Thursday, April 2, 2009

Η Τρομοκρατική Χαμάς Ανοίγει Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο.

Φώτο: Παλαιστίνια μάνα με το παιδί της οπλισμένοι. Μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση με τέτοιους ανθρώπους;

Μετάφραση άρθρου του Γιαακόβ Κατς της Jerusalem Post.

Η Τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς θα ανοίξει στρατιωτικό πανεπιστήμιο για να εκπαιδεύσει τους πολεμικούς διοικητές τους για τους μελλοντικούς πολέμους με το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η εκπαίδευση θα είναι γύρω από την άσχημη παρουσίαση της Τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στον πρόσφατο πόλεμο. Η Χαμάς κατάλαβε πως απέτυχαν και πως οι διοικητές εδάφους δεν ήταν σωστά εκπαιδευμένοι ώστε να γνωρίζουν πως να κινηθούν και να πολεμίσουν τον συμβατικό και καλά εκπαιδευμένο Ισραηλινό στρατό.

Η Χαμάς είπε ότι πολλές φορές φοβήθηκαν να πολεμίσουν σώμα με σώμα και υποχώρισαν από τις περιοχές που βρισκόταν ο Ισραηλινός στρατός. Η Χαμάς θέλει να μάθει πως να πολεμίσει και γι’ αυτό θα ανοίξουν σχολή.

Οι Ισραηλινοί διοικητές περνάνε από εκπαίδευση καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας τους.

Οι διοικητές της Χαμάς έχουν εκπαιδευτεί είται στο Ιράν ή στο Λίβανο.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός άμυνας Εχούντ Μπαράκ την Τρίτη είπε «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το ύψος της ηθικής συμπεριφοράς των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων και την εσωτερική έρευνα που γίνεται για το ήθος.» Είπε επίσης πως ο Ισραηλινός στρατός απέδειξε ακόμα μια φορά πως είναι ο πιο ηθικός στρατός στον κόσμο. «Μερικές φορές, αθώοι πολίτες σκοτώνονται, όμως δεν υπάρχει άλλος στρατός που να εκτελεί τις επιχειρήσεις του με τόση ακεραιότητα, επαγγελματισμό και αφοσίωση ενώ πάντα προσπαθεί να μήν τραυματίσει άοπλους πολίτες».

http://israelyesgr.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment