mas.
    parepiptontos min xexasete na episkeytite tisdiarkeis ektheseis evraikis texnis sto louvro sto londino sto mitropolitiko ths neas yorkis kai sto berolino. ekpliktika evraika ekthemata aparamilis texnikis apo agalmata kai oikones mexri kai oti thes. meta vour piso sto jerusalem na varesoume to kefali mas sto gnosto douvari. FASISTAKIA

    ReplyDelete
  9. Ηαρρυλοτζι,

    δεν ξέρω ακριβώς πως λειτουργεί το σύστημα. Δεν έχω αγοράσει όπλο.

    Αλλά δεν νομίζω ότι πέρνεις την άδεια από τον σερίφη ή την αστυνομία. Απλά πηγαίνεις στο κατάστημα όπλων, συμπληρώνεις μια φόρμα με την οποία δίνεις το δικαίωμα στο μαγαζί να κάνει background check, η οποία διαδικασία παίρνει δύο εβδομάδες. Αν δεν έχεις εγκληματικό ιστορικό στο πουλάνε.

    Οι δύο παραπάνω ανώνυμοι είναι ο ίδιος οι διαφορετικοί?

    Αν είμασταν φασιστάκια δεν θα σας αφήναμε να κάνετε κιχ σε αυτό το μπλογκ και θα σας είχαμε σβήσει τα σχόλια κατευθείαν.

    Το Ισραήλ είναι η Δημοκρατικότερη χώρα στην Μέση Ανατολή. Οι Άραβες και οι μετανάστες μή-Εβραιοι στο Ισραήλ έχουν περισσότερα δικαιώματα και ελευθερίες από τους μετανάστες στην Ελλάδα που τους χρησημοποιούν σαν σκλάβους στις οικοδομές και στα χωράφια και τους πλακώνουν και στο ξύλο που και πού - ή μήπως δεν είναι έτσι? Κοιτάξτε στον καθρέφτη να δείτε τον πρώτο φασίστα και μετά έρχονται όλοι οι άλλοι.

    ReplyDelete
  10. Εισαι στο Αμερικα & Ρεπουμπλικανος & δεν εχεις οπλο...?

    Απαραδεκτον...Εσχατη προδοσια.

    Αυτο που λες ισχυει για την οπλοκατοχη.

    Για οπλοφορια,η ΚΑ ειναι αριστερη/αντιοπλικη,χρειαζεσαι αδεια απο σεριφη.

    Οσο για τους κουζουλους,τα σχολια τους ειναι χρησιμα για their state of mind,οπως λενε στα δικαστηρια ΗΠΑ...

    ReplyDelete
  11. opos to les dimokratia
    Five young children cling to their mother. All of them are crying. This morning, without warning, Israeli bulldozers came to destroy their home in Jabal Mukabar area of East Jerusalem.

    Speaking amongst the mangled remains of her house, Samia Ihdaidoon says she was still sleeping when Israel's police arrived.

    "They came pounding on the doors and climbed in through the bedroom window as if it was a raid. They said I had five minutes to put on my scarf and collect our valuables, then I had to get out. It's a shock for the children. Look at their faces. I'm in despair."

    Israel says the Ihdaidoon's house was demolished because it was built illegally.

    Angry neighbours congregate in the rubble.

    We're not going to leave. Why should I leave for the Israelis? This is our land. Even if we have to put up a tent and live in it
    Samia Ihdaidoon

    Osama Zahaika told us Israel makes it almost impossible for Palestinians to get building permits in East Jerusalem.

    "As a Palestinian I know why they do it. Israel doesn't want us here. My house, most of the Palestinian houses in East Jerusalem are illegal. Not granting us construction permission, demolishing our houses. It's a form of quiet transfer," Mr Zahaika says.

    "People like to talk of human rights. Where are human rights here? If you destroy a family home in winter, it's cold. In summer, it's hot. At the same time Israelis can build and live in East Jerusalem without being disturbed. Is it one rule for us, one rule for the Jews, the Israelis?"

    http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/8016258.stm

    ReplyDelete
  12. Τα αυθαίρετα και βέβαια τα ρίχνουν - και σίγουρα τους είχαν ειδοποιήσει προ πολλού (άλλο που δεν το λένε στο άρθρο), και ήξεραν πως το έχτισαν το σπίτι χωρίς άδεια, τι περίμεναν. Και αφού έχτισαν σπίτι χωρίς άδεια αυτό σημαίνει πως δεν είναι Παλαιστίνιοι που ζούσαν εκεί από παλιά. Κανείς δεν τους παίρνει αυτό που δεν είχαν.

    Γνωρίζω Παλαιστίνιο φίλο μου που είναι ιδιοκτήτης σπιτιού στην Ιερουσαλήμ. Κανείς δεν του λέει και δεν του κάνει τίποτα. Το σπίτι του είναι νόμιμο και δικό του.

    Όχι σαν το κω..χανίο στην Ελλάδα, που καίνε τα δάση και μετά χτίζουν όπου θέλουν, και μετά από κανά 20 χρόνια "τα βρίσκουμε" με τις μίζες.

    Επίσης παλιότερα, και νομίζω μερικές φορές και τώρα όταν ένας Παλαιστίνιος κάνει τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ, το Ισραήλ γκρεμίζει το σπίτι μένει η οικογένεια του Τρομοκράτη. Προς αποφυγή μίμησης, αν κάνεις τρομοκρατική επίθεση και σκοτώσεις αθώους πολίτες η οικογένειά σου θα τιμωρηθεί αν εσύ πεθάνεις.

    Και αφού μας πηγαίνεις σε διάφορα άλλα άρθρα, διάβασε και αυτό: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ....ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΕΛΛΑΔΑ,ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.--ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ--
    Το άρθρο βρίσκεται σε αυτόν τον σύνδεσμο:
    http://prezatv.blogspot.com/2008/03/blog-post_21.html

    ReplyDelete
  13. vre stin ellada kapioi ourlazoun oti afta den eine sosta , sto israil ama to kanoun tha tous faei o karkinos ( xeri o harri) oso afora tis diagrafes edo eimaste 3 kai o koukos. kopse mase mas na minei enas kai o koukos. gia des sto amerika pou meneis ti paei na pei dimokratia kita na arostisei kapoios kai na eine anasfalistos. pou na plirosoun oi alloi ...dimokratikoi... na sothei .. tin ellada tin zoume file opos exoume taxidepsei poly. gia pes mou sto dimokratiko kratos pou zeis posoi astegoi kai oti allo thes zoune se xartokouta ?
    asto file den pernaei edo. kai erotisi ama eine aftereto kai to exei evreos tha tou to stiloun ?
    sto israil filara opoios fonazei paei fylaki .
    ton parakolouthoun kai ama den eine evreos ton exafanizoun.
    kai min mou les emena pos eine sto israil . 6 mines douleya . exo katsei poly perisotero apo sena kai ton fasistako pou nomizei oti eine protos xaderfos tou ainstain kai o epomenos nobelistas tromara tou.
    exeite gemisei mirla to blog . san tromokratimenes gynekoules . ama den alaxete stasi se 20 xronia tha sas fane gia ptoino ta islamia . edo o misos OHE thelei na stilei ta terata gia englimata polemou kai eseis ekei mas varane 20 rouketes . vlepeis kanena agatho ?
    gia rota stin gytonia sou kanena amerikano pou xerei gramata ti gnomi exei

    ReplyDelete
  14. pethenontas stin dimokratia
    Fighting for life: American peace activist shot by Israelis
    The parents of an American peace activist publicly appealed yesterday for a full investigation into how their son was shot in the head with a high velocity tear gas canister by Israeli security forces.

    Tristan Anderson, 38, remains in critical condition after three brain operations at Tel Hashomer hospital in Israel, as a result of the shooting which came at the end of a regular joint Arab-Jewish demonstration against the Israeli separation barrier in the West Bank village of Ni'lin.

    Activists say the canister round – with a range of more than 400 metres – was fired directly at Mr Anderson from about 60 metres as he was standing with three or four other activists in the centre of the village. They say he was well away from the barrier where the main protest had taken place earlier on 13 March.
    http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/fighting-for-life-american-peace-activist-shot-by-israelis-1652604.html

    tha erixne rouketes fenete...

