Monday, April 27, 2009

«Άπιστοι, Αλλάξτε την Πίστη Σας στο Ισλάμ ή Πεθαίνετε»

Φώτο: Οι "πιστοί" και "μετριοπαθής" Ταλιμπάν.

Πηγή: Asia News

Ισλαμική Μετριοπάθεια!

Κουκουλοφόροι Ταλιμπάν τρομοκράτες επιτέθηκαν και σκότωσαν τουλάχιστον έναν Χριστιανό και τραυμάτισαν δεκάδες άλλους την περασμένη εβδομάδα σε Χριστιανική γειτονιά στο Καράτσι (Karachi) του Πακιστάν.

Irfan Masih, 11 ετών, εκτελέστηκε από τους Ταλιμπάν. Επίσης οι Imran Masih και Qadoos Masih, που επίσης πυροβολήθηκαν είναι σε κρίσημη κατάσταση.

Πάνω από 100 Ταλιμπάν τρομοκράτες επιτέθηκαν την Χριστιανική γειτονιά στην Πόλη Taiser στις 21 Απριλίου. Μερικές μέρες πριν την επίθεση οι Ταλιμπάν είχαν χαράξει απειλητικά μηνύματα στους τοίχους τοπικών εκκλησιών και σπιτιών Χριστιανών για να αλλαξοπιστίσουν. Οι περισσότεροι κάτοικοι της πόλης Taiser είναι Μουσουλμάνοι.

Όταν οι Χριστιανοί είδαν τις απειλές, οργάνωσαν διαδήλωση καλώντας τις αρχές να τους προστατέψουν. Η αστυνομία όμως αρνήθηκε να στείλει αστυνομικούς ή άλλο προσωπικό ασφαλείας.

Σχόλιο Ισραελμαν: Χμμμ, μουμπλε, μουμπλε, αναρωτιέμαι γιατι?????

Μερικές μέρες μετά ήρθαν οι Ταλιμπάν στην Taiser έβγαλαν τους Χριστιανούς έξω από τα σπίτια τους υπό την απειλή όπλων. Συμφωνα με την εφ. Pakistan Christian Post, οι Ταλιμπάν φώναξαν “Άπιστοι, Αλλάξτε την Πίστη Σας στο Ισλάμ ή Πεθαίνετε. Γιατί καθαρίσατε τις προειδοποιήσεις που αφήσαμε στην εκκλησία και στις πόρτες των σπιτιών σας? Πως τολμάτε να αντιστέκεστε σε εμάς τους Ταλιμπάν?”

Τρείς εκκλησίες και πολλά μαγαζιά που ανήκαν σε Χριστιανούς καήκαν.

Υ.Γ. Ισραελμαν. Αυτά είναι παρόμοια γεγονότα κατά των Εβραίων του 1933 αρχή Ναζισμού. Χριστιανοί προσοχή! Οι Ισλαμιστές δεν κυνηγούν μόνο Εβραίους. Κυνηγούν όποιον δεν είναι Μουσουλμάνος. Η Ευρώπη είναι στο κατώφλι αυτού του νέου Ισλαμικού Ναζισμού.

http://israelyesgr.blogspot.com

7 comments:

  1. Aris,

    Το διάβασα το άρθρο με το οποίο δεν συμφωνώ. O Gideon Levy δυστυχώς δουλεύει για αριστερή εφημερίδα.

    Το γεγονός όμως είναι πως ο Gideon ζει στην χώρα που του δίνει την ελευθερία και το δικαίωμα να μπορεί να γράψει αυτά που γράφει. Αν ζούσε στις άλλες χώρες που αυτός αναφέρει στο άρθρο του θα τον αποκεφάλιζαν αν έλεγε αυτά τα πράγματα.

    Και τι έγινε που δεν υπάρχει ψωμί για μερικές μέρες. Στο Μεξικό δύο μέρες πριν τις Προεδρικές Εκλογές απαγορεύται το αλκοόλ, τα πάντα. Ακόμα και οι τουρίστες δεν σερβίρονται αλκοόλ στα ξενοδοχεία.

