Saturday, April 11, 2009

EJC αποκαλεί την δικαστική απόφαση για τον Πλεύρη «Κακοδικία».

Μετάφραση του Ζαν Κοέν.

Παρίσι, 6 Απριλίου 2009

Ο Πρόεδρος του EJC (European Jewish Congress) δηλώνει: Θα εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε ότι η δικαιοσύνη θα θριαμβεύσει.

Το European Jewish Congress εκφράζει τον αποτροπιασμό του σε αντίδραση στη μεταστροφή Ελληνικού Εφετείου, που ανέτρεψε την καταδίκη του 2007 σε φυλάκιση του αυτοαποκαλούμενου αρνητή του Ολοκαυτώματος Κώστα Πλεύρη για το βιβλίο του «Οι Εβραίοι: Όλη η Αλήθεια».

Το European Jewish Congress, ο κεντρικός συντονιστικός οργανισμός των εβραϊκών κοινοτήτων στην Ευρώπη, θεωρεί ασύλληπτο πως μόλις εξήντα χρόνια μετά το Ολοκαύτωμα, σε έκφραση του χειρότερου αντισημιτισμού στην Ευρώπη από την εποχή του Ολοκαυτώματος, Ελληνικό Εφετείο σιωπηρά επικύρωσε την υποκίνηση ρατσιστικής βίας και μίσους, υπό το πρόσχημα της ελευθερίας της έκφρασης.

Ο Πλεύρης καταδικάστηκε το Δεκέμβριο του 2007 σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή για «ρατσιστική προσβολή», «υποκίνηση σε μίσος και ρατσιστική βία» με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο του 1979.

Ο Πρόεδρος του European Jewish Congress δρ. Μωσέ Κάντορ σχολίασε ότι, «Η απόφαση του Ελληνικού Εφετείου να μεταστρέψει την καταδίκη του Κώστα Πλεύρη, αυτό-ανακηρυσσόμενου Νεοναζιστή και Αντισημίτη, αποτελεί παραπλάνηση δικαιοσύνης και εμπαιγμό του ελληνικού αντιρατσιστικού νόμου. Με την αντιστροφή της καταδίκης Πλεύρη, το εφετείο ουσιαστικά νομιμοποίησε την επέκταση της βίας προς την εβραϊκή κοινότητα – τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και αυτό δεν προκαλεί παρά απέχθεια.»

Στο βιβλίο του ο Πλεύρης, θέτει ανοικτά σε αμφισβήτηση το Ολοκαύτωμα ενώ δικαιώνει το Ναζισμό, αναφέροντας, «Η απαλλαγή της Ευρώπης από τους Εβραίους είναι επιβεβλημένη, διότι ο Εβραϊσμός συνιστά απειλή, κατά της ελευθερίας των Εθνών» (σελ.432). Και «Συνεπώς κατηγορώ τους Γερμανούς Ναζί διότι δεν απήλλαξαν την Ευρώπην μας, από τον Εβραιοσιωνισμό, ενώ ηδύναντο να το πράξουν» (σελ. 1221).

Επίσης σημειώνει, «Και τώρα έφθασε η ώρα να δώσωμεν στον Εβραίο τον χαρακτηρισμόν, που του αξίζει…Είναι ο υπάνθρωπος Εβραίος!» (σελ.266). Και, «Φταίει ο πολιτισμένος κόσμος που ανέχεται τα διεθνή παράσιτα, που λέγονται Ιουδαίοι…φθάνει η ώρα των αντιποίνων» (σελ. 138-139).

Ο δρ. Κάντορ υπογραμμίζει, «Μόνον κάποιος δειλός καλύπτει το μίσος και το πάθος του εναντίον άλλων ανθρώπων υπό το μανδύα του βολέματος και της προστασίας που παρέχει η «ελευθερία της έκφρασης».

Σε συμπόσιο που οργανώθηκε για τη θρησκευτική και φυλετική ανοχή από το European Jewish Congress και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μόλις την περασμένη εβδομάδα, η υπόθεση Πλεύρη και το πάθος του εναντίον των Εβραίων αναδείχθηκαν παρουσία πλήθους Ευρωβουλευτών.