    ReplyDelete
  15. pos leme to leyko tou phosforou ?????
    kane ena search gia war crimes kai israel kai meta ta xanaleme

    ReplyDelete
  16. Το Ιράν είναι περίπλοκη υπόθεση. Να το θυμάσαι αυτό. Αν γίνει και όταν γίνει το χτύπημα.
    Έχει πολλές μεταβλητές. Το άρθρο είναι ενδιαφέρον. Έχει και ένα “Λ”.

    ReplyDelete
  17. ο χαρις ειναι αφασια Lol το δρουγος ειναι σλαβικο. ντρογκο θα πει αλλο . φαντάζομαι δεν υπαρχει εβραίος με σλαβικο γερμανικο ισπανικο ινδικο περσικο αιθιοπικο μαροκινο ουνγκρικο ονομα looooool

    ReplyDelete
  18. Έχει πολλούς ανώνυμους. Στον ανώνυμο 26 Απρίλιος 2009 1:21 μμ, είπες πολλά και εβάλες πολλά διαφορετικά θέματα (σχεδόν όλα τα προβλήματα του πλανήτη) σε μία και μόνο παράγραφο. Μόνο τα περιβαντολογικά σου ξέφυγαν ΛΟΛ).Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλα.

    Στο Ισραήλ γίνονται τεράστιες πορείες και υπάρχουν οργανισμοί που είναι τελείως αντίθετοι με την κυβέρνηση και τις επιλογές της. Κανείς δεν παθαίνει τίποτα. Τα παραμύθια σου περί "τους παρακολουθούν και τους εξαφανίζουν" αλλού.

    Στις Αραβικές χώρες, εκεί να δεις "δημοκρατία". Εκεί ναι, όχι τους παρακολουθούν. Τους συλαμβάνουν και τους καθαρίζουν κατευθείαν. Διάβασε τις ειδήσης. Διάβασε τι σημαίνει Σαρία που επικρατεί στην Σουδική Αραβία, στο Πακιστάν και σε πολλές άλλες χώρες.

    Φώσφορος: Δεν είναι παράνομο όπλο και δεν χρησημοποιήθηκε παράνομα στην επέμβαση στην Γάζα. Και βέβαια ο μισός ο ΟΗΕ θέλει να κατηγορήσει το Ισραήλ, αφού ο μισός ο ΟΗΕ αποτελείται από Αραβικά Δικτατορικά καθεστώτα που ο μόνος στόχος είναι η καταστροφή του Ισραήλ. Έχει ξεφτιλιστεί ο οργανισμός. Είδαμε και τις γελοιότητες του Durban II με την "πανέμορφη" ομιλία του Αρνητή-των-Ιστορικών-Γεγονότων-του-Ολοκαυτώματος Αχμαντινετζαντ.

    Το Ισραήλ φίλε μου, αν δεν το έχεις πάρει ακόμη χαμπάρι, προστατεύει εσένα και όλη την Ευρώπη. Αν πέσει το Ισραήλ, οι Ισλαμιστές έχουν φάει την Ευρώπη λάχανο. Βέβαια αυτή η διαδικασία έχει είδη αρχίσει εκ των έσω στην Ευρώπη.

    Διάβασε το Μπλογκ του Αθηναίου (http://blogathinaios.blogspot.com/) που ανεβάζει ωραία άρθρα και θα δεις τα χάλια της Ελλάδας στο μεταναστευτικό, που μαζεύονται και πληθαίνουν στην Ελλάδα όλος ο ξένος υπόκοσμός και από την άλλη πλευρά πως η "φιλόξενη κια Δημοκρατική" Ελλάδα που ενδιαφέρεται για τα "Ανθρώπινα Δικαιώματα" πως αντιμετωπίζει αυτούς τους ξένους (ή ξυλοδαρμούς, ή σκλαβομεταχείρηση ή απάθεια και ας πεθάνουν). Διάβασε στο μπλόγκ του για Ελλήνες και ξένους άστεγους στην Ελλάδα.

    Το πρόβλημα των άστεγων δεν είναι Αμερικάνικο, ή Ισραηλινό, ή Αγγλικό. Είναι παγκόσμιο φαινόμενο.