    Επομένως κάθε χώρα με τις συνήθειες της. Έχω μείνει στο Ισραηλ. Δεν είναι τόσο στα άκρα όπως τα περιγράφει ο Gideon. Στην Ιερουσαλήμ είναι πράγματι των άκρων, αλλά εκεί όλοι είναι έτσι, Χριστινοί, Εβραίοι και Μουσουλμάνοι.

    Υπάρχει το λεγώμενο: Jerusalem to Pray and Tel Aviv to Play.

    Σκέφτεται, ναι, αλλά ΠΩΣ σκέφτεται?

    ReplyDelete
  2. epidi kai ego ezisa sto israil ta pragmata eine etsi akrivos opos ta leei . to oti o gideon douleyei se aristeri efimerida to xero episeis . kai eftixos eine oi aristeroi poly sto israil kai den to exoun kanei iran. to idio vevea synvenei kai stin ellada opou o synxoremenos o arxiepiskopos onirevotan na ginei prothipourgos se xristianodimokratiko koma. epese tote eftyxos h eyp kai evgale ta skandala me to papadario kai tous ekopse tin orexi.
    tin dexia tin idame kai pangosmia.
    sok na sou po epatha otan eida to gay parade sto israil kathos episeis argotera otan eida na stelnei to israil travesti stin eurovision.
    to ti egine vevea den eine safos dikeologia giati kapioi epilegoun na min akolouthisoun afto ton drom kai kapoioi den anikoun se aftin thn thriskia . sto mexiko apagoreyete to alkool gia ena kai mono logo. na min skotononte stis ekloges kati rambo san ton filo sou ton xary .
    kai gia na min ginonte fasaries. to idio ypirxe kai stin ellada prin liga xronia kata tin hmera ton eklogon. giafto kai oloi pigenan misomethismenoi na psifisoun .

    ReplyDelete
  3. Aris,

    Από την μία λές πως πως είναι ακριβώς όπως τα λέει ο Gideon αλλά μετά στην πραγματικότητα τον διαψευδεις αφού αναφέρεις όλα τα παραδείγματα (gay parade, travesti κλπ).

    Πιστεύω όμως πως μάλλον εσύ θα έπρεπε να είχες γράψει το άρθρο αντί για τον Gideon. Γιατί ο Gideon περιέγραψε την κατάσταση λες και όλο το Ισραήλ είναι μία φανατική θρησκοφανατική χώρα.

    Δεν κατηγορώ αυτούς που έχουν φιλελεύθερες κοινωνικές ιδέες, είμαι και εγώ κοινωνικά φιλελευθερος (αλλά οικονομικά συντηρητικός/δεξιός).

    Αλλά ο Gideon φαίνεται να είναι των άκρων αριστερών. Έχω διαβάσει και άλλα άρθρα του Gideon Levy και έτσι είναι πάντα - μονόπλευρος.

    Όταν ήμουν στο Ισραήλ, κυρίως στο Τελ Αβιβ, είναι γεμάτο clubs, μπαράκια, πολλαπλές οργανωμένες συναυλίες στην παραλία.

    Μεχρι και στην Jaffa, η οποία είναι μία πόλη κατοικούμενη κυρίως από Ισραηλινούς Άραβες, έχει μπαράκια - μέχρι και ένα σεξ-σοδομαζοχιστικό-μπαρ είδαμε εκεί!!!!!

    Μου αρέσει που κάνεις και κριτική για την κατάσταση στην Ελλάδα.

    Δεν μου αρέσει και εμένα ο θρησκοφανατισμός οποιασδήποτε μορφής και με εκνευρίζουν αφάνταστα οι φανατικοί με τα κοτσιδάκια ή αυτοί με τα σεντόνια.

    ReplyDelete
  4. @israelman,

    Γράφεις:
    "Δεν μου αρέσει και εμένα ο θρησκοφανατισμός οποιασδήποτε μορφής και με εκνευρίζουν αφάνταστα οι φανατικοί με τα κοτσιδάκια ή αυτοί με τα σεντόνια."

    Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, ότι σε μια δημοκρατική κοινωνία, έχουν και αυτοί δικαίωμα να ζουν ανενόχλητοι, εφόσον σέβονται τους κανόνες και τους νόμους του κοσμικού κράτους.