Το European Jewish Congress θα συνεργαστεί με διάφορους οργανισμούς πολιτικών δικαιωμάτων για την ανάκληση της απόφασης του δικαστηρίου και θ’ ασκήσει πιέσεις προς Ελληνικούς οργανισμούς και την Ελληνική κυβέρνηση για να διασφαλίσει ότι τελικά, ο Πλεύρης θα εκτίσει την ποινή του για υποκίνηση μίσους και η δικαιοσύνη θα λειτουργήσει».

Ο δρ. Κάντορ προσθέτει: «Ο τρόπος με τον οποίο η Ελληνική κυβέρνηση και τα δικαστήρια θ’ αντιμετωπίσουν αυτήν τη δικαστική απόφαση και άλλες υποθέσεις αυτής της φύσης θ’ αποτελέσει την πραγματική δοκιμασία όσον αφορά στη σοβαρότητα με την οποία οι Έλληνες ηγέτες θεωρούν τον Αντισημιτισμό και την άρνηση του Ολοκαυτώματος.

Θα παρακολουθούμε στενά».

http://israelyesgr.blogspot.com/

2 comments:

  1. ο Πλευρης ειναι ένας μαλάκας και μισός . ξέρεις καλά ότι επιρεαζει το 0.00000000 %
    για δες και πες μου αν και αυτοί ειναι το ίδιο ?
    http://www.thewashingtonnote.com/archives/002312.php

    http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1192380634864&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

    http://www.jewishjournal.com/world/article/jewish_split_marks_armenian_genocide_20050422/

    http://www.forward.com/articles/11847/
    οι Αρμένιοι βέβαια ουδέποτε εκπλήρωσαν τα στανταρτς στα DNA τεστ όσον αφορα την γενετική τους καθαρώτητα και το δικαίωμα να ζούν.
    Hebrew University professor emeritus Yehuda Bauer, Israel's leading Holocaust scholar, minces no words: "Frankly, I'm pretty disgusted. I think that my government preferred economic and political relations with Turkey to the truth. I can understand why they did it, but I don't agree with it."

    φαίνεται ότι ο πλευρης προασπίζετε κάποιο συνφέρον οπότε καλλώς πράτει

    ReplyDelete
  2. Ανώνυμος 12 Απρίλιος 2009 10:21 πμ,

    Καλή η ανάλυσή σου. Από τους συνδέσμους των άρθρων που έβαλες βλέπουμε ξεκάθαρα την αυτοπροστασία που έχουν όλοι οι άνθρωποι.

    Οι Αμερικάνοι Εβραίοι βλέπουν την Αρμενική γεννοκτονία ώς Εβραίοι επιζήσαντες του Ολοκατώματος και επομένως υποστηρίζουν τους Αρμένιους.

    Οι Τούρκοι Εβραίοι βλέπουν την Αρμενική γεννοκτονία, όχι ως γεννοκτονία για δύο λόγους ίσως: πρώτον είναι Τούρκοι και υποστηρίζουν την χώρα τους, δεύτερον ίσως φοβούνται για την προσωπική τους ασφάλεια για έκρηξη αντισημιτισμού και βομβιστικών τρομοκρατικών επιθέσεων, που είναι πολύ κοινές και συχνές στην Τουρκία, σε περίπτωση που υποστηρίξουν τους Αρμένιους.

    Οι Ισραηλινοί πάνε με την Τουρκία γιατί αυτό είναι το συμφέρον της χώρας.

    Τα παραπάνω αναλύωνται έυκολα. Ο Πλεύρης όμως ποιό και ποιανού συμφέρον προασπίζεται?

    Μια θεωρία συνωμοσίας θα μπορούσε να πει πως τον έχουν βάλει/πληρώσει οι χώρες που είναι εναντίων της Ελλάδος (ίσως τα Σκόπια?) για να ντροπιάσουν την Ελλάδα στον κόσμο και να την χαρακτηρίσουν ρατσιστική?

    Άλλη θεωρία θα έλεγε ότι είναι απλά... ένα κάθαρμα.

    Το ποιό ακατανόητο όμως είναι γιατί το εφετείο τον αθώωσε!! Απλοί μαλάκες και αυτοι?

    ReplyDelete