    Συμφωνώ μαζί σου για το Ασφαλιστικό στην Αμερική. Είναι πρόβλημα. Αλλά έχω δει και τις δύο πλευρές. Έχω δει το μπουρδέλο της υγείας στην Ελλάδα, που παρόλο που όλοι έχουν περίθαλψη, η ποιότητα είναι η χειρότερη που έχω δει από της χώρες που έχω ζήσει για περιόδους 9 μηνών με πολλά χρόνια (Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Μεξικό, Αμερική). Ο γιός μου έκανε εγχείριση καρδιάς στην Αμερική. Η Τεχνολογία και η ποιότητα των ιατρικών υπηρεσιών στην Αμερική είναι μέρα με νύχτα σε σχέσει με Ελλάδα. Όλα αυτά όμως κοστίζουν και συμφωνώ μαζί σου αν δεν έχεις την έκανες - αν και είναι παράνομο να μην σε βοηθήσουν αν δεν έχεις λεφτά.

    Είναι εξαιρετικά πολύπλοκο το θέμα της υγείας στην Αμερική που δεν μπορεί να αναλυθεί σε ένα Κρα παραγράφου που βάζεις εσύ, ούτε σε δυο Κρα δικά μου ως απάντηση.

    αυτά τα ολίγα :)

    ReplyDelete
  19. israil o paradisos tou metanasth .
    FROM ASSOCIATED PRESS


    About 260,000 foreigners work in Israel, having replaced Palestinian labourers during three years of fighting. When the government first began to allow the entrance of the foreign workers in the late 1990s, ministers warned of a "social time bomb" caused by workers assimilating with Israelis.

    More than half the workers are in the country illegally. Israeli police have increased efforts to deport those working without permits in light of high Israeli unemployment, which has reached 11 per cent in recent months.

    Israeli advocates of foreign workers - who come also from Thailand, the Philippines and Romania - say they are held by employers in nearly slave-like conditions and their bosses frequently take their passports and refuse to pay them.

    A spokesperson for the Labour and Social Affairs Ministry did not return calls requesting comment.

    ReplyDelete
  20. Ανώνυμος 26 Απρίλιος 2009 9:09 μμ,

    Όπως είπα και παραπάνω... μία από τα ίδια - ίσως και χειρότερα - και στην Ελλάδα. Επαναλαμβάνω, διάβασε το Μπλογκ του Αθηναίου (http://blogathinaios.blogspot.com/)

    Πρώτα κοίτα τι γίνεται μέσα στο σπίτι σου και μετά κάνε κριτική για αλλού.

    ReplyDelete
  21. opos proipa ego xero ti ginete sto diko mou kai eime synfonos . esy me to diko sou exeis epafi ?

    ReplyDelete
  22. Βεβαίως και έχω επαφή. Η μισή μου οικογένεια εκεί ζει και γνωρίζω τα προβλήματα που υπάρχουν πολύ καλά. Δεν είμαι τουρίστας.

    Το Ισραήλ δεν είναι Μήτηρ Τερέζα, αλλά είναι πολύ πιο σωστό από κάθε άλλον Αραβικό εχθρό ή φίλο.

    ReplyDelete
  23. me ta tou oikou sou tote giati kai emeis perasame apo ekei san ergazomenoi se texniki eteria. ta evlepa ta kinezoarapakia mesa stin xara ta eixate ase tis roumanes sta kolobara

    ReplyDelete
  24. Ακριβώς, με τα του οίκου μου, γι'αυτό και υπάρχει αυτό το μπλογκ που είναι τα του οίκου μου. Οίκος μου όμως είναι όπου έχω ζήσει, έχω εμπειρία και οικογένεια. Ετσι οίκος μου και η Αθήνα και το Ισραήλ και κάποιες πόλεις στην Αμερική και το Μεξικό.

    Τα κινεζοαραπάκια στο Ισραήλ, τα ΡουμανοΠολωνάκια στην Αγγλία, τα ΜεχικανοΙνδάκια στις ΗΠΑ, τα Μαροκάκια στην Γαλλία και Ιταλία και τα ΑλβανοΠακιστανοΑφγανοΠαλαιστινιάκια στην Ελλάδα.

    Από την έναρξη της 2ης ιντιφάντα, δεν εχει Παλαιστίνιους εργάτες στο Ισραήλ και όσοι μπορέσαν εφυγαν και ήρθαν Ελλάδα.

    Κάθε χώρα και τους σκλάβους της.

    Η γουρουνογρίπη θα μας φάει τώρα.

    ReplyDelete