    Και θα συμφωνήσω μαζί σου για το πόσο ακραίο, αλλά και άδικο είναι το άρθρο του Gideon Levy στη HaAretz.
    Διότι δε μπορούμε να συγκρίνουμε μια δημοκρατία με χαλιφάτα και σαρία...
    Ίσα-ίσα, αποτελεί θρίαμβο της δημοκρατίας, το ότι υπάρχουν και ακούγονται διαφορετικές φωνές,
    από την άκρα αριστερά, μέχρι τα... פאות.

    Και παρά τη διαφορετικότητά τους κατορθώνουν και ενσωματώνονται και στοιχίζονται μέσα στα πλαίσια του κοσμικού κράτους και αποτελούν όχι μόνο σημεία κρίσεων και τριβών αλλά αρκετές φορές γέφυρες διαλόγου και αλληλο-κατανόησης.

    Και αυτό είναι ένα στοίχημα που έχει κερδίσει το Ισραήλ.

    Προσωπικά, βρίσκω κάπως προβοκατόρικο το άρθρο: αν αρχίσουμε και εστιάζουμε στις διαφορές θα φτάσουμε σε πολύ άσχημα σημεία. Και στην τελική,
    δεν είναι πολύ καλό, το να βγαίνει προς τα έξω η άποψη ότι το Ισραήλ είναι θεοκρατικό κράτος... Διότι αυτό είναι ένα τεράστιο ψέμα.

    Για να το πω απλά: Δε με ανησυχούν οι θρησκευόμενοι όσο καιρό προσεύχονται στο κοτέλ.
    Ξέρεις πότε θα φοβηθώ ότι το Ισραήλ θα γίνει σαν το ριζοσπαστικό Ισλάμ; Όταν οι θρησκευόμενοι θα εισβάλουν στο Αλ Ακσά και θα θέλουν να το γκρεμίσουν.

    ReplyDelete
  5. Vivianne,

    σε αυτό που είπες, η φράση κλειδί είναι: "εφόσον σέβονται τους κανόνες και τους νόμους του κοσμικού κράτους."

    Τους σέβονται ή θέλουν να επιβάλουν τους δικούς τους κανόνες?

    Στο Ισραήλ δεν νομίζω πως τους επιβάλουν δικτατορικά, αν και παίζουν μεγάλο ρόλο στην κυβέρνηση αλλά και αποδέχοντε τον μοντερνισμό του Ισραήλ.

    Σε αντίθεση με τις Αραβικές χώρες όπου ανεξάρτητα από τι καθεστώς υπάρχει, πάντοτε είναι δικτατορικό και φασιστικό. Παραδείγματα: Σαουδ.Αραβία και Αίγυπτος, "φιλικες" χώρες προς την Δυση αλλά Δικτατορικά Μοναρχικά και για την Σαουδ. Αρ. άκρος θεοκρατική, καθεστώτα. Και Πακιστάν, στρατιωτικό, δικτατορικό, και τώρα σχεδόν θεοκρατικό εκ Ταλιμπάν καθεστώς.

    Επομένως θα έπρεπε μάλλον να είχα πει στο σχόλιό μου πως με εκνευρίζουν αυτοί με τα σεντόνια κυρίως :) γιατί αυτοί δεν σέβονται το κοσμικό κράτος.

    ReplyDelete
  6. Συμφωνώ
    Αλλά και πάλι μιλάμε για πταίσματα
    σε σχέση με την ισλαμική πανδημία.

    Η οποία δε σέβεται ούτε νόμους, ούτε κράτη
    Και ούτε καν την αλήθεια:

    The British airline, BMI, has removed Israel from the electronic maps displayed to passengers in some of its planes, Army Radio reports. The report claimed that the reason was to avoid offending Muslim passengers. However, the maps showed passengers the direction of Mecca.
    (IsraelNN.com)

    http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/131122

    ReplyDelete
  7. Έχεις απόλυτο δίκιο Vivianne.

    Ευχαριστώ για τον σύνδεσμο για την BMI. Θα το μεταφράσω και θα το ανεβάσω.

    ReplyDelete